Zamfir, dupa negocieri privind darea in plata: PSD va sustine cresterea plafonului la 250.000 euro Legea darii in plata va intra joi, 31 martie, in dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, PSD dorind excluderea programului Prima Casa din aceasta lege si cresterea plafonului privind valoarea creditului de la 150.000 la 250.000 euro, a precizat deputatul PNL Daniel Zamfir. Initiatorul legii, deputatul PNL Daniel Zamfir, a precizat vineri seara, pe pagina sa de Facebook, ca a avut o noua intalnire cu presedintele Comisiei de buget-finante, social-democratul Viorel Stefan, la care au participat si avocatul Gheorghe Piperea, vicepresedintele Comisiei Juridice, Ciprian Nica (PSD), si Catalin Voievozeanu de la AURSF, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Premiu sau cadou otravit? Patru ministri ai Justitiei vorbesc despre momentul pe care Romania il asteapta de 10 ani de la UE Romania ar putea scapa anul viitor de Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), iar posibilitatea ca tara noastra sa-si faca propria evaluare in materie de justitie a starnit deja controverse. "Daca acest autocontrol il fac politicienii, inseamna ca punem lupul paznic la oi", arata, pentru gandul, Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, care mai spune si ca tara noastra nu este pregatita sa-i fie ridicat acest mecanism de verificare, tocmai pentru ca politicienii nu vor in niciun caz sa combata coruptia. Nu de aceeasi parere sunt premierul Ciolos, actualul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, sau fostii ministri Tudor Chiuariu si Titus Corlatean, contactati de Gandul.

13 suspecti de terorism arestati in timpul vizitei lui Iohannis in Turcia Nivel maxim de securitate cu ocazia vizitei de stat a presedintelui Klaus Iohannis in Turcia. EVZ va prezinta ce masuri exceptionale au luat autoritatile de la Ankara pentru a-l pazi pe seful statului roman. Masini blindate. Motociclete. Zeci de ofiteri de securitate, unii chiar inarmati. Elicoptere si ambulante. Ba, chiar si nave care au patrulat pe Bosfor. Pe scurt, masurile de securitate pe care turcii le-au luat in cele trei zile cat presedintele Klaus Iohannis le-a vizitat tara. In acest interval, autoritatile turce au arestat la Istanbul nu mai putin de 13 suspecti de terorism. O femeie purta chiar o centura cu explozivi.

PSD se distanteaza de Ontanu, UNPR nu PSD va nominaliza un candidat pentru Primaria Sectorului 2, dupa retinerea lui Neculai Ontanu de catre DNA, se arata intr-un comunicat de presa al formatiunii. "Partidul Social Democrat a luat act de situatia in care se afla domnul Neculai Ontanu. PSD va continua insa dialogul cu UNPR. In zilele urmatoare vom avea intalniri pentru a discuta colaborarea dintre cele doua partide. In conditiile date, PSD va nominaliza un candidat pentru Primaria Sectorului 2", au anuntat social-democratii. Potrivit intelegerii dintre cele doua partide, PSD urma sa nu aiba candidat pentru primaria sectorului 2 si sa il sustina pe Ontanu, presedintele interimar al UNPR, pentru un nou mandat, anunta Romania Libera.

Ciolos l-a demis pe seful SGG din vremea lui Ponta Premierul Dacian Ciolos l-a revocat din functie pe Ion Moraru , consilier de stat in cadrul Cancelariei primministrului. Decizia a fost publicata ieri in Monitorul Oficial. Moraru a fost secretar general al Guvernului in perioada in care Executivul a fost condus de Victor Ponta. Moraru a fost inlocuit in functia de sef al Secretariatului General al Guvernului in noiembrie anul trecut de Sorin Sergiu Chelmu, dar ramasese consilier de stat la Cancelaria premierului, scrie EVZ.