Dupa refuzul lui Ciolos, liberalii isi joaca ultima carte. Planul PNL pentru a obtine alegerea primarilor in doua tururi Dupa ce premierul Dacian Ciolos le-a refuzat ordonanta de urgenta pentru alegerea primarilor in doua tururi, liberalii isi joaca ultima sansa. Liderii PNL iau in calcul sa atace in contencios administrativ hotararile de guvern adoptate in ultima sedinta prin care se stabileste data alegerilor locale. Sansele liberalilor sunt aproape nule. Ca sa intoarca decizia Executivului, liberalii trebuie sa ridice o exceptie de neconstitutionalitate in instanta, pe motiv ca un drept fundamental este lezat, astfel cazul sa ajunga pe masa Curtii Constitutionale care ar avea ultimul cuvant. Pana atunci trebuie sa parcurga insa niste pasi procedurali, a caror indeplinire ar putea sa faca inutil demersul tinand cont de durata in timp pe care se intinde. PSD a reactionat la planul PNL, sustinand ca liberalii ar putea bloca alegerile prin demersul lor, scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Neacsu (PSD) despre intentia PNL de a ataca in contencios HG privind alegerile locale: Un demers inutil "Era un scenariu de care noi aflasem, numai ca mi se pare, dincolo de faptul ca este un demers inutil, o chestiune care tine de un comportament, in ultima instanta, al doamnei Gorghiu. Ce sa ataci in hotararea de guvern? Este una strict tehnica, se refera la stabilirea datei alegerilor, a calendarului si a lucrurilor de factura aceasta. Lucrurile sunt mult mai perfide decat atat: se incearca atacarea hotararii de guvern, iar in motivarea pe care probabil o vor face in instanta de contencios-administrativ se va invoca, ca temei de drept, legea alegerilor si probabil o oarecare imprecizie de constitutionalitate in aceasta lege. Cred ca acesta este scenariul pe care il urmareau", a spus Neacsu, conform EVZ.

Zgonea nu mai vrea avioane private si hoteluri de cinci stele pentru social-democrati Presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, ca partidul trebuie sa se reideologizeze, pentru ca ''nu poti sa fii om de stanga si sa spui ca ai zburat cu avionul privat si ca ai stat intr-un hotel de cinci stele'', conform Agerpres. El a adaugat ca PSD trebuie sa-si redefineasca toate aceste politici publice in cadrul familei de stanga europene si sa gaseasca instrumentele necesare pentru aplicarea lor, scrie Romania Libera.

Razbunarea generatiei Facebook: Liviu Dragnea, terfelit pe Facebook si pe Wikipedia pentru legea defaimarii. "Plangacios ofensat" Pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea fost luata cu asalt de catre internautii nemultumiti de Legea "defaimarii sociale" promovata de liderul PSD. Totodata, a fost modificata pagina de Wikipedia a lui Liviu Dragnea, internautii facand misto de liderul PSD. Admnistratorii paginii de Facebook a lui Liviu Dragnea sterg la foc automat comentariile negativ. Noua lege a tolerantei vine in completarea ordonantei privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare. Ea nu anuleaza aceasta lege si nici nu supra-reglementeaza domeniul drepturilor. Astfel, legislatia nu doar permite, ci si garanteaza libertatea de exprimare, scrie Adevarul.

Liviu Dragnea zice ca nu vrea pensie speciala. Ce decizie va lua presedintele PSD Liderul PSD, Liviu Dragnea spune ca va demisiona cu o zi inainte de finalizarea mandatului de deputat. El s-a declarat nemultumit de legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor, de care, daca va intra in vigoare, spune ca nu va dori sa beneficieze. Intrebat ce parere are despre faptul ca astazi a avut loc o sedinta a Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, iar luni ar putea fi adoptate normele la legea pensiilor speciale, Dragnea s-a aratat nemultumit de aceasta situatie, anunta EVZ.