PSD si PNL sunt macinate de razboaie interne Dupa doua decenii in care nu au intervenit schimbari notabile in structurile de conducere, principalele formatiuni politice din Galati, PSD si PNL, se confrunta cu puternice tensiuni interne. "Ierarhiile scartaie din incheieturi si de aceasta data nu este vorba de tensiuni iscate de nemultumiri in legatura cu intocmirea listelor pentru alegeri sau impartirea unor functii din administratie, ci de faptul ca e resimtita nevoia de reconfigurare a structurilor, de schimbare a politicienilor aflati de 20 de ani in "vitrinele" acestor organizatii, care pe zi ce trece isi pierd credibilitatea din cauza identificarii lor cu lideri compromisi, unii dintre ei implicati in dosare de coruptie, informeaza Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce senatori PSD au votat pentru salvarea lui Gabriel Oprea Votul din Senat pentru ridicarea imunitatii lui Gabriel Oprea a impartit senatorii in mai multe tabere. Imaginile surprinse de Adevarul arata ca unii au votat ostentativ impotriva Justitiei (UNPR), unii au votat la vedere impotriva lui Oprea (liberalii), iar altii, in mod penibil, si-au lungit manecile pentru a-si ascunde votul. Aici se incadreaza unii senatori PSD, prinsi la mijloc intre ordinul dictat de Dragnea si prietenia cu Oprea. Imaginile surprinse de reporterii Adevarul la votul din Senat pentru Gabriel Oprea arata inca o data ca imunitatea se negociaza la bucata.

Nicolae Paun cere iertare procurorilor: "Erau doar simple vorbe spuse la suparare. Nu banuiam ca am telefonul ascultat" Deputatul Nicolae Paun, urmarit penal de procurorii DNA pentru spalare de bani, deturnare de fonduri, evaziune fiscala si cumparare de influenta, cere iertare procurorilor pentru declaratiile sale interceptate in care ii ameninta, intr-un mod inedit: "Erau doar simple vorbe spuse la suparare, (...) fara sa banuiesc ca am telefonul ascultat", Relateaza Gandul.

In 2015, s-a dat mita cat bugetul autostrazilor pe trei ani. In ziua bilantului DNA, doi parlamentari au fost retinuti pentru coruptie In cel de al 14 an de activitate al DNA, in Romania s-a dat mita 431 de milioane de euro, cam cat bugetul pe anii 2016, 2017 si 2018 destinat constructiei de autostrazi. In timp ce procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi facea declaratia care arata dimensiunea coruptiei din tara noastra, la sediul institutiei procurorii ii audiau pe doi dintre parlamentarii aflati pe lista lunga a alesilor anchetati pentru fapte de coruptie: senatoarea PNL, Doina Tudor si deputatul Nicolae Paun. La scurt timp dupa finalul sedintei de bilant, ce doi au fost retinuti, integral pe EVZ.

Batalia pentru serviciile secrete, faza pe Armata Guvernul Ciolos vrea sa schimbe regulile de numire a conducerii serviciului secret al armatei. Seful Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA) ar urma sa fie numit de presedintele tarii, nu de ministrul Apararii, cum se intampla in prezent. Actualul director general este acuzat ca a folosit serviciul in interesul lui Gabriel Oprea. Noua reglementare apare in programul legislativ al Guvernului, trimis Parlamentului, iar termenul fixat de Executiv pentru finalizarea propunerii este aprilie. In acest proiect se prevede "aplicarea aceleasi proceduri de numire a sefului DGIA ca la seful SMG (la propunerea ministrului Apararii Nationale, de catre presedintele Romaniei)", scrie Romania Libera.