Propunere legislativa a PNL: Persoanele cu antecendente penale care incalca din nou legea, evacuate din locuintele sociale Deputatul PNL Mihai Tararache a anuntat, miercuri, ca propune un proiect de lege potrivit caruia cei cu antecedente penale care stau in locuinte sociale si incalca din nou legea sa fie evacuati, aratand ca oameni aflati in aceasta situatie folosesc "metoda pisica" pentru a fura rufe din balcoane. "Proiectul vizeaza modul in care sunt atribuite locuintele sociale. Daca cel care primeste o astfel de locuinta are antecedente penale si iarasi incalca legea categoric va fi evacuat, daca refuza sa munceasca atunci cand este apt de munca sa fie evacuat si, daca avem aceste prevederi clare, eu sunt sigur ca se vor diminua aceste aspecte infractionale care deranjeaza multi oameni", a spus Mihai Tararache, scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Paradoxul lui Dragnea: baga pumnul in gura presei prin legea tolerantei Liderul PSD, Liviu Dragnea, a initiat un proiect de lege prin care, chipurile, pedepseste defaimarea sociala, cand, de fapt, pune piedici jurnalistilor care scriu despre politicieni. Proiectul a trecut pe repede-inainte la Senat, iar saptamana viitoare va fi adoptat si de Camera Deputatilor. Klaus Iohannis poate contesta legea la CCR. Presedintele PSD Liviu Dragnea a initiat un proiect legislativ intitulat, pompos: "Legea privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup". Aparent, proiectul, semnat exclusiv de liderul PSD, vine in completarea legislatiei antidiscriminare, insa Dragnea a inserat cateva notiuni care mai degraba cauta sa puna botnita presei decat sa promoveze toleranta, anunta Adevarul.

Elena Udrea: Am stiut ca voi fi arestata atunci cand am intrat in cursa pentru Presedintie "Stiam ca angajarea in cursa pentru presedintie va duce la aceasta arestare. Daca a fost destinul meu ca dupa doua luni de la candidatura sa ajung in puscarie, asta e. Imi asum. Eu am facut politica din pasiune. 10 ani nu am avut viata personala, am facut doar politica. Am putut sa ma tin de proiectul meu asa cum s-a intamplat. Am plecat de la consilier municipal la candidat pentru presedintia Romaniei. Multi parlamentari au zis ca nu mai candideaza pentru ca le este frica pentru faptul ca o singura declaratie ii poate aduce spre inchisoare. Avem o clasa politica care in prezent tremura de frica. E o campanie acum impotriva politicienilor.", a declarat Elena Udrea, conform EVZ.

Dusa, la NATO: Se impune continuarea masurilor de asigurare Mircea Dusa, ministrul Apararii, a declarat, la reuniunea NATO de la Bruxelles, ca Romania continua demersurile privind constituirea Comandamentului Diviziei Multinationale de Sud-Est, fiind planificat ca pana la Summit-ul de la Varsovia din 2016 sa fie atinsa Capacitatea Operationala Initiala, se arata intr-un comunicat la MApN. "Date fiind provocarile majore de securitate la adresa Aliantei Nord-Atlantice, consideram ca se impune continuarea si consolidarea masurilor de asigurare", a declarat ministrul Mircea Dusa care a precizat ca Romania acorda o importanta deosebita evolutiilor legate de dezvoltarea optiunilor de comanda-control disponibile la nivel aliat in regiune, scrie Romania Libera.

Monica Macovei castiga procesul cu Autoritatea Electorala Permanenta, in cazul finantarii campaniei electorale prin PayPal Instanta Judecatoriei sectorului 2 i-a dat dreptate Monicai Macovei in procesul in care aceasta a contestat sanctiunile Autoritatii Electorale Permanente privind finantarea campaniei sale electorale la prezidentiale, prin donatii facute prin instrumentul electronic PayPal. In ianuarie 2015, Macovei si partidul sau, M10, au fost amendati cu 30.000 de lei si cu confiscarea mai multor sume de bani, pe motiv ca donatorii prin PayPal nu au semnat in persoana fisele de donatie, dovedind ca sunt cetateni romani. Instanta a decis sa anuleze amenda si sa restituie fostei candidate la prezidentiale suma totala de aproape 230.000 lei, anunta Gandul.