Marian Munteanu sustine proiectul Catedralei Mantuirii Neamului: "Cei mai numerosi contribuabili, crestinii ortodocsi, au dreptul la un astfel de lacas". Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Marian Munteanu, sustine proiectul Catedralei Mantuirii Neamului, afirmand ca "cei mai numerosi contribuabili, crestinii ortodocsi, au dreptul la un astfel de lacas". "Catedrala Mantuirii Neamului este un monument inchinat tuturor eroilor romani cazuti in lupte de-a lungul timpului. (...) Asa cum microbistii au in Arena Nationala un stadion care a costat de trei ori mai mult decat Catedrala, asa cum iubitorii de teatru au dreptul la un Teatru National, renovat cu 170 de milioane de euro, asa si crestinii ortodocsi, cei mai numerosi contribuabili, au dreptul la un astfel de lacas", a spus Munteanu, miercuri seara, la Antena 3, potrivit Agerpres, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Alina Gorghiu, despre legatura dintre Marian Munteanu si Magureanu: A fost o conjunctura prin care trebuia inlaturat Iliescu. Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a vorbit, la Adevarul Live, despre culisele desemnarii lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei, despre procesul din instanta pentru alegeri locale in doua tururi de scrutin, dar si despre perceptia oamenilor ca PNL se afla la guvenare. Alina Gorghiu: Trebuie sa va dau toate detaliile pentru ca am constatat ca se scriu atat de multe articole neverificate. Sper sa dau informatii suficiente pentru a elimina toate inadvertentele. Situatia PNL nu a fost una pe care sa ne-o dorim. Din motive care nu tin de vointa partidului, nu am mai avut candidat pe Bucurestui. Imi pare rau ca s-a intamplat asa. A fost o conduita foarte corecta a lui Ludovic Orban. Nu cred ca s-a mai intamplat. A facut pasul inapoi, a lipsit partidul de presiunea care s-ar fi pus pe partid. A luat decizia in locul nostru. Ne aflam in momentul in care se resetase competitia pentru Capitala. Avem resursa in PNL multa si oameni care ar fi putut sa-si asume candidatura. Aveam varianta doi, in care optiunea era una din societatea civila, si care ar fi insemnat semnalul ca PNL face inca un pas spre societatea civila. A pune un reprezentant al partidului sa candideze era cel mai firesc lucru, dar eu nu caut firescul. Nu problema de resursa a stat la baza candidaturii lui Marian Munteanu, ci am cautat sa transmitem mesajul ca ne dorim o candidatura care sa insemne un mesaj catre cei care se uita la noi cu asteptari. Voiam sa aratam ca noi intelegem ca agenda publica nu este un mesaj pe care il dai la TV. Cred ca ne-a si reusit, relateaza Adevarul.

Piedone candideaza, din nou, la Sectorul 4. Cercetat pentru tragedia din Colectiv, in urma careia si-a dat demisia, Cristian Popescu Piedone vrea sa se intoarca. El si-a depus astazi din nou candidatura pentru Primaria sectorului 4. Cristian Popescu Piedone si-a anuntat candidatura pe Facebook. "Astazi am facut un pas care nu mi-a fost usor: mi-am depus candidatura pentru Primaria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenti alaturi de mine au fost copiii mei: Ana si Vlad, pentru ca familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie si mi-a dat curajul de a merge mai departe. Am trecut printr-o perioada tulbure, care poate ca nu s-a terminat. Ca un bun crestin ortodox, ii sunt recunoscator lui Dumnezeu ca in toata aceasta perioada am intalnit pe strada, in parc, in magazine, oameni care mi-au amintit ce reprezint pentru ei, informeaza Gandul.

Vanghelie: Ma gandesc cu groaza ce va fi la Capitala. Bucurestiul are nevoie de lideri ca Basescu si Tariceanu. Marian Vanghelie i-a criticat pe candidatii desemnati de PSD si PNL la Primaria Capitalei, precizand ca Bucurestiul are nevoie de lideri precum Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, personaje politice care au "o viziune". "Nu am apucat sa ne cunoastem, eu eram prea mic cand dansul (n.r. Marian Munteanu) era in balcon la Universitate. Nu am reusit sa ne cunoastem foarte bine. Dar va spun ca, pe zi ce trece, ma gandesc cu groaza la ce va fi la Primaria Capitalei. Pe zi ce trece, eu cred ca ar trebui mai multe personalitati - ca se numeste Traian Basescu, ca se numeste Calin Popescu-Tariceanu - oameni care intr-adevar au o viziune despre a conduce o tara si de a conduce o Capitala", a spus Marian Vanghelie, potrivit Agerpres, scrie Adevarul.

Gabriela Firea: "Saptamana viitoare imi voi depune in mod oficial candidatura la Primaria Capitalei". Gabriela Firea a declarat ca saptamana viitoare isi va depune in mod oficial candidatura pentru Primaria Capitalei. "Sunt candidatul PSD pentru Primaria Capitalei. Nu stim de la ce au pornit zvonurile din presa. Probabil pentu a acoperi retragerea candidatului PNL, Ludovic Orban. Saptamana viitoare imi voi depune in mod oficial candidatura la Primaria Capitalei", a declarat Gabriela Firea in cadrul unui interviu la TVR 1. Tot maine, va fi semnat si protocolul cu UNPR, a mai precizat aceasta. Aceasta a declarat ca exista tot feluri de zvonuri potrivit carora i se pregateste ceva sotului sau, dar si ei, urmand ca dupa Ludovic Orban si ea sa fie scoasa din cursa politica. Referitor la aceste informatii, Firea a declarat ca "este relaxata", potrivit EVZ.