Procurorul Voinea este acuzat de procurorul general ca a lucrat prost dosarul Iliescu – 13 iunie 1990, scrie Cotidianul. In fata acestor gafe si a anchetei parca fara sfarsit, se pune intrebarea: generalul Voinea doar a gresit sau a lucrat, discret, pentru Ion Iliescu?, se intreaba cei de la EvZ.. Dupa 17 ani de cercetari, anchetatorul a produs doar un dosarel si nu l-a audiat niciodata pe fostul presedinte, scrie Gandul, in timp de Jurnalul National anunta ca procurorul general a cerut un control de fond asupra întregii activitati a procurorilor Sectiei Parchetelor Militare.

Laura Codruta Kovesi a anuntat ieri ca a decis refacerea urmaririi penale a lui Ion Iliescu in dosarul evenimentelor din 13 iunie 1990 pentru ca procurorul militar Dan Voinea ar fi emis ilegal, in iunie anul acesta, rezolutia de incepere a urmaririi penale. In dosarul care-l priveste pe Ion Iliescu, disjuns din cel al mineriadei din iunie 1990, sint cercetate imprejurarile in care au fost impuscati patru oameni la Ministerul de Interne. (Cotidianul)

In fata acestor gafe si a anchetei parca fara sfarsit, se pune intrebarea: generalul Voinea doar a gresit sau a lucrat, discret, pentru Ion Iliescu? Unele asociatii de revolutionari il acuza de mai multe chiar. (EvZ)

Kovesi a precizat un lucru uluitor: Ion Iliescu nu a fost citat si audiat în acest dosar vechi de 17 ani! „Actele de urmarire penala trebuie respectate conform legii. În acest dosar, la 19 iunie 2007 a fost începuta urmarirea penala împotriva lui Ion Iliescu, desi pe 20 iunie a fost publicata decizia prin care Parchetul Militar nu mai poate lua asemenea masuri”, a declarat procurorul general. (Gandul)

Dupa constatarea acestor deficiente, Kovesi a precizat ca a cerut deja Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) un control de fond asupra întregii activitati a procurorilor Sectiei Parchetelor Militare, atât la structura centrala, cât si la unitatile din teritoriu, mai ales ca, dupa cum a precizat Kovesi, “cele mai vechi dosare ale Ministerului Public sunt aici”. (Jurnalul National)