Alina Gorghiu: Toate partidele din Romania au fost afectate de activitatea DNA. Copresedintele PNL, Alina Gorghiu condamna victimizarea prin campaniile de televiziune a mai multor primari, consilieri judeteni sau locali retinuti in urma activitatii DNA. Aceasta a declarat ca toate partidele politice din Romania sunt afectate de hotararile Directiei Nationale Anticoruptie. "Toate partidele din Romania au fost afectate in mod real de activitatea DNA in sensul in care foarte multi primari, consilieri judeteni, consilieri locali au fost pierduti din aceasta competitie tocmai ca ne-am introdus acele criterii de integritate. Si noi nu vom face rabat de la acele criterii de integritate. Ce sesizez si condamn este o intreaga campanie generalizata de victimizare a unor oameni. Eu nu spun sa-i condamnam, dar nici nu mi se pare normal sa duci campanii nationale prin intermediul unor colegi de partid in apararea acelor oameni inainte sa stii despre ce este vorba in dosar. Firesc mi se pare sa tii o linie de echilibru respectand prezumtia de nevinovatie, dar respectand si o ancheta in derulare, ceea ce nu prea se intampla in Romania. Dar la cativa ani constati ca, de multe ori, institutia respectiva a avut dreptate", a spus Gorghiu, raspunzand unei intrebari cu privire la situatia primarului PSD al Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Basescu, despre o eventuala candidatura la Primaria Capitalei: "Voi anunta pe 25 aprilie". Presedintele Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu, a declarat, joi seara, ca pe 25 aprilie va anunta daca va candida la Primaria Capitalei, precizand ca face intotdeauna "ce trebuie". Presedintele Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu, a declarat, joi seara, ca pe 25 aprilie va anunta daca va candida la Primaria Capitalei, precizand ca face intotdeauna "ce trebuie". "Va asigur ca o sa fac ce trebuie. Eu intotdeauna am facut ce trebuie", a declarat, joi seara la postul de televiziune B1, presedintele Partidului Miscarea Populara Traian Basescu, intrebat fiind daca va candida la Primaria Capitalei. De asemenea, solicitat sa raspunda cand va face un anunt legat de candidatura sa, Basescu a raspuns ca pe 25 aprilie, 26 fiind ultima zi cand se mai poate inscrie in cursa pentru Primaria Capitalei. Pe 21 februarie, Basescu afirma ca nu-si doreste sa fie nevoit sa intre n competitia pentru Primaria Generala. "Asta e dorinta mea: sa nu fiu nevoit sa intru. V-am spus ca eu de regula fac ce trebuie si mi-as dori sa nu fiu nevoit sa intru", a declarat Traian Basescu, anuntaAdevarul.

Orban: O moschee in Bucuresti risca sa devina tinta pentru atentate. Candidatul liberal la Primaria Capitalei, Ludovic Orban a declarat, joi seara, la Realitatea TV, ca din punct de vedere diplomatic, nu este bine sa se construiasca o moschee in Bucuresti, pentru ca ar deveni o tinta pentru atentate. "Nu voi autoriza aceasta moschee. Nu am niciun sentiment impotriva musulmanilor, sunt tolerant, romanii sunt toleranti, primitori, numai ca nu are nicio logica sa accepti o mare moschee in capitala Romanei", a spus Orban. El a precizat ca, in plus, "nu exista suportul populatiei pentru construirea unei moschei". "In bucuresti sunt 4000 de musulmani. Nu doar turci, arabi, iar arabii nu vor veni sa se roage la aceasta moschee", a mentionat candidatul PNL la Primaria Capitalei. Potrivit lui Ludovic Orban, acest subiect face parte din categoria subiectelor superficiale care nu aduc niciun rezultat bun, informeazaRomania Libera.

Deputatii insista sa dea pensii speciale primarilor. Comisia juridica a adoptat un raport favorabil legii pensiilor alesilor locali, a declarat deputatul PSD Florin Iordache, afirmand ca legea a fost pusa in acord cu recomandarile CCR, definindu-se categoriile de beneficiari, sursa de finantare si data intrarii in vigoare, 1 ianuarie 2017. "Am tinut cont de observatiile CCR si am refacut proiectul trimis la reexaminare, astfel ca am stabilit foarte clar caror categorii se adreseaza acest proiect de lege si discutam despre indemnizatii pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de Consilii Judetene. Sunt exclusi consilierii locali si judeteni", a sustinut Iordache. Alesii vor primi indemnizatia daca au minim un mandat incheiat sau in functie de numarul de luni in care a fost in functie. Deputatii din comisia juridica au interzis cumularea indemizatiilor speciale si au scos de sub incidenta actului normativ alesii acuzati de fapte de coruptie savarsite in perioada mandatului. "Ca sursa de finantare este bugetul local si cererea se face catre consiliul local sau judetean al carui membru a fost alesul local", a mai spus Iordache. In ianuarie, CCR a decis ca Legea privind pensiile speciale pentru alesii locali este neconstitutionala, scrieEVZ.

Fostul sef al ANAF, Sebastian Bodu, tinteste fotoliul de primar al Sectorului 6. Fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Sebastian Bodu a anuntat saptamana trecuta, ca va candida independent pentru functia de primar al sectorului 6 din Capitala. "Am decis sa candidez independent pentru functia de primar al sectorului 6. (...) Sectorul 6 are nevoie de o administratie moderna, are nevoie de viziune, dar si de ordine. Va chem alaturi de mine pe toti cei de buna credinta, pe toti cei care vreti un altfel de sector 6", afirma Bodu intr-un videoclip de prezentare postat pe pagina sa de Facebook. El a precizat ca decizia sa vine si ca urmare a faptului ca, in discutiile pe care le-a avut cu simpatizantii PSD si PNL din sectorul 6, acestia s-au declarat "dezamagiti" de candidatii propusi de cele doua partide, anuntaAdevarul.