Initiativa legislativa pentru interzicerea UDMR. Deputatul Bogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania Unita, a depus o initiativa legislativa pentru scoaterea UDMR in afara legii, scrie stiripesurse.ro. Potrivit initiatorului, proiectul de lege, depus astazi la Camera Deputatilor, "prevede scoaterea Uniunii Democratice a Maghiarilor din Romania (UDMR) in afara legii si interzicerea activitatii sale pe teritoriul statului roman" si "are la baza faptele savarsite de organizatia amintita, stiut fiind ca aceasta desfasoara de ani buni pe teritoriul statului roman activitati impotriva unitatii statului roman, a caracterului sau national si indivizibil, asa cum este definit de Constitutia Romaniei". "Desi toate formatiunile maghiare, in frunte cu UDMR, s-au delimitat formal imediat de acest atentat care viza cetatenii romani si copiii prezenti la sarbatorirea Zilei de 1 Decembrie 2015, UDMR a fost principalul finantator al "Miscarii de Tineret 64 de comitate" (HVIM) de-a lungul anilor prin autoritatile locale conduse de lideri ai UDMR", mai sustine Bogdan Diaconu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PSD si PNL, umar la umar in cursa pentru Primaria Capitalei. Busoi, cel mai bine clasat liberal. Europarlamentarul Cristian Busoi, unul dintre liberalii care vor sa candideze pentru Primaria Capitalei, este cel mai bine clasat reprezentant al PNL in ceea ce priveste topul preferintelor, acesta devansandu-i pe colegii sai de partid Ludoic Orban si Petre Roman, potrivit unui sondaj INSCOP Research, facut la comanda PNL. Totusi, Busoi nu se afla in topul preferintelor generale ale respondentilor. Liberalul Busoi este candidatul cel mai bine plasat al liberalilor in ceea ce priveste intentia de vot generala, acesta totalizand 4,3% din preferentile respondentilor, fata de 3,6% cat are Ludovic Orbam sau cele 2.1% ale lui Petre Roman. Cel mai bine clasat in ceea e priveste intentia de vot dintre persoanele care fost puse in sondaj este Calin Popescu Tariceanu (11,7%) si Ecaterina Andronescu (7,4%), politicieni care-l devanseaza si pe primarul suspendat al capitalei Sorin Oprescu (6,9%), anuntaAdevarul.

Politicienii joaca din nou cartea anticoruptiei. Pentru cat timp? Presiunea opiniei publice determina partidele politice sa se detaseze de liderii cu probleme penale. Parlamentarii au inceput sa dea unda verde solicitarilor justitiei si promit sa respecte criterii de integritate la desemnarea candidatilor pentru alegerile de anul viitor. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat ieri favorabil, cu 14 voturi "pentru", patru "impotriva" si trei abtineri cererea DNA de arestare preventiva a deputatului PNL Ioan Oltean, urmarit penal pentru trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu in dosarul despagubirilor ilegale. Deputatii juristi au avizat si cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PNL Catalin Teodorescu, acuzat de abuz in serviciu in acelasi dosar, cu 15 voturi "pentru" si trei "impotriva". Rapoartele comisiei au caracter consultativ, deciziile privind cele doua cereri ale DNA urmand sa fie luate de plenul Camerei Deputatilor cel mai probabil pe 9 decembrie, informeazaRomania Libera.

Deputatul Bogdan Ciuca, sanctionat cu 10% din indemnizatie, dupa ce ANI a decis ca s-a aflat an conflict de interese. Presedintele Comisiei juridice, deputatul Bogdan Ciuca, va fi sanctionat cu retinerea a 10% din indemnizatie pe trei luni, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a decis ca acesta s-a aflat in conflict de interese, a declarat miercuri secretarul Camerei, Niculae Mircovici. "Am primit de la Comisia juridica un memorandum prin care Biroul permanent este informat ca a fost prezentata o scrisoare de la ANI in care se prezinta 32 de rapoarte de evaluare in care s-a constatat incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese in materie administrativa de catre fosti si actuali membri ai Camerei Deputatilor. Comisia juridica a informat Bp ca s-a constatat ca unele persoane nu mai detin calitatea de deputati, iar unii deputati in functie au atacat raportul ANI in justitie, iar altii, adica domnul Ciuca Bogdan, nu a contestat raportul. Potrivit Statutului senatorului si deputatului, fapta de a incalca legislatia in materia privind conflictul de interese constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza cu diminuarea indemnizatiei de 10% pe o perioada de maximum 3 luni si, intrucat singurul care nu a contestat raportul a fost domnul Ciuca Bogdan, i se va retine pe durata maxima 3 luni 10% din indemnizatie", a spus Mircovici, la finalul sedintei Biroului permanent al Camerei Deputatilor, scrieEVZ.

Deputatul Gabriela Podasca va candida la sefia TSD. Congresul, pe 12 decembrie. Deputatul Gabriela Podasca a anuntat, pe Facebook, ca va candida pentru sefia Tineretului Social-Democrat (TSD). Congresul va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare, pe 12 decembrie, la Romexpo, dupa cum a anuntat Liviu Dragnea. "Dragii mei, am luat hotararea sa candidez la presedintia TSD. Va multumesc tuturor celor care m-ati incurajat sa fac acest pas. Impreuna putem sa transformam TSD intr-o miscare din care tinerii sa-si doreasca sa faca parte si care sa ne faca pe noi mandri ca suntem #tineridestanga. Impreuna putem sa spunem stop plecarii tinerilor din Romania si sa le oferim celor care au plecat un motiv sa se intoarca acasa. Pentru asta, am nevoie de sprijinul vostru! Pe 12 decembrie la Congresul TSD" a scris Podasca pe contul ei de Facebook, anuntaAdevarul.