Oprea, la mana colegilor din Senat pentru masina de protocol. Senatorii juristi au aprobat ieri solicitarile DNA privind inceperea urmaririi penale senatorului UNPR Gabriel Oprea cu 6 voturi "pentru" si 5 "impotriva". Totodata, alesii au aprobat solicitarea privind retinerea si arestarea Doinei Tudor cu 9 voturi "pentru", unul "impotriva". Votul decisiv apartine plenului, care se reuneste astazi. "Evenimentul zilei", a dezvaluit ca masina de protocol a lui Gabriel Oprea, Audi A 8, cu care circula fostul vicepremier in ziua accidentului mortal in care si-a pierdut viata agentul Bogdan Gigina este, de fapt, a DIPI. Gabriel Oprea a declarat la iesirea din Comisia juridica, ca in timpul mandatului sau ca vicepremier si ministru de Interne toate achizitiile de autovehicule la MAI s-au realizat legal. "In timpul mandatului meu nu s-a cumparat o masina, nici 10, s-au cumparat 5.000 de masini, toate achizitionate legal prin directiile de specialitate", a declarat Oprea. El a mai spus ca, in calitate de ministru, avea asigurata protectie din partea SPP si ca "s-a achizitionat in mod legal de catre DIPI un autovehicul", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Liderii "Initiativa Romania": E o criza de leadership politic. Partidele mari sunt corupte, iar candidatii lor slabi. Mihai Politeanu si Elena Ghioc, doi dintre liderii "Initiativa Romania", miscare civica nascuta din revolta generata de tragedia de la Colectiv, au vorbit la Adevarul Live, despre oferta facuta partidelor mici, dar oneste, de a se aseza la aceeasi masa si de gasi o solutie comuna pentru candidatura la Primaria Capitalei. Despre scrisoarea adresata partidelor mici pentru o alianta electorala Mihai Politeanu: Am trimis vineri, daca nu ma insel, aceasta scrisoare. Catre cinci partide democratice pe care le-am identificat. mai sunt si alte partide, dar ele inca nu exista inca, din punct de vedere legal. Au solicitari pentru inregistrare la Tribunalul Bucuresti. Partidele mari sunt corupte, iar candidatii lor, asa cum se profileaza, sunt slabi. Partidele mici ar putea sa mearga cu un candidat unic. Elena Ghioc: Am primit niste raspunsuri si o sa mai primim. Au fost raspunsuri pozitive. Noi facenm apel la responsabilitate si solidaritate. Integral peAdevarul.ro.

Planurile liberalului Orban pentru alegerile locale. Ce spune despre candidatul PSD. Candidatul PNL la Primaria Capitalei Ludovic Orban a declarat, marti, ca obiectivul sau este sa castige cu un scor de peste 40%, afirmand ca-l intereseaza mai putin cine este contracandidatul PSD, misiunea sa fiind aceea de a convinge intregul electorat de dreapta ca el este cel mai potrivit. "Obiectivul meu este sa castig Primaria Capitalei cu un scor de peste 40%", a declarat candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, la Realitatea TV. "Cunosc Bucurestiul in amanunt, pentru mine Bucurestiul nu este o chestie abstracta, chiar cunosc aproape toate cartierele, daca m-ati duce intr-un loc legat la ochi si mi-ati scoate legatura as avea nevoie de cateva momente sa ma adaptez", a declarat liberalul, adaugand ca Bucurestiul trebuie "eliberat", nu cucerit. Orban a afirmat ca situatia in care se afla Capitala este "critica", principalele probleme fiind infrastructura, traficul, poluarea si calitatea proasta a serviciilor, informeazaGandul.

A inceput hemoragia dinspre PSD spre partidul lui Geoana. Apropierea alegerilor a dus la aparitia unor miscari centrifuge in partidele clujene. Daca fostii membri ai PDL pleaca pe capete la Miscarea Populara, iar multi dintre fostii liberali negociaza cu ALDE, cei mai multi dintre liderii locali ai PSD nemultumiti de modul in care sunt impartite pozitiile pe listele de candidati pentru alegerile locale din 5 iunie aleg sa se inscrie in PSRO. Aceasta formatiune a fost creata de fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana. La nivelul judetului Cluj, liderul PSRO este tot un fost membru al PSD, ex-deputatul Mircia Giurgiu, care este si liderul Uniunii Sindicatelor Tipografilor din Romania. Semnalul plecarii alesilor locali dinspre PSD spre PSRO a fost dat de unul dintre consilierii locali social-democrati din cea mai mare comuna din Romania, Floresti. Consilierul Julien Muntean a anuntat ca a devenit membru PSRO, scrieRomania Libera.

Cristian Rizea organizeaza o paranghelie electorala in Parlament. In speranta ca Liviu Dragnea il va nominaliza, totusi, in cursa pentru Primaria Sectorului 5, deputatul Cristian Rizea si-a intensificat actiunile electorale. Mai exact, dupa ce a serbat cu tam-tam dezrobirea romilor - sambata trecuta, organizand doua spectacole intr-un mall -, Rizea e amfitrionul unei noi paranghelii care se desfasoara astazi, chiar in incinta Palatului Parlamentului. Evenimentul ￯ oficial, menit sa marcheze Dragobetele - a fost anuntat prin intermediul unui comunicat de presa. "Deputatul PSD Cristian Rizea organizeaza miercuri la Palatul Parlamentului din Capitala, un spectacol de Dragobete pentru un numar de 1000 de cetateni ai Sectorului 5 (cadre didactice, pensionari si tineri). Spectacolul de muzica si dans "Canta si Iubeste romaneste!" va avea loc cu participarea copiilor din Trupa Supercalifragilistic si a Ansamblului Folcloric Cununa Carpartilor. Intrarea este gratuita", se arata in comunicat, anuntaEVZ.