Retrospectiva EVZ. Gafele politice ale anului 2015 De-a lungul anului, spre amuzamentul amar al opiniei publice, politicienii, in frunte cu presedintele Klaus Iohannis sau sefii de partid, au comis mai multe gafe care merita consemnate. 1. Decorarea de catre Klaus Iohannis a lui Octav Bjoza, presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, cu Ordinul National Steaua Romaniei, a starnit polemici in randul opiniei publice. Evenimentul a provocat criticile Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania, care au acuzat participarea lui Octav Bjoza, in 2009, la o ceremonie inchinata "martirilor legionari" la Rasnov. La acel eveniment, Octav Bjoza declara ca a avut multe de invatat de la legionari, integral pe EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cine crede Basescu ca va fi primarul Bucurestiului Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, a declarat, duminica seara, intr-un interviu acordat B1 Tv, ca propunerea PNL pentru Primaria Bucurestiului, Cristian Busoi, nu are nici o sansa, in timp ce Nicusor Dan ar putea castiga alegerile. "In ceea ce-l priveste pe Busoi, nu-i dau nicio sansa, oricate eforturi politice si nepolitice s-ar face pentru castigarea alegerile de catre Busoi. In ceea ce-l priveste pe Nicusor Dan, daca va avea o forta politica care sa-l sprijine, o forta consistenta, s-ar putea sa poata castiga, dar deocamdata e prematur", a declarat Basescu duminica la B1 TV, conform Romania Libera.

Revelionul politicienilor, in imagini. Chitara Mariei Grapini si palinca lui Codrin Stefanescu Politicienii romani au terminat anul pe Facebook si l-au inceput tot pe Facebook . Victor Ponta , Elena Udrea si Maria Grapini au postat fotografii chiar din noaptea de Revelion, la care au atasat un mesaj cu urari de bine, in timp ce presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos si liderul PSD Liviu Dragnea au transmis traditionalul "La Multi Ani!" si atat. Elena Udrea a petrecut Revelionul acasa, in control judiciar. Codrin Stefanescu n-a fost singur de Revelion. "Eu si aceasta minunata si incredibila sticla cu palinca de prune veche de vreo doispe ani va dorim un An Nou Fericit, multa sanatate si love ! La multi ani !!!", a scris liderul PSD pe Facebook, anunta Adevarul.

10 mari probleme pe care Romania nu le-a rezolvat in ultimii 25 de ani Au trecut 26 de ani de la caderea regimului comunist in Romania, iar societatea romaneasca s-a schimbat profund de la momentul Revolutiei din decembrie 1989, insa exista inca probleme majore de sistem care nu au fost rezolvate. Cei cu putere de decizie vin si pleaca si, de cele mai multe ori, asta se intampla si cu promisiunile lor. Gandul prezinta o lista cu 10 mari probleme pe care Romania nu a reusit sa le rezolve mai bine de un sfert de secol. - Sanatatea ramane "o rana deschisa", fiind inca o problema nerezolvata de vreunul dintre guverne dupa 1989. In ultimii 25 de ani, nu s-a facut nici o reforma reala a sistemului de sanatate. Desi bugetul Ministerului Sanatatii a fost suplimentat, sistemul a ramas sarac raportat la standardele europene, iar accesul la serviciile medicale in mediul rural ramane limitat.

Traian Basescu: "Nu voi negocia cu PSD sau cu PNL daca unul dintre partide imi va oferi guvernarea" Fostul presedinte Traian Basescu a declarat la emisiunea lui Sabin Orcan, de la postul B1 TV, ca nu va negocia cu PNL sau cu PSD, in cazul in care unul dintre cele doua partide ii va oferi guvernarea. "In momentul in care as fi in aceasta situatie, de a negocia cu unul dintre cele doua partide, nu o voi face. Probabil imi voi considera misiunea incheiata si ma voi retrage. Ganditi-va: PNL si PSD au fost cele doua partide care au facut doua suspendari anticonstitutionale, in 2007 si 2012 pentru un singur lucru. Pentru ca nu aveau acces sa controleze justitia", a declarat fostul sef al statului, anunta EVZ.