Adrian Nastase l-a atacat dur pe Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD a vorbit de blaturi si ridicol. In contextul sustinerii pe care PSD a anuntat-o pentru guvernul Ciolos, Adrian Nastase l-a atacat dur pe Liviu Dragnea. "Dacian Ciolos a dovedit ca cei din strada - care cereau alegeri anticipate, si, implicit, schimbarea actualului parlament - aveau dreptate. Premierul desemnat a iesit bine din testul Guseth; a anuntat pe FaceBook, la miezul noptii, imediat dupa audiere, ca retrage candidatura de la justitie. Parlamentarii, in schimb, au confirmat ca sunt o masa de manevra, incapabili sa respecte mandatul primit de la cetateni. Ei s-au pus intr-o situatie jenanta - cu exceptia reprezentantei ALDE din Comisia juridica. Desi au realizat ca propunerea Guseth este penibila, dupa o pauza de consultari, ei au votat ca o cireada. Saigur, in aceasta chestiune, rolul liderilor politici, ai PSD, PNL si UNPR a fost determinant. L-am ascultat pe Liviu Dragnea spunand ca nu are nimic impotriva acestei candidaturi?! Exista blaturi care te umplu de ridicol... P.S. Cu un astfel de parlament, sigur ca pastrarea prevederilor din Constitutie, referitoare la imunitate, nu are niciun rost", a scris fostul lider PSD pe blogul sau, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cine n-a votat Guvernul Ciolos. Majoritatea parlamentarilor PSD si PNL s-au conformat deciziei politice de partid si au votat Guvernul Dacian Ciolos, in ciuda nemultumirilor exprimate pe la colturi cu privire la noua componenta a Executivului. Au existat insa si multi parlamentari rebeli care, in spatele unui vot secret, au votat impotriva. Marti seara, noul Guvern a depus juramantul la Cotroceni. Guvernul condus de Dacian Ciolos a fost investit de catre Parlament, dupa ce a primit sustinerea a 389 de deputati si senatori, cu 115 voturi mai multe decat cele necesare. Tot 115 voturi au fost si "impotriva" noului Guvern, fiind inregistrate si doua abtineri. Parlamentarii ALDE, condusi de Calin Popescu Tariceanu, cei ai PMP si cei ai PND, partid condus de avocatul Daniel Fenechiu, si-au asumat, in mod public, acordarea unui vot negativ Guvernului Ciolos. Cele trei partide strang impreuna insa 57 de parlamentari, iar voturi exprimate impotriva au fost 115. Practic, alti 58 de parlamentari de la celelalte partide au profitat de faptul ca votul a fost unul secret, cu bile, si au votat impotriva Guvernului Ciolos, ignorand, astfel, recomandarea conducerii partidelor, anuntaAdevarul.

Ce parere are Emil Boc despre guvernul lui Dacian Ciolos. Fostul premier Emil Boc considera ca Guvernul Ciolos are sanse mari sa fie unul de succes, apreciind "forta si taria" premierului desemnat de a retrage doi ministeriabili propusi, gestul fiind unul de "responsabilitate si curaj", nu un "act de slabiciune", conform Mediafax. Emil Boc a declarat, marti, presei, ca, in opinia sa, Guvernul Ciolos are sanse mari sa fie unul de succes. "Consider ca acest Guvern are sanse mari sa fie unul de succes, pentru ca are un premier validat din punct de vedere profesional, cu o mare capacitate de mediere, negociere si dialog politic, foarte importanta pentru aceasta functie. De asemenea, vine pe un suport popular consistent, cu o echipa de ministri profesionisti. Are un adversar care este timpul, un an, dar poate avea si ingrediente pozitive, cum sunt conditiile economice relativ stabile in Romania si Europa, ceea ce este foarte important pentru punerea in practica a unui program de guvernare cand esti pe o conditie economica relativ stabila si echilibrata. Guvernul sa aiba grija sa evite eventualele derapaje economice in conditii de stabilitate", a spus Boc, informeazaRomania Libera.

Tariceanu, la Parlament: Imi vine sa spun numai rautati. Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, la Parlament, ca ALDE nu va vota Guvernul Ciolos si ca "ii vine sa spuna numai rautati". "In Romania, prezumtia de nevinovatie este anulata in fapt de DNA, care prin scurgerile de informatie catre presa serveste anumite interese si creeaza o presiune inacceptabila asupra judecatorilor. Echilibrul puterilor in stat este departe de a se realiza. Ne aflam intr-o situatie pe care nu o accept nici astazi, nici in vitor.Vreau sa il felicit, pe domnul prim-ministru, ca a retras candidatul de la ministerul Justitiei", a declarat Tariceanu, scrieRomania Libera.

Traian Basescu: Noul guvern e controlat de PSD. Am facut din procurori piesa centrala a justitiei, ceea ce a fost gresit. Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, astazi, la Romania TV, intr-o interventie telefonica in emisiunea moderata de Cristina Sincai, ca noul Guvern condus de Dacian Ciolos este "indiscutabil" guvernul lui Klaus Iohannis, dar este "controlat" de PSD. "Indiscutabil suntem in fata guvernului lui Iohannis, dar nu cred ca l-a avut in vedere acum un an, e un guvern consistent controlat de PSD, primul de langa premier nu e Borc, ci e domnul Dancu, semnal clar cine este jupan in ce priveste sustinerea guvernului. Aduceti-va aminte ca au mai fost guverne cu mai multi vicepremieri si doar unul statea la dreapta premierului, cel care va sta la dreapta va fi domnul Dancu", a spus Traian Basescu, anuntaEVZ.