Vizita lui Isar la DNA a scos la iveala razboiul Ponta-Antonescu. Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relatia cu mediul de afaceri in Guvernul Ponta, a fost audiat, ieri, la DNA peste doua ore. Isar a fost citat ca martor intr-un dosar privind fapte de coruptie, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Intre timp, pe Facebook, fostul premier Victor Ponta a scris ca, in aproape patru ani cat a condus Executivul, o singura data a primit direct "informare de la institutiile specializate ale statului despre o tentativa clara de coruptie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american, in schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important in Romania)!". Ponta sustine ca l-a informat atunci pe Crin Antonescu de situatie, care a inteles si in cateva ore l-a inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. "Probabil ca cei care m-au informat pe mine au sesizat si DNA", a sustinut Ponta, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Predoiu: Legea defaimarii denota o mentalitate de tip mafiot si ignoranta lui Dragnea. Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a declarat, miercuri, ca Legea defaimarii denota ''o mentalitate de tip mafiot'' si ''o totala ignoranta'' din partea lui Liviu Dragnea, afirmand ca in Codul Civil sunt deja prevederi care protejeaza demnitatea, imaginea si viata privata. ''Proiectul de lege Dragnea denota o mentalitate de tip mafiot, urmareste sa introduca in societate tacerea care s-a instalat de ani de zile in Teleorman, sub conducerea aceluiasi domn, Dragnea. Nu putem functiona dupa legea Omertei, legea tacerii folosita intre mafioti si impusa comunitatilor in care mafiotii isi defasoara afacerile. Aceasta societate nu mai poate fi oprita din a-si exprima puncte de vedere, opinii, de la a critica'', a declarat prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu. Catalin Predoiu a afirmat ca Legea defaimarii denota si o ''totala ignoranta'' din partea lui Liviu Dragnea, anuntaAdevarul.

Miron Mitrea ramane in inchisoare. Eliberarea conditionata, respinsa. Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, condamnat la doi ani de inchisoare, ramane dupa gratii. Instanta a respins, miercuri, cererea acestuia prin care solicita sa fie eliberat conditionat din inchisoare. Magistratii de la Judecatoria Medgidia au respins, miercuri, cererea lui Miron Mitrea, prin care solicita sa fie eliberat conditionat din Penitenciarul Poarta Alba. Mitrea le ceruse magistratilor sa-i ia in considerare si cartile scrise de el dupa gratii, dar si cele 49 de zile castigate din munca prestata in inchisoare, anunta televiziunile de stiri. Avocatul lui Miron Mitrea, Adrian Midisan, a explicat ca a executat doua treimi din pedeapsa, avand in vedere ca in inchisoare a scris trei lucrari stiintifice, care ii aduc reducerea pedepsei cu 90 de zile, si prin munca prestata la o autobaza din Constanta a castigat reducerea pedepsei cu 50 de zile In plus, Mitrea a achitat si suma de 327.000 de lei, prejudiciu in dosarul pentru care a fost condamnat, informeazaGandul.

Liviu Dragnea, deranjat de colaborarea Vanghelie-Negoita. Primarul suspendat Marian Vanghelie - aflat in control judiciar - are o legatura directa cu mazilirea lui Robert Negoita de la sefia PSD Bucuresti. Colaborarea dintre Vanghelie si Negoita (ambii fiind indezirabili pentru actuala conducere a PSD) a reprezentat motivul vendetei demarate ieri, de Liviu Dragnea, cu largul concurs al Comitetului Executiv National Potrivit surselorEVZ, fostul edil al Sectorului 5 se afla in "relatii excelente" cu Negoita, cei doi colaborand, inca din martie 2015, impotriva dusmanilor comuni: deputatii Sebastian Ghita si Cristian Rizea.

Cristian Busoi: Incompetenta si indolenta PSD au blocat Bucurestiul. 7 propuneri pentru a fluidiza deplasarea in oras. Administratia pesedista a lasat o Capitala sufocata de lucrarile neterminate la infrastructura, aglomeratie, blocaje, insuficienta parcarilor, un transport in comun murdar si prost gestionat. Cristian Busoi, potential candidat la Primaria Capitalei, prezinta sapte propuneri pentru fluidizarea traficului. "Administratia pesedista a lasat o Capitala sufocata de lucrarile neterminate la infrastructura, aglomeratie, blocaje, insuficienta parcarilor, un transport in comun murdar si prost gestionat. Experienta ultimilor 25 de ani de administratie in Bucuresti ne arata clar ca ceea ce i-a lipsit Capitalei noastre nu au fost ideile, ci calitatea celor care le-au pus in practica. Au lipsit implicarea si o doza necesara de responsabilitate atunci cand vorbim de administrarea unei comunitati de circa doua milioane de oameni", se arata intr-un comunicat de presa al lui Cristian Busoi. Busoi propune sapte puncte pentru a facilita o deplasare mai buna in cadrul orasului, anuntaAdevarul.