M.P. isi evalueaza candidatii Conducerea Miscarii Populare se intruneste maine, la Palatul Parlamentului, pentru o prima evaluare a candidatilor la primariile marilor orase. La sedinta Colegiului National al M.P. vor participa atat liderii organizatiilor judetene, cat si candidatii, in masura in care acestia au fost stabiliti. Presedintele acestei formatiuni, Traian Basescu, refuza sa spuna daca va candida la Bucuresti. "In momentul de fata, avem candidatii pentru toate municipiile capitale de judet, dar si pentru municipiile care nu sunt capitale de judet. Lista va fi definitivata pe data de 16 si va fi facuta cunoscuta", a anuntat Traian Basescu acum cateva zile. El a reafirmat faptul ca MP va intra in cursa electorala pentru alegerile locale cu obiectivul de a obtine un scor de 10% - 12%. Intrebat despre o posbila candidatura la Bucuresti, Basescu a spus: "Vreti sa va spun secrete? Niciodata nu am exclus, dar nici nu am afirmat ca o voi face", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

PSD se dezice de interesul national: "Ne-am sinucide daca am ramane in alianta cu UNPR" Adevarul a stat de vorba cu sefii PSD din tara pentru a afla daca isi doresc sa mearga mai departe in alianta cu UNPR la alegerile locale si parlamentare. Concluzia: unii spun hotarat nu, altii asteapta un semn de la centru. Exact ce-si dorea Liviu Dragnea, care coace de mult despartirea de Gabriel Oprea. Potrivit unor surse politice, liderul PSD Liviu Dragnea vrea sa se decupleze de UNPR la cele doua teste electorale de anul acesta, din doua mari motive. Primul: imaginea sifonata a lui Gabriel Oprea dupa moartea politistului Bogdan Gigina. "Ne-am sinucide daca am ramane in alianta cu UNPR. Si asa nu au adus niciun procent in plus. Acum, dupa ce Oprea a plecat cum a plecat din Guvern, ne-ar mai rupe si din scorul nostru. Mergem singuri in alegeri si asta e cea mai buna varianta", au relatat surse din PSD pentru Adevarul.

Drapelul secuiesc a fost votat din nou steag al judetului Harghita. Reactia prefectului Prefectul judetului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a cerut, joi, CJ, revocarea hotararii prin care steagul secuiesc a fost aprobat, pentru a doua oara, ca drapel al judetului, dupa anularea in instanta a primei hotarari similare a alesilor, din 2009, in caz contrar urmand sa se adreseze instantei. Juristii Prefecturii Harghita au finalizat verificarea legalitatii hotararii Consiliului Judetean prin care steagul secuiesc a fost reales ca drapel al judetului Harghita si au constatat ca "varianta de steag cuprinsa in anexa la hotarare si care ar reprezenta steagul judetului Harghita a mai constituit obiectul de reglementare al hotararii CJ nr 269/2009, hotarare care a fost anulata de Curtea de Apel Targu Mures, prin decizia 2690/R/ 26 septembrie 2012, decizie judecatoreasca irevocabila, care se bucura de puterea lucrului judecat, in sensul ca aceasta exprima adevarul si nu poate fi contrazisa prin nicio alta hotarare", scrie Gandul.

Gabriel Oprea isi joaca supravietuirea politica Iesirea la rampa a presedintelui Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei s-a produs in contextul in care conducerea PSD se va reuni maine pentru a discuta despre politica de aliante a partidului. Gabriel Oprea a declarat, ieri, ca nu s-a luat inca o decizie cu privire la formula in care formatiunea sa va candida la alegerile din 2016, urmand sa continue consultarile cu PSD. El a afirmat ca a avut deja discutii informale cu liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, pe marginea alegerilor locale si parlamentare. Gabriel Oprea a adaugat ca formatiunea sa este "pregatita pentru oricare din cele doua variante", avand candidati pentru toate colegiile si primariile din tara. In schimb, liderul UNPR a precizat ca trebuie sa aiba loc si discutii in partid, avand in vedere ca exista doua "curente" cu privire la situatia candidaturilor - liste separate sau impreuna cu PSD, anunta Romania Libera.

Dacian Ciolos i-a cerut ministrului Energiei sa medieze disputele care apar in cazul RADET-ELCEN Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, ca i-a cerut ministrului Energiei, Victor Grigorescu, sa isi faca datoria si sa medieze disputele din cazul RADET-ELCEN, pentru a nu afecta cetatenii. "Cand am discutat despre pregatirile de iarna in decembrie, inclusiv cu domnul ministru, cu domnul vicepremier Borc, cu domnul ministru de Interne, i-am cerut si domnului ministru (al Energiei - Victor Grigorescu-n.r.), cunoscand situatia de la RADET-ELCEN, l-am rugat pe domnul ministru sa-si foloseasca intru totul pozitia pe care o are ca sa medieze, acolo unde este cazul, disputele care apar intre diferitele companii si care pana la urma se rasfrang asupra cetatenilor si lucrul acesta trebuie evitat. Guvernul nu poate sa faca totul pentru ca nu este responsabilitatea suta la suta a Guvernului, dar Guvernul are o responsabilitate finala si o asumam intru totul'', a precizat Ciolos, conform EVZ.