Tragedia din clubul Colectiv. Jumatate dintre ministri au lipsit de la sedinta extraordinara a Guvernului convocata de Ponta Peste jumatate dintre ministrii Guvernului Ponta, respectiv 11 din 21, au lipsit, astazi, de la sedinta extraordinara a Guvernului convocata in urma tragediei din Clubul Colectiv, membrii Cabinetului fiind inlocuiti de secretari de stat, informeaza mediafax.ro. La sedinta extraordinara a Guvernului, condusa de premierul Victor Ponta, au participat doar 9 membri ai Cabinetului, respectiv vicepremierul Gabriel Oprea (Interne), Mircea Dusa (Aparare), Nicolae Banicioiu (Sanatate), Bogdan Aurescu (Externe), Andrei Gerea (Energie), Eugen Teodorovici (Finante), Daniel Constantin(Agricultura), Gratiela Gavrilescu (Mediu), Eugen Nicolicea (relatia cu Parlamentul), precum si secretarul general al Guvernului, Ioan Moraru, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Dragnea apara "cinstea" partidului cu un cod. Cine este omul care conduce "lupta anticoruptie" din PSD Cu un premier inculpat si un presedinte condamnat, PSD si-a facut un cod de etica ca sa-i sanctioneze pe social-democratii cu probleme penale. Nu automat insa, ci dupa doar cu aprobarea conducerii partidului. Decizia a fost anuntata chiar de seful PSD, Liviu Dragnea, care nu a precizat insa daca el sau premierul Ponta intra sub incidenta noilor reguli de integritate din partid. "Trebuie sa scoatem in evidenta ceea ce ne caracterizeaza in general si anume onoarea, cinstea, demnitatea si un comportament corect. Pentru aceasta trebuie sa adoptam acest cod si sa-l aplicam la rigoare atunci cand e cazul", a comentat seful PSD. Daca au cod, pesedistii au si o Comisie de etica care va fi condusa de deputatul PSD Florin Iordache, cel care a coordonat, in 2013,in Parlament operatiunile "Codul Penal" si "Amnistia si Gratierea", scrie Gandul.

Penali la masa penalilor. Sefii PSD, gazduiti de un client al DNAOradea Conducerea PSD, in frunte cu presedintele Liviu Dragnea, s-au cazat, au mancat si s-au distrat joi si vineri la Negresti-Oas la complexul turistic al unui om de afaceri urmarit penal de DNA. Conducerea PSD formata din aproximativ 100 de membri s-au dus inca de joi cu avioane private sau de linie, ori cu autoturismele la Negresti-Oas, unde a avut loc vineri sedinta Comitetului Executiv National, la invitatia presedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor. Potrivit unor surse EVZ, mai marii partidului in frunte cu Liviu Dragnea au fost cazati la un compelx turistic - Valea Mariei - detinut de Mihai Crisan, un om de afaceri influent din zona, apropiat de conducerea locala a PSD, dar care este urmarit penal pentru fapte de coruptie.

Motiunea PNL impotriva lui Oprea va fi amanata PNL va solicita Biroului Permanent al Senatului sa se amane cu o saptamana a dezbaterii motiunii simple la adresa ministrului de Interne, Gabriel Oprea, depuse tot de grupul liberal. De asemenea, formatiunea a anuntat ca va amana tot cu o saptamana sedinta Biroului Politic National al partidului, potrivit Romania Libera. "Respectam aceasta perioada de doliu national si suntem sufleteste alaturi de cei loviti de tragedia de vineri seara din Bucuresti", se arata in comunicatul transmis de PNL. Liberalii multumesc medicilor pentru mobilizarea exemplara, celor care au donat sange si le recomanda membrilor partidului si simpatizantilor sa dea dovada, in continuare, de solidaritate.

Aurelian Pavelescu: Doliul national nu este justificat. Sute de mii de tineri cultiva un fel de anarhism, consum de alcool, cu sonor care zguduie creierul Intr-un text publicat pe Facebook, intitulat "Doliu national nu este justificat. Accidentul de la Clubul bucurestean, la un spectacol", presedintele PNTCD, Aurelian Pavelscu, sustine: "Chiar daca ii voi supara pe multi, afectati de tragedie in mod sincer, vreau, la randul meu, sa fiu sincer, ca un semn de respect pentru voi. Decretarea de doliu national de catre guvern, la cererea presedintelui Romaniei, nu este justificata. Doliul national se decreteaza atunci cand se consemneaza, solemn, o tragedie sau act de eroism pentru tara, popor, natiune, umanitate. Aici nu a fost vorba despre asa ceva. A fost vorba despre un accident, cauzat, desigur, de un sir de erori, chiar incalcari legale. "Ceea ce nu se stie, este faptul ca in Bucuresti sunt sute de astfel de cluburi, in care regasim, in fiecare saptamana, sute de mii de tineri, care cultiva un fel de anarhism, in mare majoritate in exces, consum de alcool, nicotina, chiar droguri, in ritmuri dementiale, cu sonor la maxim, care zguduie creierul, la propriu.", scrie Adevarul.