PSD continua dezmatul bugetar si in 2016. Ce cadouri otravite pregatesc alesii In pragul unui an electoral si cu un Guvern apolitic la Palatul Victoria, parlamentarii pregatesc mai multe cadouri otravite pentru inceputul anului 2016: pensii mai mari pentru profesori, dublarea ajutoarelor sociale pentru orfanii trecuti de 18 ani si indemnizatii mai mari pentru consilierii locali, masuri ce arunca in aer bugetul de stat. Odata cu iesirea de la guvernare, parlamentarii PSD si UNPR au dat drumul robinetului cu pomeni electorale, fara sa-i mai intereseze de impactul devastator pe care l-ar avea asupra bugetului de stat. Dupa ce au votat, inainte sa plece in vacanta, pensii speciale pentru ei si pentru alesii locali, parlamentarii vor acum pensii speciale pentru profesori si ajutoare sociale mai mari pentru orfanii externati din centrele de plasament sau din familii, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Mitropolitul Banatului: Sa scrie in Constitutie ca familia are la baza un barbat si o femeie Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a anuntat, la sfarsitul slujbei de Craciun de la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, lansarea unei initiative civice de modificare a Constitutiei, in sensul de a se preciza ca familia este formata din barbat si femeie. Mitropolitul Banatului vrea ca in Constitutie sa se mentioneze ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie, in conditiile in care in tot mai multe state europene au fost recunoscute familiile formate din persoane de acelasi sex, scrie Gandul.

Cum incearca politicienii sa-si asigure voturile, profitand de spiritul Craciunului Primarii si presedintii de consilii judetene ofera copiilor, in decembrie, dulciuri si jucarii dubioase, pentru voturile din vara ale parintilor. Zeci de mii de copii din scoli si gradinite primesc in fiecare an de Craciun pachete cu dulciuri si jucarii de la primari si presedinti de consilii judetene. Asa se intampla pe tot cuprinsul Romaniei. De cele mai multe ori, in spatele gestului frumos de a darui se ascunde o miza electorala. Politicienii au nevoie de voturile parintilor. Romania libera a vrut sa afle daca aceasta cutuma romaneasca apare si in alte tari ale lumii. In Anglia, copiii nu primesc daruri de la administratia locala.

Siegfried Muresan: Partidul care va convinge tinerii va castiga alegerile din 2016 Europarlamentarul Siegfried Muresan, purtator de cuvant al PPE, a raspuns intrebarilor "Evenimentului zilei" legate de cele mai importante evenimente si personaje ale anului. Care a fost cel mai important eveniment al anului 2015? Siegfried Muresan: Pe scena internationala, nu putem vorbi de anul 2015 fara sa mentionam valul de imigranti din Orientul Mijlociu si atentatele teroriste de la Paris. Pentru Romania, tragedia din Colectiv a fost fara echivoc evenimentul de referinta al anului. Credinta mea este ca protestele au generat mai mult decat demisia unui prim-ministru deja compromis si fara credibilitate pe plan extern. Romanii care au iesit in strada au (re)capatat incredere in puterea pe care o are protestul intr-o democratie. La viitorul abuz al Guvernului sau al Parlamentului, vor iesi si ei in strada. Integral pe EVZ.

Gigi Becali, atac dur la adresa fostilor colegi din PNL. Antonescu, facut "tradator" si "las", Gorghiu, considerata "fara pic de valoare" Omul de afaceri Gigi Becali, fost deputat din partea PNL, a lansat in ultimele zile mai multe atacuri la adresa fostilor sai colegi de partid. Printre cei luati in vizor de finantatorul echipei Steaua se afla fostul lider liberal Crin Antoenscu si copresedintele PNL, Alina Gorghiu. Intrebat despre modul cum percepe activitatea liderilor liberali ultimii ani, in cadrul unei interventii telefonice la Romania TV, Gigi Becali a criticat-o dur pe Alina Gorghiu, copresedinte al PNL. "Stateam langa ea in Comisia Juridica. Nu o bagam in seama, nu avea niciun pic de valoare. Ma intriga faptul ca oameni care nu au valoare pot fi presedinti de partid", a declarat Gigi Becali la Romania TV, conform Adevarul.