Eugen Teodorovici se autopropune la Primaria Capitalei! Dupa ce i-a solicitat timp de gandire lui Liviu Dragnea - care l-a intrebat orientativ, luni, daca l-ar deranja sa candideze la Primaria Capitalei, in functie de rezultatul masuratorilor sociologice desfasurate, in prezent, de Marius Pieleanu -, astazi, senatorul PSD Eugen Teodorovici (fost ministru de Finante) pare a se autopropune pentru fotoliul edilitar al Bucurestiului. Concret, Teodorovici a anuntat, pe Facebook, ca poseda capacitatea de a gestiona nu doar un singur sector, ci pe toate sase: "Cred ca toata lumea are nevoie de cateva zile de gandire pentru a avea nu numai datele si masuratorile, dar si abordarile rationale, atent analizate, pentru cei mai buni candidati pe care PSD poate sa-i propuna in Bucuresti. Este o miza politica mult prea importanta pentru partid pentru ca discutiile sa fie purtate cu graba si repezit, impinse de la spate", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Gorghiu: PNL poate continua demersurile pentru alegerile in doua tururi. Copresedinta PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, ca demersurile pentru alegerile in doua tururi pot continua, intrucat Guvernul a raspuns la plangerea prealabila formulata de partid, informeaza Agerpres. "Vesti bune: Guvernul a raspuns astazi la plangerea prealabila a PNL, astfel ca putem continua demersurile care deschid calea invocarii exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin. Obiectivul: mai multa reprezentativitate a celor alesi, mai multa democratie", a scris Gorghiu, marti, pe Facebook. Pe 12 februarie, Alina Gorghiu a anuntat ca PNL a depus la Guvern plangerea prealabila pentru organizarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin, anuntaRomania Libera.

Militarii si politistii vor avea pensie speciala in cuantum de 80% din baza de calcul. Pensiile pentru militari, politisti si functionari publici cu statut special ar putea fi calculate in cuantum de 80% din baza de calcul, in loc de 65%,iar pensia recalculata nu poate depasi suta la suta din baza de calcul, potrivit unor amendamente adoptate marti de Comisia pentru buget a Senatului. Militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, cu vechime cumulata de cel putin 25 de ani, beneficiaza, la implinirea varstei prevazute de legea pensiilor de serviciu, de o pensie speciala in cuantum de 80% din baza de calcul, potrivit unui amendament la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 57/2015, adoptat in Comisia de munca. Un alt amendament, adoptat de senatorii din Comisia pentru buget, prevede ca pensia stabilita, recalculata si actualizata nu poate depasi cuantumul de 100% din baza de calcul, informeazaMediafax.

Ponta, mesaj dur pe Facebook: Acum toti clovnii sunt ocupati cu alte lucruri. Macar Alinuta sa imi ceara demisia. Fostul premier Victor Ponta a scris un nou mesaj pe Facebook privind investitiile Romaniei care au crescut in 2015 cu 8,4%. Fostul sef al Executivului a raspuns criticilor care i-au reprosat ca a distrus investitiile. "Deci in 2015 investitiile au crescut in Romania cu 8,4%! Stiu ca acum toti clovnii care strigau pe la televizor ca am distrus investitiile sunt ocupati cu alte lucruri! Macar Alinuta sa-mi ceara demisia", scrieEVZ.

Scandal politic pe reprezentarea Romaniei la Bruxelles. Prezenta premierului Dacian Ciolos la reuniunea UE pe tema migratiei este contestata din doua directii. Presedintele Senatului sustine ca primul ministru trebuia sa aiba mandat din partea Parlamentului, dar Dacian Ciolos a explicat ca regula nu se aplica reuniunilor informale. Fostul sef al statului Traian Basescu sustine la randul sau ca Romania trebuia reprezentata de presedintele Klaus Iohannis. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, afirma ca il va invita pe premierul Dacian Ciolos sa explice in fata senatorilor prezenta sa la Consiliul European de la Bruxelles fara un mandat aprobat de Parlament. "Prin prezenta premierului Dacian Ciolos la Consiliul European de la Bruxelles fara un mandat aprobat de Parlament, ma vad obligat, in calitate de presedinte al Senatului, sa constat din nou cu regret ca Presedintia Romaniei si Guvernul isi depasesc atributiile constitutionale si prin aceasta afecteaza relatiile intre puterea legislativa si puterea executiva", este motivarea solicitarii lui Tariceanu ca premierul sa se prezinte in Parlament, anuntaRomania Libera.