Dragnea, despre schimbarea prefectilor: Nu ca au fost schimbati e problema, ci ca cei noi sunt asumati de PNL. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca nu numarul de prefecti pe care intentioneaza sa ii schimbe premierul Dacian Ciolos ii creeaza o problema, ci faptul ca sunt cateva situatii in care cei numiti acum sunt fosti membri PNL sau asumati public de catre acest partid. "Faptul ca au schimbat noua sau 11 prefecti nu asta este o problema. Problema apare ca au iesit la iveala cateva situatii in care prefectii numiti sunt ori fosti membri PNL, ori asumati public de catre PNL, ceea ce ii creeaza o problema premierului, la care trebuie sa raspunda rapid", a afirmat Dragnea, potrivit Agerpres, inainte de a intra la sedinta de grup a deputatilor social-democrati. Cat priveste initierea unei posibile motiuni de cenzura daca premierul nu raspunde la aceasta intrebare, liderul social-democrat a spus ca aceasta este "ultima arma" la care va recurge. "O motiune de cenzura inseamna posibila cadere a Guvernului si instabilitate, adica trebuie sa se intample ceva foarte serios", a precizat Dragnea, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Culisele rocadei Busoi-Orban pentru Primaria Capitalei. Cum au ajuns liberalii sa mearga pe mana unui fost candidat. Liberalii au anuntat, pe baza unui sondaj de opinie incheiat in urma cu doua zile, ca Ludovic Orban va candida pentru Primaria Capitalei. Decizia l-a surprins chiar si pe Orban, in conditiile in care Cristian Busoi pornea ca mare favorit in cursa pentru Bucuresti. In plus, relatia dintre Orban si conducerea PNL nu este cea mai calda. PNL va merge pe mana lui Ludovic Orban la alegerile locale pentru Primaria Generala a Capitalei, dupa ce liderul PNL a iesit primul la capitolul intentie de vot in cel mai recent sondaj de opinie comandat de liberali. Potrivit unor surse politice, scorul a fost foarte strans: Ludovic Orban si Cristian Busoi au iesit aproape la egalitate, decizia in favoarea lui Orban fiind mai degraba un calcul politic bazat pe notorietate si pe potentialul sau de crestere. "Cei doi stau umar la umar, sunt cotati la 30%. A fost o decizie obiectiva, plecand de la sansele pe care le au cei doi candidati", a comentat liderul PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, responsabilul cu desemnarea candidatului pentru Capitala, anuntaAdevarul.

Obiectivele pe care Iohannis le propune politicienilor. Seful statului le-a cerut senatorilor si deputatilor, in discursul tinut in fata lor, sa nu cada in capcana populismului, asa cum s-a intamplat in alti ani electorali. "Apropierea campaniilor a atras adesea masuri care sa favorizeze o formatiune sau alta, alocari de fonduri pe culoare politica, legi niciodata aplicate. Marirea cu 50% a salariilor profesorilor din 2008 si niciodata aplicata, legalizarea migratiei alesilor locali, din pacate aplicata, vor ramane probabil intr-o nefericita istorie a masurilor legislative cu iz electoral", a mentionat Iohannis. Presedintele le-a cerut parlamentarilor sa aiba un comportament diferit in anul electoral 2016, astfel incat sa nu fie "nici populist", nici un "an pierdut", informeazaRomania Libera.

Deputatul Mihai Voicu, copresedinte PNL Dolj, a demisionat din fruntea filialei. Presedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, si-a anuntat luni seara retragerea de la conducerea filialei judetene in cadrul unei sedinte care a avut loc la sediul organizatiei judetene. Demisia i-a luat prin surprindere pe multi penelisti si fosti pedelisti, in timp ce pentru altii vestea a picat ca o minune. La putin timp dupa intalnirea de la Craiova, Voicu a transmis public: "Astazi a fost o zi emotionanta pentru mine. Dupa cinci ani si jumatate am decis sa imi inchei mandatul de presedinte al PNL Dolj, din proprie initiativa, pentru ca urmeaza sa ma implic in cateva proiecte de la nivel central in cadrul partidului al carui membru sunt din 7 ianuarie 1990. Le multumesc din suflet tuturor colegilor din PNL Dolj pentru colaborare si pentru efortul depus in acest mandat. Deoarece nu voi mai avea timpul necesar pentru a activa in judetul Dolj doresc mult succes in alegeri tuturor candidatilor liberali doljeni la alegerile locale din iunie!", a anuntat copresedintele PNL pe Facebook, scrieEVZ.

Salarii mai mari si pentru consilierii locali. Cum ii stimuleaza parlamentarii pe cei din teritoriu. Camera Deputatilor a adoptat tacit un proiect de lege prin care indemnizatiile consilierilor locali ar putea creste cu aproape 40%. Initiativa, semnata de senatorul UNPR Octavian Bumbu si deputatul independent Sorin Teju, urmareste ca indemnizatiile consilierilor locali sa fie actualizate in functie de cele ale primarilor, ale caror salarii au fost majorate la 1 iunie 2014. Proiectul de lege al celor doi parlamentari vrea schimbarea unui alineat din Legea 215/ 2001 a administratiei publice, fiind vizata specificarea faptului ca indemnizatia consilierului local, adica banii pe care ii primeste pentru activitatea prestata ca ales, "se actualizeaza in functie de indemnizatia primarului". Mai exact, in momentul in care creste indemnizatia primarilor, sa creasca si cea a consilierilor, anuntaAdevarul.