Fructele, pe masa guvernului. Un proiect privind distribuirea de fructe in scoli va fi discutat in sedinta de miercuri a Executivului. Guvernul ar putea discuta in sedinta de miercuri un proiect de hotarare privind stabilirea fructelor distribuite in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli, in anul scolar 2015-2016. Potrivit unui comunicat al Executivului, pe agenda sedintei mai figureaza un proiect de hotarare privind aprobarea standardelor minime de cost pentru serviciile sociale si a nivelului venitului lunar pe membru de familie in baza caruia se stabileste contributia lunara de intretinere datorata de catre sustinatorii legali ai persoanelor varstnice din centrele rezidentiale, informeaza Agerpres. De asemenea, pe ordinea de zi a sedintei de miercuri se afla si o hotarare referitoare la instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum se prefac PSD si PNL ca lupta cu plagiatorii din partid. Cele doua mari partide nu-i vor scoate de pe listele electorale pe candidatii care au fost descoperiti de Universitati ca plagiatori, ci numai pe cei care au o hotarare judecatoreasca in acest sens. Insa sansele ca un plagiat sa fie confirmat de instanta sunt infime. PNL si PSD au adoptat la finalul saptamanii trecute coduri de integritate pentru candidatii la alegerile locale si parlamentare din 2016. Atat Decalogul PNL, cat si cel al PSD contin articole referitoare la o minima moralitate academica. Spre exemplu, liberalii, cei care au iesit primii cu un Cod de etica, spun ca un candidat PNL trebuie "sa nu fi fost dovedit prin decizie judecatoreasca definitiva ca a obtinut diplome sau alte titluri prin plagiat". Punctul opt din Codul de etica al social-democratilor arata ca partidul nu-i va sustine pe cei care "au obtinut lucrari, diplome sau alte titluri stiintifice prin plagiat sau furt intelectual dovedit prin hotarare judecatoreasca", anuntaAdevarul.

Orban: Greu de crezut ca erau in sala cati alesi a numarat Zgonea. O depaseste pe Roberta Anastase. Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a declarat, marti, ca are dubii ca in sala erau 287 de parlamentari, la votul privind pensiile speciale ale alesilor, cati a numarat Valeriu Zgonea, insa precizeaza ca nu poate dovedi acest lucru, astfel incat PNL nu poate contesta votul. Ludovic Orban se refera la cele doua voturi date de plen - primul pentru modificarile aduse de Comisii si al doilea pentru lege in ansamblu. La primul vot, s-au exprimat prin vot aproximativ 310 parlamentari, in timp ce la al doilea vot s-au exprimat putin peste 290. Aceasta diferenta este greu de explicat, sustine Orban, in conditiile in care parlamentarii PNL, in numar de 90, nu au votat. "La votul final asupra legii ne-am ridicat din sala si am plecat, 90 de parlamentari PNL. In opinia mea este foarte greu de crezut ca, dupa ce la votul anterior au fost 304 voturi pentru, 2 impotriva si vreo 7 abtineri, puteau ramane in sala 287 de parlamentari dupa retragerea din sala a 80-90 de parlamentari ai PNL", a spus Orban, informeazaGandul.

Luca Niculescu a primit aviz favorabil pentru postul de ambasador in Franta. Jurnalistul Luca Niculescu a primit, azi, aviz favorabil din partea comisiilor de politica externa ale Parlamentului pentru postul de ambasador al Romaniei in Franta. Luca Niculescu a spus, in timpul audierilor, ca relatia romano-franceza este foarte puternica si intensa si ca, in ultimii 26 de ani, toti presedintii francezi, cu exceptia lui Francois Hollande, au fost in Romania. Niculescu a mai spus ca va exista un "sezon cultural romanesc in Franta", un proiect de mare anvergura cu ocazia impinirii a 100 de ani de la Marea Unire, care "ar putea fi unul dintre punctele trecute in foaia de parcurs", informeaza Mediafax. De asemenea, Niculescu a amintit de importanta presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene din 2019 si a precizat ca dialogul politic dintre cele doua tari ar putea fi marcat in cotinuare de vizite politice la cel mai inalt nivel. Prima parte a anului 2016 ar fi cea mai buna pentru vizite la nivel inalt pentru ca apoi Romania si Franta intra intr-o perioada electorala, scrieEVZ.

Catalin Predoiu, PNL: Majorarea salariului minim va inchide firme si va creste somajul. Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte al PNL, cere Guvernului Ciolos sa nu cedeze la "santajul lui Dragnea" care cere majorarea salariului minim. Premierul din umbra al Partidului National Liberal explica de ce aceasta masura va duce la somaj in zonele defavorizate. Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte al PNL, face un apel catre premierul Dacian Ciolos sa reziste presiunii care vine dinspre PSD si pe care il asigura de tot sprijinul daca va decide sa nu majoreze salariul minim. "Pentru un pumn de voturi in plus, socialistii lui Dragnea sunt gata sa mai provoace o drama economica si sociala. Dle Ciolos, aratati-i usa dlui Dragnea cand va santajeaza si va vorbeste cum a facut-o in ultimele doua zile, nu va avea curaj sa va rastoarne guvernul, are alte probleme pe cap acum in propriul partid si nu vrea decat sa-si arate muschii politici pe care nu-i mai are. Dragnea face un joc mic, de bodega comunista, o cacealma cu doi septari. Dle Ciolos, stati de vorba cu capitalul privat autohton, cu IMM-urile, veti afla adevarul inaintea studiului de impact! Curaj, aveti sprijin", explica Predoiu pe pagina sa de facebook, anuntaAdevarul.