Vasile Blaga: "In 10 zile vom anunta candidatul pentru Primaria Sectorului 6 din Bucuresti". Copresedintele Partidului National Liberal, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca formatiunea politica pe care o conduce va anunta in 10 zile un candidat pentru Primaria Sectorului 6. El a precizat ca in acest sector este nevoie de un om "care sa se bata". "In baza unor cercetari sociologice, vin cu propuneri cei din organizatia municipiului Bucuresti. Asa s-a intamplat si acum cand i-am desemnat pe cei cinci din cele sase sectoare. Am avut cercetari in fata, le-am intors pe toate fetele, am tinut cont de toate elementele intr-o analiza care nu spune numai cate puncte are 'x', cate puncte are 'y' - sunt multe elemente luate in calcul - si am stabilit cinci candidati. Suntem cu analize in teren la sectorul 6. Vom avea dupa parerea mea in 10 zile candidatul la sectorul 6", spune Vasile Blaga la Televiziunea Romana, potrivit Agerpres. Totodata, Vasile Blaga a comentat si situatia actualului primar de la Sectorul 6, care nu a dorit sa mai comenteze. "Probabil ca si-a facut toate socotelile, s-a gandit cat de bine a administrat sectorul", a adaugat liderul liberal, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Neagu Djuvara: Clasa politica s-a mai curatat, dar nu exista lideri de anvergura. Iohannis, un presedinte potrivit, Ciolos, un om simpatic. Istoricul Neagu Djuvara declara, intr-un interviu acordat News.ro, ca acum clasa politica s-a mai "curatat", dar nu exista politicieni de anvergura si ca actualul PNL nu poate fi comparat cu cel al Bratienilor. Comentand situatia actualei clase poltice, Neagu Djuvara considera ca aceasta s-a mai "curatat", dar nu avem oameni politici de anvergura. Despre alegerea PNL de a merge alaturi de PSD sub forma USL, istoricul afirma poate ca Bratienii nu ar fi mers niciodata alaturi de csocialistii. "Nu (n.r.-daca mai seama actualul PNL cu partidul din perioada interbelica), am impresia ca nu. Mai intai, cei care sunt acum in fruntea Partidului National Liberal am vazut ca se aliaza cu socialistii. Nu se mai compara" a afirmat Djuvara care insa a punctat ca ii place persoana Alinei Gorghiu. "Aceasta femeie imi este extrem de simpatica. E o fata colosal de simpatica. Dar mi se pare ca sunt doi presedinti, barbatul il cunoastem (n.r. Vasile Blaga), e destul de putin frumos fiziceste. E un tip interesant, simpatic, dar e, vorba aceea, urat, pe cand ea este, nu frumoasa in sensul clasic, dar are o frumusete particulara, a ei", a adaugat istoricul, anuntaAdevarul.

Intalnire PSD-UNPR: Ontanu si Steriu au discutat cu Dragnea despre "termenii colaborarii" la locale. Presedintele interimar al UNPR Neculai Ontanu si seful campaniei UNPR,Valeriu Steriu, au avut miercuri o intalnire cu presedintele PSD Liviu Dragnea si seful de campanie al PSD, Marian Neacsu, pentru a discuta despre "termenii colaborarii dintre cele doua partide la alegerile locale". "In cadrul intalnirii a fost discutata situatia Aliantei de Centru Stanga formata din PSD si UNPR, precum si termenii colaborarii dintre cele doua partide la alegerile locale. Liderii UNPR Neculai Ontanu si Valeriu Steriu au apreciat intalnirea drept una utila si necesara", precizeaza UNPR, printr-un comunicat de presa remis miercuri seara Mediafax. Discutiile au avut loc dupa ce liderii UNPR declarau recent ca vor merge singuri in alegerile locale si ca sunt dispusi sa sustina modificarea legii in sensul revenirii la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, desi protocolul incheiat intre PSD si UNPR prevedea obligatia formatiunii conduse atunci de Gabriel Oprea de a nu vota amendarea legislatiei, informeazaGandul.

Ce scor spera Traian Basescu sa obtina MP la alegeri locale. Presedintele Miscarii Populare (MP), Traian Basescu, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta in orasul Bocsa, ca obiectivul acestei formatiuni, pentru alegerile locale din iunie, este obtinerea a 10-12% din voturile electoratului, transmite Agerpres. 'Nu vrem sa ne fixam obiective care sa para arogante sau nerealiste, la stadiul acesta. Ne-am propus ca obiectiv, pe vot politic, deci votul la consilii, sa obtinem un 10-12% la nivel national, pentru ca vom avea judete in care vom avea rezultate slabe, cum e Covasna, Harghita, Mures, nu cred ca vom sta foarte bine nici in Satu Mare, unde e o componenta consistenta care merge direct cu UDMR. Deci, ne propunem 10-12% la alegerile locale, ca medie nationala, pe vot politic, ceea ce ne-ar crea platforma sa obtinem un 15-20% la alegerile legislative din toamna. Si cu aceasta ocazie, sa cream si acel nou partid, care sa conteze", a afirmat Basescu. Potrivit lui Traian Basescu, PNL este destul de scindat in prezent si chiar daca nu a fost sesizat de presa, exista o miscare de transfer de PDL-isti catre Miscarea Populara, fie ca e vorba de primari, fie de consilieri, scrieRomania Libera.

Dragnea: Candidatura lui Vanghelie ar incurca pe toata lumea. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, recunoaste ca primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, ar fi "un candidat important", in cazul in care s-ar inscrie in cursa pentru un nou mandat, dar nu are de gand sa discute cu el despre o candidatura comuna. "Eventuala candidatura a lui Marian Vanghelie incurca pe toata lumea. Marian Vanghelie a fost primarul sectorului 5 foarte multi ani, a fost votat de foarte multe ori. Este un candidat important. Sigur ca tinem cont de asta", a declarat Dragnea la Adevarul Live. El a spus ca PSD va avea un candidat la sectorul 5 care va fi "sustinut serios". Dragnea a mai spus ca nu a mai discutat in ultima vreme cu Vanghelie si a adaugat ca nu ar vorbi cu acesta despre un eventual candidat comun la sectorul 5 al Capitalei, anuntaEVZ.