Blaga, despre criteriile de selectie pentru candidatii la alegerile locale Copresedintele Partidului National Liberal Vasile Blaga a cerut duminica, la Deva, ca pentru alegerile locale sa fie desemnati candidati pe criterii de ''valoare si munca''. ''V-ati ales foarte bine candidatii. Sper sa va alegeti foarte bine si candidatii pentru consiliile locale. Oamenii sa fie desemnati pe valoare si pe munca si nu cum vrea unul sau altul. Sa fie rasplatiti cei care astazi sunt langa noi, nu cei care vor veni pe urma, pe diferite filiere si spun ca au muncit. Sa va bazati pe cei care astazi muncesc'', a spus Blaga, citat de Agerpres, scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Negocieri pentru alegeri in doua tururi. Cat de mult isi risca Ciolos functia. PNL, gata sa-l renege Dacian Ciolos va negocia luni cu partidele politice revenirea la doua tururi de scrutin pentru alegerea primarilor. Premierul este intr-o situatie ingrata: daca va modifica legea prin ordonanta de urgenta, poate fi debarcat de majoritatea PSD-UNPR-ALDE prin motiune de cenzura. Daca nu schimba legea, si-i face ostilizeaza si mai mult pe liberali, care deja au inceput sa-l critice. Negocierile pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin intra luni pe ultima suta de metri. Potrivit unor surse politice, la intalnirea cu partidele, premierul Dacian Ciolos va propune modificarea legii in Parlament, astfel incat Guvernul sa nu fie nevoit sa emita o ordonanta de urgenta sau sa-si asume raspunderea, doua masuri care l-ar pune in situatia delicata de a juca cu mandatul pe masa, integral pe Adevarul.

Un deputat cere demisia ministrului Sanatatii: "Mi se pare incalificabil" Vicepresedintele ALDE Gratiela Gavrilescu sustine ca ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu ar trebui sa demisioneze dupa ce a declarat ca sistemul sanitar romanesc este peste media societatii romanesti si daca "Vrem o tara ca afara? Perfect, hai sa muncim ca afara!". "Aceste declaratii ale ministrului Sanatatii sunt jignitoare la adresa poporului roman. Mi se pare incalificabil modul de gandire al ministrului Patriciu Achimas-Cadariu. Sunt revoltata in primul rand ca roman, iar ca parlamentar si membru al Comisiei pentru sanatate si familie a Camerei Deputatilor solicit demisia ministrului Sanatatii!", a spus Gavrilescu, potrivit unui comunicat de presa, conform Gandul.

Parlamentul se deschide azi. Bataliile deputatilor si senatorilor in ultimul an de mandat Astazi, incepe oficial prima sesiune parlamentara din 2016. Pe alesi ii asteapta un an greu, nu doar in Legislativ, ci si la nivel de partide, pentru ca vor avea de luptat pentru doua runde de alegeri: locale si parlamentare. In vara, vor trage la caruta alegerilor locale pentru primarii din colegiile lor, iar in toamna, cei care doresc un nou mandat de parlamentar, pentru ei. Totodata, pe masa au o serie de legi, unele controversate, care trebuie rezolvate inainte de campania pentru alegerile din iunie. Din practica anilor trecuti, inca din luna mai, parlamentarii fug in teritoriu, anunta EVZ.

Partidul lui Mircea Geoana, la consultari cu premierul Ciolos pe tema modificarii legii alegerilor locale O delegatie condusa de presedintele PSRO, Mircea Geoana, se va intalni, luni, cu premierul Dacian Ciolos in cadrul consultarilor pe tema modificarii legii alegerilor locale, au declarat pentru Agerpres oficiali ai formatiunii politice. Intrevederea va avea loc la ora 13,45, la Vila Lac. PSRO sustine ca organizarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin reprezinta un element important care poate contribui la aparitia unei noi clase politice, bazata pe criterii de profesionalism si integritate. "In lipsa unui cadru competitional corect si democratic, cel mai mare risc pentru Romania este ca anul electoral 2016 sa reproduca acelasi sistem de partide, iar cartelul coruptiei politice si al proastei guvernari sa continue sa conduca Romania", se arata intr-un comunicat al partidului, scrie Romania Libera.