De frica sa nu ramana singur, PNL bate palma cu Geoana Liberalii si partidul condus de Mircea Geoana vor semna, azi, un protocol de colaborare in vederea alegerilor locale. Protocolul urmeaza sa fie validat mai intai in Biroul Politic National al PNL. Surse liberale au declarat, pentru EVZ, ca cele doua partide nu vor avea candidati comuni, protocolul vizand mai ales perioada de dupa alegeri si eventualele majoritati pentru consiliile locale si cele judetene. De asemenea, protocolul ar putea fi extins pentru alegerile parlamentare, cu mentiunea ca liberalii nu vor acorda locuri eligibile de parlamentari pentru formatiunea condusa de Mircea Geoana.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Academicienii de securitate ai lui Oprea sunt platiti ilegal Membrii titulari ai Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale incaseaza lunar o indemnizatie viagera de 3000 de lei brut, stabilita prin lege. Aceasta prevedere a fost votata, paradoxal, prin incalcarea legii. Guvernul Victor Ponta a decis, in decembrie 2014, prin ordonanta de urgenta 83, sa creasca indemnizatiile membrilor titulari ai Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN), numita la vremea aceea Academia de Stiinte Militare (ASM). Conform unui articol recent al Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie, actul normativ in cauza modifica prevederi ale legii 56/2012, prin care se infiinta ASM, integral pe Romania Libera.

Surpriza Monicai Macovei. Cine e candidatul M10 pentru Primaria Capitalei Ciprian Ciucu este candidatul sustinut de M10 la Primaria Capitalei. Ciucu este seful Consiliului National de Integritate, institutie in subordinea careia functioneaza Agentia Nationala de Integritate (ANI). Ciprian Ciucu este director de programe, membru al consiliului director al Centrul Roman de Politici Europene (CRPE), pe care l-a fondat impreuna cu Cristian Ghinea. Potrivit prezentarii de pe site-ul CRPE, el are o experienta bogata in sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizatii cunoscute precum ''Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile'', ''Centrul Educatia 2000+ (Soros Open Network)'', anunta Adevarul.

Ministerul Educatiei a anuntat pasii legali pentru retragerea doctoratelor plagiate. Cum vor putea ramane fara titlu Ponta, Oprea sau Toba Ministrul Educatiei Adrian Curaj a anuntat lansarea in dezbatere publica a modificarilor aduse Codului studiilor universitare de doctorat - legea care stabileste in detaliu procedura de acordare a titlului de doctor. In acestea, ca si in modificarile propuse recent la Legea Educatiei Nationale, se stipuleaza clar ca tezele de doctorat sunt documente publice, care pot fi consultate de oricine, fie la biblioteca universitatii, fie pe internet. Singura problema a modificarilor anuntate de Curaj: site-ul unde legea prevede ca este obligatoriu ca doctoratele sa fie publicate nu functioneaza de ani de zile, scrie Gandul.

Adevar, manipulare si defaimare in inutila Lege a lui Dragnea Un proiect de lege care nu parea sa insemne mare lucru si care avea si sustinerea senatorilor PNL s-a spart ca o punga cu apa, aruncata de la balcon, in capul lui Liviu Dragnea-Initiatorul. Si-a luat presedintele PSD o sapuneala zdravana de la romani, cum rar i s-a intamplat vreunui politician in ultimii 26 de ani! Motivul e simplu si e de tinut minte: cand e vorba de libertatea de exprimare, garantata prin Constitutie, mass-media si romanii reactioneaza virulent. Deja primii pasi inapoi au fost facuti de PSD. Dezvaluiri despre aceasta initiativa a lui Dragnea, insa, mai sunt, scrie EVZ.