Potrivit publicatiei Gandul, fostul ministru al Controlului in Guvernul Adrian Nastase, Ionel Blanculescu, a fost exclus, joi, din PSD, din cauza ca a dat partidul în judecata, decizia fiind luata de Organizatia PSD Bucuresti.

„L-am exclus pe motivul ca, inainte sa vina sa discute cu organizatia, dupa ce ca nu a avut activitate in cadrul partidului, dansul s-a dus sa dea partidul in judecata, sa dea organizatia in judecata. Deci el trebuia sa vina la organizatie, de unde a fost propus, trebuia sa discute cu presedintele Tudorache, sa vada de ce nu il vor oamenii”, a explicat presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, dupa sedinţa Comitetului Executiv al organizatiei. Vanghelie a precizat, totodata, ca organizatia a considerat ca nu este reprezentata de Blanculescu.

Cotidianul relateaza ca PSD nu-l lasa cu nici un chip pe Ionel Blanculescu sa ajunga senator, desi locul pe care acesta trebuia sa-l ocupe s-a eliberat inca din 14 septembrie 2007 prin demisia lui Dan Voiculescu. Blanculescu considera ca de trei luni ii sint „incalcate drepturile si libertatile fundamentale conferite de legislatia nationala si europeana in vigoare, fiindu-mi afectate deopotriva imaginea si prestigiul in societate“. Totodata, Blanculescu anunta, intr-o declaratie pentru Cotidianul, ca in citeva zile va inainta instantelor de judecata o plingere penala pe numele presedintelui PSD, Mircea Geoana, pentru refuzul acestuia de a-l trimite in Senat.

Dan Tudorache, seful PSD Sector 1, a declarat ieri, inainte de sedinta, ca votul sau este pentru excluderea lui Blanculescu, respectiv pentru nominalizarea lui Nicolae Marasescu pentru locul de senator ramas liber.