Planul lui Tariceanu. Cum vrea co-presedintele ALDE sa ajunga la guvernare si dupa 2016. Pe fondul tensiunilor cu PSD, co-presedintele ALDE incearca o apropiere de fostul sau partid, in vederea alegerilor parlamentare. Liberalii nu exclud aceasta varianta. Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, ar prefera ca formatiunea pe care o conduce, ALDE, impreuna cu Daniel Constantin sa mearga pe liste comune cu PNL, la alegerile parlamentare din noiembrie 2016, potrivit unor surse parlamentare. El ar vrea sa renunte la alianta cu PSD, obiectivul fiind acela de a accede in Parlament, dar si de a-si asigura intrarea la guvernare, daca liberalii vor castiga alegerile. O parte a liberalilor sustin aceasta varianta, ba chiar si intoarcerea lui Tariceanu la PNL, printr-o fuziune prin absorbtie cu ALDE, in timp ce altii nici nu vor sa auda, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PNL se opune pensiilor speciale pentru alesii locali. Ce masuri vor lua liberalii. PNL se opune proiectului de lege privind pensiile speciale pentru alesii locali, astfel ca vor iesi din sedinta de plen a Senatului, luni, cand Legea va fi supusa votului, potrivit purtatorului de cuvant al PNL, deputatul Ionut Stroe, citat de Mediafax. Liberalii condamna proiectul legislativ, intrucat vizeaza introducerea unui "regim special" pentru o anumita categorie sociala. "Intotdeauna ne-am pronuntat pentru respectarea a doua principii esentiale, cel al echitatii si cel al contributivitatii. Pozitia noastra este impotriva unui asemenea proiect legislativ de introducere a unui regim special in legatura cu o anumita categorie sociala. Suntem fara echivoc pentru respingerea unui asemenea proiect legislativ. (...) Vor iesi din sala pentru a inlatura orice urma de suspiciune in legatura cu pozitia noastra", a declarat deputatul Ionut Stroe, anuntaRomania Libera.

Cum i-au santajat parlamentarii pe sefii lor de partid pentru a-si da pensii speciale. Dupa ce si-au dat pensii speciale, parlamentarii au votat si proiectul care prevede acordarea de indemnizatii speciale pentru alesii locali pensionati, ceea ce presupune o cheltuiala in plus pentru buget. "Adevarul" va dezvaluie santajul pe care l-au practicat palamentarii pentru a-si asigura batranetile. Proiectul de lege prin care alesii locali - primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de Consilii Judetene - urmeaza sa beneficieze de pensii suplimentare odata ce isi incheie mandatele si au varsta legala de pensionare a fost aprobat ieri de Senat, in calitate de Camera decizionala. 88 de parlamentari de la PSD, UNPR si ALDE au votat "pentru" si doar unul s-a abtinut, liberalii alegand sa iasa din sala. Nemultumirea liberalilor fata de proiectul de lege referitor la pensii speciale pentru alesi locali a fost transmisa de la microfonul plenului Senatului de Nicolae Dobra, senator PNL, care a venit cu o alta idee creata: cresterea salariilor pentru primari, informeazaAdevarul.

Un an dupa plecarea de la Cotroceni, Basescu construieste opozitia la USL. Pe 21 decembrie, anul trecut, Traian Basescu parasea Palatul Cotroceni, dupa zece ani de mandat. Acum, s-a intors in politica si conduce Miscarea Populara Prima sa vizita, dupa ce a plecat de la sediul Administratiei Pre zidentiale a fost in redactia "Evenimentului zilei", unde a discutat, s-a amuzat si a dat autografe jurnalistilor. "Plec linistit si, probabil, m-a incurajat in acest sentiment si ceea ce am vazut prin presa in ultimele saptamani. Oricat m-au tavalit, ce era de recunoscut au recunoscut", spu nea Traian Basescu. Apoi, timp de 48 de zile a intrat in silentio stampa, scrieEVZ.

Scandal in PNL Gorj: Dian Popescu si-a dat demisia din partid. De ce il primeste ALDE si ce spun liberalii. Senatorul Dian Popescu a demisionat din PNL, pentru a se inscrie in formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu, ALDE, pe motiv ca in orgnizatia PNL Gorj sunt oameni care "nu au nicio legatura cu liberalismul". Pe de alta parte, Biroul Politic Judetean al PNL Gorj a transmis ca PNL a propus excluderea senatorului, pe motiv ca "nu corespunde criteriilor de integritate" ale partidului. "Am fost timp de 25 de ani membru al acestui partid, dar in acest moment nu mai pot fi complice la fesenizarea partidului, impusa de oameni care nu au nici o legatura cu liberalismul. Timp de 25 de ani am luptat in judetul meu, Gorj, pentru ideile liberale. Acum, PNL Gorj este condus de fosti membri ai PSD si PPDD, printre care un personaj care in 1990 ataca pe postul national de televiziune manifestatia din Piata Universitatii si facea propaganda cripto comunista. Este o rusine!", a sustinut Dian Popescu, motivandu-si demisia din PNL, anuntaRomania Libera.