Ion Iliescu, critici pentru Guvernul lui Ciolos: Pe cine reprezinta un Executiv de tehnocrati? "Ne aflam intr-un moment critic in dezvoltarea regimului politic romanesc. Si el nu are cum sa nu se reflecte in plan economic si social. Pe cine reprezinta un guvern de 'tehnocrati', cine il controleaza, democratic, asa cum scrie in Constitutie, cand nu mai stim cine si-l asuma politic, cine este puterea, cine opozitia, care ii este programul? In Parlament se voteaza fara o minima dezbatere legi cu impact determinant asupra vietii oamenilor.'Societatea civila' a luat locul cetatenilor, si schimba guverne, impune programe, numeste ministri, creeaza institutii. Minoritati agresive promoveaza interese private, in dauna interesului public. Nu asa ceva am vrut in decembrie 1989", arata Iliescu, intr-o postare publicata duminica pe blogul sau si intitulata 'Dupa 26 ani. Despre Revolutie si despre Romania de azi', scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Dragnea, catre ministrul Mediului: 19 acte normative necesare Codului silvic se cer urgent promovate Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut, sambata, ministrului Mediului, Cristiana Pasca Palmer, sa ia masuri urgente pentru adoptarea celor 19 acte normative necesare aplicarii noului Cod silvic. Cei doi sustin ca neimplementarea Codului silvic are drept efecte probleme in aprovizionarea cu lemn de foc a populatiei, dificultati pentru cei din industria mobilei, iar valorificarea superioara a lemnului la nivel local, prin incurajarea intreprinzatorilor locali, pentru crearea de noi locuri de munca nu este sustinuta. In plus, potrivit sursei citate, marii agenti economici nu sunt limitati cu nimic in a avea in continuare pozitii dominante pe piata (procentul de maxim 30%). Integral pe Adevarul.

Mesajul SUA pentru Iohannis si Ciolos: Ii sustinem in totalitate In debutul discutiei, facand referire la incendiul din Colectiv, Klemm a spus ca reactia romanilor la aceasta tragedie a fost "extrem de inspirationala". "Zeci de mii de oamenii au iesit in strada, foarte pasnici, in spiritul implicarii civice, pentru a-si exprima sperantele pentru o Romanie mai prospera, care nu este corupta, care are o administratie publica transparenta si atenta la nevoile cetatenilor, o Romanie care seamana mai mult cu restul Europei, o Europa prospera si in pace. Presedintele Iohannis a luat apoi masuri pentru instalarea unui nou guvern. Statele Unite intentioneaza sa-i sustina in totalitate pe presedintele Iohannis, prim-ministrul Ciolos si guvernul sau", a afirmat diplomatul american in interviul difuzat sambata seara, scrie Gandul.

Victor Ponta revine la pasiunea sa Fostul premier Victor Ponta a anuntat duminica pe Facebook ca a revenit pe terenul de baschet dupa sapte luni de pauza. "Dupa 7 luni de pauza "fortata" azi am fost din nou pe teren alaturi de colegii mei! Sanatate multa urez tuturor (ca e intr-adevar cea mai importanta)!", a scris Ponta pe reteaua de socializare, atasand postarii doua fotografii dintr-o sala de sport. Victor Ponta a suferit la jumatatea lunii iunie o interventie chirurgicala la genunchiul stang intr-o clinica din Turcia, fiind nevoit sa isi delege atributiile de prim-ministru lui Gabriel Oprea pentru cateva saptamani, anunta Romania Libera.

Secretarul executiv al PSD Constanta, Cristinel Dragomir, vrea pensii speciale pentru alesi: "Fara parlamentari si fara alesi locali o sa fim undeva in Congo" Primarul interimar al municipiului Constanta, Decebal Fagadau, presedinte al organizatiei municipale a PSD, crede ca parlamentarii nu ar trebui sa accepte pensii speciale pentru alesii locali. "In momentul in care candidezi pentru o asemenea functie stii exact ce iti asumi", isi argumenteaza el pozitia. Asa ca, parlamentarii "mai bine s-ar gandi la niste salarii corecte pentru toti cei care lucreaza in functii publice". Fagadau subliniaza insa ca exista "inechitati legate de salarizare", fiind multe situatii in care functii publice sunt remunerate mult mai bine decat functii ale unor alesi care decid pe sume extrem de importante, scrie EVZ.