Ghita acuza procurorii ca incearca sa influenteze parlamentarii Deputatul Sebastian Ghita declara vineri ca va aduce, marti, cand va fi audiat la Comisia juridica, dovezi ca este nevinovat. Ieri, dupa ce pe blogul unui ziarist au aparut informatii din dosarul sau, a revenit spunand ca DNA Ploiesti ar trebui sa-si retraga acuzatiile de scurgere de informatii la adresa sa. "Astazi nu mai pot fi acuzat. Astazi se intampla ceva extrem de grav. Un document si informatii din dosarul meu, care se afla doar in calculatoarele DNA si la biroul documente secrete al parlamentului au aparut pe un blog (...)", integral pe EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Congres UNPR. Cand dragostea pentru generalii Oprea si Ontanu intrece invataturile lui Moise Rugaciunile nu au facut minuni in cazul lui Ioan Iovescu, unul dintre cei trei candidati la sefia UNPR, care a incercat sa atraga voturi vorbind poporului UNPR de Dumnezeu. In replica, Iovescu a fost fluierat. Candidatul care a castigat a fost cel care i-a invocat pe Gabriel Oprea si pe Neculai Ontanu, nume care au inflacarat sala. Inainte cu doua ore de inceperea Congresului UNPR, candidatii la sefia partidului se aflau deja in sala mare de la Aurrum Palace, un salon de nunti, si puneau la punct ultimele detalii. La acest restaurant, situat in fieful primarului arestat de la Sectorul 2, Neculai Ontanu, au avut loc mai multe intalniri intre PSD si UNPR, scrie Adevarul.

Pe motiv ca nu are suficiente "instrumente", SRI vrea sa intoarca legile desfiintate de CCR. Ciolos: "Inteleg ca au fost folosite cartele din Romania in pregatirea unor atentate in UE" Serviciile cer mai multe instrumente care sa le permita sa monitorizeze atent situatia de securitate, plangandu-se in special de reglementarile privind cartelele pre-pay, sustine premierul Dacian Ciolos, precizand ca acest subiect va reveni in dezbatere si ca Ministerul Justitiei si cel al Afacerilor Interne pregatesc un nou proiect legislativ. Ciolos a declarat ca a fost informat ca au fost folosite cartele pre-pay din Romania in pregatirea unor atentate teroriste in UE, tocmai din cauza legislatiei laxe din acest domeniu, in Romania, anunta Gandul.

Cristiana Anghel: Liber in alegeri pentru alesii incompatibili Toti alesii (locali sau parlamentari) care acum au interdictie sa candideze (in urma definitivarii in instanta a unor dosare de conflict de interese si incompatibilitate ale ANI) vor primi verde sa-si depuna candidaturile daca acest proiect va fi adoptat. Pentru a intra in vigoare, documentul mai are de bifat doar votul final pozitiv in plenul Senatului, faza in care poate ajunge saptamana aceasta. Proiectul legislativ a fost depus in Parlament de catre senatoarea Cristiana Anghel in septembrie 2014 si vizeaza modificarea alineatului 2 al articolului 25 din Legea 176/2010 (legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate - ANI), scrie Romania Libera.

Cristina Pocora (PNL): Recuperarea prejudiciilor de la corupti, sursa buna pentru cresterea indemnizatiilor mamelor Vicepresedintele PNL Cristina Pocora critica afirmatiile premierului Dacian Ciolos pe tema lipsei fondurilor pentru majorarea alocatiei mamelor, indicand drept sursa de finantare recuperarea integrala a prejudiciului din dosarele de coruptie. ''O sursa bugetara avuta in vedere atunci cand am formulat amendamentele o reprezinta bugetul national, iar daca vorbim despre cum colectam mai multi bani la buget pentru a finanta proiecte strategice pentru Romania - ca de exemplu cresterea demografica - atunci o sursa buna ar putea fi reprezentata de recuperarea integrala a prejudiciului din dosarele de coruptie (...)", integral pe EVZ.