Alina Gorghiu, despre demiterea lui Tariceanu: "Suntem pe hold". Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marti seara, la TVR 1, ca proiectul privind demiterea lui Calin Popescu Tariceanu de la conducerea Senatului a fost pus pe "hold". "Orice presedinte al Senatului are obligatia de a se ridica la inaltimea acelei functii. Statul de drept este un principiu la care PNL tine foarte mult. Nu o sa intelegem de ce Taricenau flutura bilele cand era vorba de solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale in cazul domnului Oprea", a declarat Gorghiu. Aceasta a precizat ca la acel moment a declarat ca va incerca realizarea acestui proiect "fara comporimisuri", dar daca demersul nu are finalitate, "atunci nu mai are niciun sens sa-l demaram", a subliniat liderul PNL, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Macovei, despre candidatura lui Marian Munteanu: "PNL a lasat cu totul Bucurestiul in bratele PSD". Liderul M10, Monica Macovei, considera ca, prin desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat la Primaria Capitalei, "PNL a lasat cu totul Bucurestiul in bratele PSD", ea sustinand ca este mai necesar ca oricand ca fortele noi sa fie intelepte si unite. "PNL a lasat cu totul Bucurestiul in bratele PSD. Cand sustii un candidat care traieste public din amintiri, disparut ani de zile in umbra misterioasa a fostului sef al SRI, Magureanu, care nu are nicio experienta legata de administratie, dar propui sa conduca capitala tarii, atunci inseamna ca ai batut palma cu PSD si ca iti bati joc de bucuresteni, dar si de electoratul tau din toata tara", scrie Monica Macovei pe pagina sa de Facebook. In opinia sa, "este mai necesar ca oricand ca fortele noi sa fie intelepte si unite". "Pentru ca ne intereseaza si ca in toamna sa fim o alternativa la PSD si PNL. Am inteles si reactia oamenilor care, la anuntul PNL, s-au simtit din nou tradati si dispretuiti", mai scrie Monica Macovei, anuntaAdevarul.

Quintus, vot de blam pentru conducerea PNL. Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, marti, ca abtinerea sa de la votul privind validarea candidaturii lui Marian Munteanu a fost "impotriva conducerii", pentru ca liberalii ar fi trebuit sa aiba un plan de rezerva, nu impotriva fostului lider al studentilor. "Nu a fost o abtinere impotriva lui Marian Munteanu pe care il cunosc si care, dupa parerea mea este o legenda a Bucurestiului, ci m-am abtinut impotriva conducerii partidului din care fac parte pentru ca nu am fost pregatiti pentru socul de acum. Am fost luati prin surprindere, s-a gasit solutia asta, dar un om politic trebuie intotdeauna sa aiba si un plan de rezerva si noi nu am avut", a explicat presedintele de onoare al PNL, intrebat de ce s-a abtinut la votul din Biroul Politic National (BPN) al PNL. Intrebat daca sustinerea lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei este o varianta buna, Quintus a declarat ca ''o varianta mai buna nu s-ar putea gasi'', informeazaGandul.

Parlamentarii UNPR doresc majorarea pensiilor membrilor fostelor CAP-uri de la 360 la 500 de lei. UNPR a depus la Parlament doua proiecte de lege, unul dintre ele vizand majorarea pensiilor membrilor fostelor CAP-uri de la 360 de lei la 500 de lei pe luna, a anuntat marti deputatul Luminita Adam, purtator de cuvant al Uniunii. "Nu este un gen de pomana electorala, cum s-ar putea specula. In primul rand, efortul bugetar nu este extraordinar de mare, este vorba de un numar de 400.000 de oameni care ar beneficia de aceasta marire, iar marirea propusa de noi este una rezonabila, adica nici macar nu am mers spre o propunere de dublare a pensiilor. Categoric, suma de 500 de lei nu este o suma mare si nu este suficienta pentru un batran care a muncit ani de zile in conditii extraordinar de grele. Speram ca acest proiect sa fie sustinut de toti colegii si speram sa aducem macar o mica bucurie acestor batrani", a precizat Luminita Adam, potrivit Agerpres. Cel de-al doilea proiect de lege depus in Parlament de UNPR se refera la reglementarea in domeniul recuperarii de debite, scrieEVZ.

Cum a incercat Ponta sa-l saboteze iar pe Dragnea, folosindu-l pe Tariceanu. Fostul premier Victor Ponta a incercat sa-l convinga pe Calin Popescu Tariceanu sa negocieze cu Liviu Dragnea o candidatura la Primaria Capitalei, in locul Gabrielei Firea, totul pentru a-l compromite pe Dragnea in fata partidului, potrivit unor surse de la varful PSD. Liviu Dragnea s-a prins ca in spate se afla Ponta si a respins categoric ca Tariceanu sa fie sustinut de PSD pentru Capitala. Dupa ce Calin Popescu Tariceanu a refuzat oferta lui Liviu Dragnea de a fi candidatul PSD-ALDE la Primaria Capitalei inainte de desemnarea Gabrielei Firea, fostul premier Victor Ponta a incercat sa-l faca pe Tariceanu sa revina asupra deciziei, insa avand cu totul alt scop: acela de a-l face pe Liviu Dragnea sa-si ostilizeze partidul. ALDE ar fi trebuit sa anunte ieri candidatii pentru Primariile din Bucuresti, variantele luate in calcul pentru Primaria Capitalei fiind Calin Popescu Tariceanu sau Daniel Constantin, insa vizita fostului premier Victor Ponta, dar si semnalele lui Liviu Dragnea de schimbare din functia de presedinte al Senatului, l-au facut pe Tariceanu sa amane decizia, anuntaAdevarul.