Contra tiraniei corectitudinii politice Agresiunile sexuale de la Koln din noaptea de Anul Nou nu sunt un fenomen nou in Europa, dupa cum nu este noua nici reactia initiala a autoritatilor de a ascunde infractiunile din cauza a ceea ce secretarul Afacerilor Interne al Marii Britanii a numit "corectitudinea politica institutionalizata". Ceea ce este nou este faptul ca aceste infractiuni comise pe scara larga au loc in plina criza europeana a refugiatilor si in contextul ascensiunii populismului nationalist. Cu cat "linia oficiala" multiculturala politic corecta a guvernelor europene si a Bruxelles-ului va fi mentinuta mai mult, cu atat pericolul populismului va creste, cu riscul de a distruge Europa din interior, scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce s-a schimbat in discursul Angelei Merkel de la vizita oficiala a lui Klaus Iohannis la cea a lui Dacian Ciolos. Analiza specialistilor Tema spinoasa a aderarii Romaniei la spatiul Schengen a fost un subiect important al discutiilor purtate, joi, de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si premierul Romaniei, Dacian Ciolos. La fel ca la intrevederea cu presedintele Klaus Iohannis, din februarie 2015, cancelarul german a invocat faptul ca e necesar un MCV pozitiv pentru anul recent incheiat si ca lupta impotriva coruptiei trebuie continuata. Ce spun specialistii? "Discursul cancelarului german este complet schimbat, dar nu neaparat raportat la Romania, cat la intreg contextul european. Pentru Germania, spatiul Schengen este foarte important din punct de vedere economic si in ciuda situatiei generate de valul de migranti si a declaratiilor politice, Germania se va stradui sa pastreze cat mai multe din facilitatile pe care acest acord le ofera zonei de transport a marfurilor, cel putin", spune consultantul politic Razvan Prisca, blogger Adevarul.

Anul cadourilor la Cotroceni. Care este cel mai scump dar primit de Iohannis in 2015 Presedintele Klaus Iohannis a primit 43 de cadouri din activitatile de protocol in 2015, printre care copia corespondentei diplomatice intre Mihai Eminescu si Theodor Rosetti, fotografia cu autograf a Printului Charles de Wales, o carpeta persana, valoarea totala a cadourilor fiind de 13.000 de lei. Presedintele a mai primit patru icoane, in valoare de peste 1.000 de lei, cea mai scumpa fiind evalutaa la aproape 800 de lei - icoana "Domnul Isus Hristos", pictata manual, cu dimensiunea 42x30 cm, integral pe Gandul.

Elena Udrea ii ureaza "La multi ani" lui Mihai Gadea Elena Udrea a postat, duminica, pe Facebook, un mesaj pentru Mihai Gadea. "Wiliam J. Gaynor, fost primar al New York-ului, atacat puternic de presa , impuscat fiind de un contestatar, aflat in spital aproape pe moarte, a spus: "In fiecare seara iert totul si pe toti." Parintele Arsenie Boca, ne invata ca "daca noi iertam, vom fi si noi iertati". "Iarta-l pe cel ce te ocaraste, caci si tu ai nevoie de iertare de la Dumnezeu. Daca noi iertam, vom fi si noi iertati. Cum ne vom purta cu semenii, asa se va purta si Dumnezeu cu noi." Astazi este ziua de nastere a lui Mihai Gadea. La multi ani!", conform EVZ.

Criza partidelor. Criza candidatului Ianuarie 2016, inceput de an electoral! De oriunde ai privi, partid politic in Romania este egal Traian Basescu si Liviu Dragnea. Doua personaje-partid din care decurg cateva grupuri si figuri pretins politice, nimic altceva decat combinatii umane, conjuncturale de interese si manevra, denumite formal "alte" partide si lideri politici. ALDE, via Tariceanu, PSRo, via Geoana si fractiunea, PND, o falanga a fostului PP-DD, via Daniel Fenechiu cu alt grup, si, ultimul, dar nu cel din urma in aceasta enumerare aleatoare, desi nu intamplatoare, reuniunile UNPR, fuzionate cu umbrele PP-DD, integral pe Romania Libera.