Razboaiele electorale din Capitala Principalele tabere politice intra in competitia pentru Bucuresti cu strategii diferite. PSD si UNPR vor merge pe jumatate impreuna, dar separat de ALDE. Partidele de dreapta raman divizate. Romania Libera va prezinta principalii candidati la Primaria Capitalei si la primariile sectoarelor. Partidele au intrat in linie dreapta in competitia pentru Bucuresti, considerata cea mai importanta batalie a alegerilor locale din 5 iunie, cu un impact serios si asupra alegerilor parlamentare.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Femei-primar in Romania Partidele sustin in discursurile lor ideea promovarii femeilor in politica, un pas important fiind desemnarea acestora drept candidati pentru alegerile locale din iunie 2016. Mai mult, PSD a decis desemnarea Gabrielei Firea drept candidat al PSD pentru Primaria Generala, pana in prezent fiind singura femeie care s-a inscris in aceasta cursa. Alegerea unei femei in functia de primar devine un trend la nivel european, in mai multe orase din Europa fiind la conducere femei. Astfel, la Paris primar este Anne Hidalgo, in timp ce la Madrid este Manuela Carmena, iar la Barcelona Ada Colau, scrie Adevarul.

La noua ani de la renuntarea la serviciul militar obligatoriu, ministrul Apararii face un anunt neasteptat "Nu ne gandim deloc in momentul acesta la asa ceva(reintroducerea serviciului militar obligatoriu -n.r.), dar suntem foarte preocupati de faptul ca de la suspendarea - serviciul militar obligatoriu nu e eliminat, e suspendat, asta e formula legala in Romania - serviciului militar obligatoriu nu am actionat imediat pentru a crea o rezerva in locul soldatilor care faceau acest serviciu", a spus Mihnea Motoc, intr-un interviu la ProTV, conform Gandul.

Premierul Ciolos raspunde scrisorii lui Dan Zamfir: Domnul deputat are, din pacate, o abordare populista Premierul Dacian Ciolos este de parere ca deputatul PNL Daniel Zamfir are o "abordare populista" in scrisoarea deschisa cu privire la legea darii in plata si atrage atentia asupra faptului ca pentru a fi "cu adevarat aplicabila si in interesul clientilor", legea necesita cateva adaptari. Reactia premierului vine dupa ce Daniel Zamfir i-a solicitat intr-o scrisoare deschisa oprirea minciunii, a intoxicarii si a abuzului impotriva legii darii in plata, sustinand ideea ca premierul Ciolos mai degraba serveste interesele unor bancheri straini decat ale cetatenilor romani, anunta EVZ.

Traian Basescu reclama la CEDO justitia din Romania Situatie fara precedent in Romania: un fost presedinte reclama statul roman in strainatate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins inregistrarea partidului "Miscarea Populara". Formatiunea condusa de Basescu va propune candidati sub vechiul nume - Partidul Miscarea Populara. Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si a respins, vineri, cererea de inregistrare a partidului "Miscarea Populara", informeaza Romania Libera.