Formarea noului partid prezidential o propulseaza pe celebra „blonda de la Cotroceni“ in prima linie a liderilor PD-L. Elena Udrea va ocupa aceeasi functie cu Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur, Cezar Preda sau Sorin Frunzaverde. Pentru a multumi pe toata lumea, PD-L bate recordul la numarul de vicepresedinti – 25.

Elena Udrea a crescut in doi ani cit alti democrati in zece

Fosta consiliera a presedintelui Traian Basescu ajunge vicepresedinte PD-L printr-un artificiu de ultima ora. In componenta conducerii centrale a viitorului partid format din unirea PD si PLD vor intra, pe linga cei 10 vicepresedinti democrati, si jumatate dintre cei 12 secretari executivi care compun in acest moment Biroul Permanent National al PD.

In noul PD-L, cei sase vor fi promovati vicepresedinti. Astfel, Elena Udrea devine membrul PD cu cea mai fulminanta ascensiune in conducerea partidului din ultimul cincinal.

O data cu Elena Udrea, vor mai promova ca vicepresedinti europarlamentarul Roberta Anastase, primarul orasului Tirgu-Mures, Dorin Florea, fostul secretar de stat la MAI Mircea Toader, dar si doi dintre cei mai controversati membri ai conducerii PD. Este vorba de primarul Aradului, Gheorghe Falca, si fostul sef al Garzii de Mediu Silvian Ionescu.

Primul, care este si finul presedintelui Traian Basescu, este trimis in judecata de catre procurorii DNA sub acuzatia de coruptie, pentru un schimb de imobile in municipiul Arad. Silvian Ionescu a lucrat 15 ani in cadrul fostei Securitati, mai precis a fost ofiter al Directiei de Informatii Externe intre anii 1974 si 1989.

Pentru Sulfina Barbu, care nu se mai regaseste acum in structura de conducere a PD-L, democratii vor gasi alta solutie. Surse din PD sustin ca vor introduce in statut o prevedere prin care presedintele organizatiei de femei din partid (Sulfina Barbu) sau cel al Organizatiei de Tineret sa aiba drept de vot in structura centrala nou creata.

Astfel, PD-L va deveni partidul cu cea mai stufoasa structura. Va avea un presedinte (Emil Boc), doi prim-vicepresedinti (Adriean Videanu si Theodor Stolojan), un secretar general (Vasile Blaga) si 25 de vicepresedinti. 16 de la PD si 8 de la PLD. Printre acestia din urma se va numara si Gheorghe Flutur, care a renuntat la titulatura de secretar general adjunct. Noul partid format din unirea PD si PLD va bate astfel recordul de 21 de vicepresedinti stabilit de PSD pe cind era condus de Adrian Nastase.

Cotidianul