Elena Udrea o va vizita pe Olguta Vasilescu la Arestul Capitalei. "Nu mai conteaza culoarea politica, ci solidaritatea". Deputata Elena Udrea a anuntat, miercuri seara, intr-un mesaj pe Facebook, faptul ca va merge sa o viziteze pe Olguta Vasilescu la Arestul Capitalei, acolo unde unde va fi adusa, dupa ce a fost retinuta de DNA, fiind suspectata de luare de mita. "Sunt indignata de felul in care Lia Olguta Vasilescu a fost scoasa in catuse din sediul DNA. Da' ce se putea intampla? S-o ia femeia la fuga, sa bata politistii?", scrie Udrea intr-un mesaj pe Facebook. De asemenea, fostul ministru puncteaza faptul ca in momentul de fata nu mai tine cont culoarea politica si va merge sa o viziteze pe Olguta Vasilescu la Arestul Capitalei. "Avem din nou un caz de finantare de campanie electorala, adica exact ceea ce se poate reprosa oricarui om politic care a candidat vreodata, ori a participat la alegeri. Ma voi duce la Arestul Central, acolo de unde ma scoteau incatusata acum un an, pentru a dovedi ca exista curaj si solidaritate in societate. Nu conteaza culoarea politica, ci nevoia unei societati normale, fara de care Romania nu poate avea viitor. Nu doar turnatorii pot decide soarta unui om!", subliniat Udrea, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Basescu desfiinteaza guvernul Ciolos: Este inutil. Intr-o postare pe Facebook, fostul sef al statului ia la rand esecurile membrilor cabinetului de tehnocrati si scrie de doua ori: "Avem un guvern inutil". Presedintele Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu, nu a iertat, in postarea sa, nici un ministru important. "Oricit ar incerca "gulgutierul sef" Vasile Dincu sa acopere prin interviuri si sondaje inutilitatea acestui guvern, evidenta nu mai poate fi ascunsa", sustine Basescu. Despre ministrul de Finante, Anca Dragu, Traian Basescu a amintit ca ar fi afirmat ca "sunt tari in care se traieste si cu 1 - 2 dolari pe zi". Ministrului Justitiei, Raluca Pruna, ii reproseaza ca "ne spune ca respectarea drepturilor fundamentale garantate de Constitutie este un lux". Pe ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, Basescu il critica pentru ca a afirmat ca este mai ieftin sa importam decit sa continuam a produce combustibilul pentru centrala nucleara de la Cernavoda. "Uita de amanuntul cu independenta energetica", comenteaza fostul sef al statului, anuntaEVZ.

Deputatii au pus banii partidelor la adapost de Fisc. Ce se va intampla cu conturile partidelor in campania electorala. Camera Deputatilor a adoptat miercuri, cu majoritate absoluta, o serie de amendamente la Legea privind finantarea partidelor politice, prin care s-a decis ca nu mai pot fi executate silit conturile de campanie ale partidelor politice. In plus, o alta modificare se refera la dreptul de utilizare a sediilor aflate in patrimoniul propriu. Daca pana acum partidele puteau sa inchirieze spatiile doar pentru conferinte, actiuni social-culturale sau pentru organizarea birourilor parlamentare, potrivit noii forme a legii formatiunile politice se pot folosi de sediul propriu pentru orice fel de activitate, informeazaGandul.

Guvernul a numit noi prefecti in judetele Caras-Severin, Maramures, Mehedinti si Prahova. Guvernul i-a numit pe Florenta Maria Albu prefect al judetului Caras-Severin, pe Sebastian Mihai Luput, prefect de Maramures, pe Cristinel Pavel, prefect de Mehedinti, pe Cosmin Georgescu, prefect de Prahova, iar Terente Ciuci a fost numit subprefect al judetului Bistrita-Nasaud, a anuntat Dan Suciu Purtatorul de cuvant al Guvernului a facut acest anunt, miercuri, la finalul sedintei saptamanale a Executivului. El a mai precizat ca numirile sunt cu caracter temporar, prin detasare in conditiile legii, si cu respectarea principiului mobilitatii inaltilor functionari publici, scrieMediafax.

Legea antifumat este modificata in Parlament: Fumatul va fi permis in spatii special amenajate. Comisia Juridica a Senatului a adoptat mai multe amendamente la legea antifumat, printre care eliminarea interdictiei de a fuma la terase, dar si permiterea construirii unor spatii special amenajate pentru fumatori, in baruri sau cafenele. Senatoarea Steliana Miron a fost cea care a dat citire amendamentelor aumate de alti doi parlamentari: Daniel Fenechiu si Razvan Tanase. Potrivit initiatorilor, "fumatul va fi permis in camere special amenajate, care sa serveasca exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, bauturi calde sau bauturi racoritoare". Spatiul public inchis fa vi redefinit, astfel: "orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate sau de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu exceptia spatiilor cu detinatie locativa￯. Actuala lege, care a intrat in vigoare la jumatatea lunii martie, permite fumatul doar in spatii care au acoperis si doar doi pereti, anuntaAdevarul.