Basescu: Partidele ar trebui sa renunte la rapciugile de oameni politici pe care ii vor candidati la Capitala. Fostul Presedinte Traian Basescu a declarat ca atunci cand se va decide asupra unei candidaturi la Primaria Capitalei va anunta public acest lucru. El si-a exprimat speranta ca numai perspectiva candidaturii sale sa forteze celelalte partide sa vina cu propuneri mai pertinente pentru Primaria Bucurestiului. "Cand voi lua o decizie o s-o comunic, dar sper ca aceasta posibilitate sa faca partidele sa renunte la rapciugile de oameni politici pe care acum vor sa-i promoveze. Am inteles ca pe la PNL e un domn cu B ... Busoi. E penibil pentru un partid atat de mare sa vina cu oameni de talia asta. Poate asa se sperie si isi dau seama cat de importanta este Primaria Capitalei", a declarat Basescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Victor Ponta a umilit din nou diaspora. Premierul Victor Ponta a spus cat se poate de clar ca pentru PSD votul prin corespondenta nu este o prioritate, in conditiile in care Parlamentul trebuie sa adopte o astfel de lege pana cel tarziu la finalul acestei luni pentru a fi aplicabila la alegerile de anul viitor. In plus, Ponta a mai strecurat alte cateva minciuni despre votul la distanta. Premierul Victor Ponta a anuntat, oarecum fara sa vrea, ca PSD nu sustine adoptarea urgenta a legii votului prin corespondenta. Altfel spus, PSD ii impiedica din nou pe romanii din diaspora sa-si exercite dreptul la vot intr-o maniera mai comoda, fara sa stea la cozi interminabile. Luni seara, la B1TV, premierul Victor Ponta a dialogat cu jurnalistul Ion Cristoiu pe tema votului prin corespondenta. Desi scurt, dialogul a scos la lumina crezul premierului Ponta despre legea care ar facilita diasporei sa voteze, anuntaAdevarul.

Joc de imagine al PSD: bugetarii iau fata demnitarilor. Guvernul va finaliza pana la 15 octombrie legea privind salarizarea bugetarilor, in incercarea de a obtine intrarea in vigoare in anul electoral 2016. In paralel, Legislativul tine in stand-by proiectele controversate, cum ar fi pensiile parlamentarilor, fara sa le respinga prin vot. Prioritatile legislative ale majoritatii din jurul PSD corespund intereselor electorale ale acestui partid, Guvernul si parlamentarii punand, in practica, solicitarile presedintelui interimar Liviu Dragnea. Astfel, Guvernul a anuntat ca legea privind majorarea salarizarii bugetarilor va fi gata pana pe 15 octombrie, asa cum a cerut Liviu Dragnea. Tot ieri, conducerea Parlamentului a decis amanarea cu doua saptamini a legii privind pensiile senatorilor si deputatilor, blocata de Dragnea din motive de imagine. Mai greu va fi pentru social-democrati sa transeze legile care ofera drepturi pentru primari, acestia fiind coloana vertebrala a PSD, care vad in Liviu Dragnea principalul lor sustinator, informeazaRomania Libera.

PNL, mai degraba plin de conflicte decat unificat. La mai bine de un an de la fuziune, vechii democrat-liberali si liberali se cearta, si la Centru, si in teritoriu mai abitir decat cu PSD. Principalul motiv il reprezinta candidaturile la alegerile locale: intrucat la ora actuala, in PNL, are loc o competitie interna pentru desemnarea candidatilor pentru primarii, sunt putine locurile in care cele doua tabere nu au fie care cate un candidat. Astfel, conflicte au loc in principalele orase, incepand cu Bucurestiul, disputat de Cristian Busoi si Ludovic Orban, Iasi- unde nu mai putin de 8 candidati si-au anuntat inscrierea in cursa interna, la fel ca la Piatra Neamt. Pentru candidatura la primaria Constanta se bat deputatul Mihai Tararache si nepotul directorului ICR, Robert Boroianu, dar tensiuni politice au loc si pentru primaria Ramnicu- Valcea. Presedintele PNL Valcea, Cristian Buican, a afirmat ca Mircia Gutau, condamnat de doua ori pentru coruptie, ar putea fi desemnat candidatul partidului, spre nemultumirea Centrului, in timp ce dispute politice pe candidaturi au loc si la Bacau, Suceava sau Cluj. De pilda, acum cateva zile, vechiul democrat-liberal Alin Tise l-a numit "analfabet oligofren" pe colegul sau de partid, liberalul Mihai Seplecan, scrieEVZ.

"Primul loc de munca", proiectul UNPR, a trecut de Senat cu voturile tuturor partidelor. Senatorii au votat, cu 91 de voturi "pentru" si doar unul impotriva, proiectul UNPR intitulat "Primul loc de munca", care prevede scutirea de la plata contribuitiilor sociale a acelor angajatori care incadreaza in campul muncii tineri cu varsta cuprinsa intre 16-35 de ani. Angajatorii vor primi si echivalentul unui salariu minim pe economie pentru fiecare angajat. Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochitoiu, initiatorul proiectului: Unui tanar ii trebuie in medie zece luni pentru gasirea unui loc de munca. Jumatate din cei care au terminat studiile nu-si gasesc in primul an un loc de munca. Gabriel Lungu, secretar de stat in Ministerul Muncii: Somajul in randul tinerilor este o problema sociala. Ineterventia timpurie este extrem de importanta. Guverrul Romaniei sustine proiectul. Integral inAdevarul.