Prima ciocnire a tehnocratilor lui Ciolos cu parlamentarii: Bugetul. "Nu veniti sa numarati la noi, ca nici noi nu numaram la Guvern!" Instalati la Palatul Victoria de aproape o luna, ministrii au facut cunostinta cu parlamentarii, la mana carora ajung proiectele lor de lege si ordonantele. Primul test a fost si cea mai importanta lege: Bugetul pe 2016. De obicei, fug in weekend inca de joi, insa saptamana aceasta parlamentarii din comisiile de bugetfinante au lucrat si sambata si duminica. Nu au ratat ocazia de a le arata tehnocratilor ce politicieni cu "experienta" sunt ei. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a cerut renumararea votului dupa ce in comisii s-a respins alocarea a 5 milioane de lei in vederea achizitionarii operei lui Constantin Brancusi "Cumintenia pamantului". Alexandrescu le-a spus alesilor ca el nu a vazut cele 14 voturi impotriva, cerand revotarea, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Hotnews

Averile furate pot fi sechestrate. Iohannis a promulgat legea Legea care prevede infiintarea unei agentii speciale pentru administrarea bunurilor sechestrate a fost promulgata vineri de presedintele Klaus Iohannis. Agentia urmeaza sa fie condusa de un director general care va fi numit prin ordin al ministrului Justitiei, Raluca Pruna. n data de 11 noiembrie, Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat legea privind infiintarea Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, aceasta fiind definita ca institutie publica de interes national, cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Justitiei. Practic, noua institutie se va ocupa de administrarea banilor sau a bunurilor imobile pe care magistratul pune sechestrul in timpul unui proces, anunta Adevarul.

Deputatul Claudiu Manda l-a injurat pe un roman care munceste in strainatate Claudiu Manda, deputat din partea Partidului Social Democrat si sef al organizatiei Dolj a partidului, l-a jignit, intr-o conversatie pe Facebook, pe Sorin Iovu, un roman plecat la munca in strainatate care a criticat PSD-ul. Barbatul care munceste in Marea Britanie a facut publica discutia pe pagina persoanala de pe reteaua de socializare. Sorin Iovu, un roman care munceste in Marea Britanie, a comentat la una dintre postarile deputatului Claudiu Manda de pe Facebook, referitoare la dotarea autobuzelor din Craiova cu wi-fi neparolat, aducand critici la adresa PSD. Alesului nu i-au picat bine cuvintele barbatului si a decis sa-i raspunda printr-un mesaj privat. "Ce tare te dai de la distanta", i-a spus Claudiu Manda barbatului. Acesta din urma l-a intrebat daca vrea sa se intalneasca, moment in care deputatul a inceput sa il injure. , integral pe Gandul.

Sfatul lui Basescu pentru organizatia de tineret a PMP Traian Basescu a sustinut, duminica, la infiintarea Organizatiei de Tineret a partidului Miscarea Populara, ca tinerii trebuie sa fie activi pe Facebook si sa organizeze intalniri pentru a se face cunoscuti. Presedintele MP a declarat ca partidul va intra "pe mainile" tinerilor imediat ce acest lucru va fi posibil, afrmand ca generatia sa "a facut si bune si rele", si a indeplinit obiective majore precum intratrea Romaniei in NATO, in UE, si asigurarea unei economii de piata. "Mi-as dori mult ca cei care vor fi alesi sa trateze organizatia ca pe organizatia de seniori, pentru ca acest partid se face pentru voi", a spus Basescu, conform Romania Libera.

Gelu Visan, secretarul executiv al MP, a venit la sedinta de partid cu prazul in servieta diplomat Inspirat, probabil, de filmul Nea Marin Miliardar, unul din secretari executivi ai Miscarii Populare, Gelu Visan, a venit la conferinta organizatiei de tineret a partidului cu o servieta diplomat din care ieseau firele de praz. Gelu Visan este din Craiova. Visan a explicat ca acesta este semnul distinctiv al tinerilor din Oltenia care, in loc sa flutire stegulete, fluturau prazul. Secretarul executiv a sustinut ca prazul din Oltenia este mult mai bun decat cel de la Bucuresti, informeaza EVZ.