Se pregateste a doua salvare a lui Dan Sova de la arestare Solicitarile procurorilor DNA de retinere si arestare prevenitiva pentru senatorul PSD Dan Sova - acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura - vor ajunge astazi pe masa lui Calin Popescu Tariceanu. Presedintele Senatului urmeaza sa le trimita mai intai la Comisia Juridica pentru raport, apoi se va ajunge la votul in plen. Surse politice au declarat pentru "Adevarul" ca printre senatorii PSD sunt multi care vor vota impotriva solicitarilor Justitiei. "Va fi un vot extrem de greu. Sova are relatii directe, este prieten cu foarte multi senatori din PSD, UNPR, chiar si la PNL are cateva intrari, si, din ce am vorbit pana acum cu cativa colegi, e clar ca multi vor vota impotriva. Iar Sova va negocia individual cu fiecare senator. Chiar si data trecuta, cand Ponta si Ilie Sarbu au spus clar ca trebuie sa-l salvam, Sova tot a mers pe la fiecare in parte, cel putin la oamenii din coalitie", au spus surse social-democrate pentru Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Pe cine a trimis Ciolos in "locul" lui Ponta la conferinta China-Europa Centrala si de Est Premierul Dacian Ciolos l-a desemnat pe ministrul Externelor, Lazar Comanescu, sa participe la summit-ul China-Europa Centrala si de Est, la finele lunii noiembrie, la Beijing, reuniune organizata la nivelul sefilor de stat si de guvern la care anterior isi anuntase participarea Victor Ponta. Seful Executivului a facut acest anunt intr-o intalnire informala pe care a avut-o, vineri, cu jurnalistii acreditati la Guvern. El a precizat ca relatia pe care Romania o are cu China este foarte importanta, dar nu poate participa din cauza faptului ca trebuie sa rezolve probleme foarte importante, cum ar fi elaborarea bugetului de stat pentru 2016, anunta Gandul.

Ponta, primele critici la adresa lui Ciolos: "E important pentru Romania sa evite in viitor asemenea gafe" "Joi, in baza unor informatii gresite primite probabil de la consilierii sai "tehnocrati" (sau urechisti) Dl Ciolos anunta ca Programul Operational Regional e blocat! Ma bucur ca s-a lamurit rapid ca nu era deloc asa (noroc cu lamuririle prompte ale Comisiei Europene) si a facut precizarile necesare / sa gresesti e uman, sa perseverezi ... (Inteleg formula "politica" prin care "programul s-a deblocat in urma unei discutii cu Dna Cretu". Ce bine ar fi sa fie asa simplu - dar un simplu telefon la Marius Nica si se lamureau lucrurile imediat)!", a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook. Fostul premier a adaugat ca la ora actuala, Romania are o rata de absorbtie de 70% cu toate programele operationale, scrie EVZ.

Razboi intre liberalii din orasul natal al Alinei Gorghiu Presedintele PNL Tecuci, primarul Daniel Gerhardt Tuchel, i-a desfacut contractul de munca vicepresedintelui Constantin Grosu. Organizatia PNL din Tecuci, orasul natal al copresedintelui PNL Alina Gorghiu este scena unui puternic conflict izbucnit intre principalii lideri ai organizatiei, presedintele "Municipalei" PNL, primarul Daniel Gerhardt Tuchel si vicepresedintele Constantin Grosu, consilier judetean, care este si angajat al primariei, in calitate de consilier la cabinetul primarului. Prin Decizia 2.565/16.11.2015, primarul Tecuciului i-a desfacut contractul de munca lui Grosu, fiind invocat referatul nr. 45132/PJ/I/16.11.2015, intocmit probabil la cererea primarului de secretarul Primariei Tecuci. In textul deciziei gasim motivatia care sugereaza neintelegerile dintre cei doi liberali, desfacerea contractului de munca fiind o "urmare a retragerii increderii personale", informeaza Romania Libera.

Ioan Talpes, despre agentul KGB din Guvernul Adrian Nastase Raspunzand unei intrebari adresata de istoricul Constantin Corneanu, Talpes a clarificat acuzatiile lansate la adresa Guvernului Adrian Nastase, care ar fi inclus, in perioada 2001-2002, oameni ai KGB. "Imi amintesc o intalnire cu presedintele Iliescu, in care eu, suparat pe comportamentul unui personaj care avea o pozitie, si spunand <>". Potrivit lui Talpes, Iliescu i-ar fi replicat: "Cunosti un personaj mult mai inteligent pe care sa mi-l propui si care e spion rus? [...] Chiar crezi ca presedintia Romaniei poate functiona daca nu are si un spion sau doi rusi?" Acuzatia il vizeaza pe generalul Constantin Silinescu. Ea este reluata si de istoricul american Larry Watts, care l-a citat tot pe Talpes. Watts a a activat ca consultant pentru reforma sectorului de securitate pe langa Ioan Talpes in Perioada 2001-2004. Generalul Constantin Silinescu a ocupat de-a lungul timpului mai multe functii, printre care cea de adjunct al directorului SIE intre 1991 si 1997, si consilier pe probleme de securitate nationala al premierului Adrian Nastase dupa anul 2000, scrie Adevarul.