Traian Basescu, despre PMP: "O barcuta care s-a transformat in petrolier". Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Traian Basescu, a fost astazi la Galati, unde s-a intalnit cu candidatii la alegerile locale din acest judet. Basescu le-a spus ca formatiunea politica pe care o conduce se va bate pentru locul intai la alegerile locale din 5 iunie. "Unii si-au adus aminte ca, la un moment dat, am spus despre PMP ca s-a nascut prea devreme, altadata am spus ca partidul este ca o barcuta, iar daca ii dam drumul pe ocean trebuie sa ajunga la tinta. Numai ca, barcuta asta s-a transformat in ditamai petrolierul si inca n-a ajuns la tinta. La tinta va ajunge pe data de 5 iunie cand Miscarea Populara va castiga alegerile", a spus Basescu, citat de Agerpres. Presedintele PMP a mentionat ca nu accepta locurile doi sau trei in confruntarea electorala. "Am auzit prin diverse organizatii ca isi propun locul doi, locul trei. Asa ceva nu exista. Nu poti sa intri in competitie sa nu-ti propui s-o castigi, iar spiritul pe care l-am vazut aici, la Galati, este un spirit castigator", a afirmat Basescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Victor Ponta a devenit avocatul penalilor: "Piedone, Negoita si Olguta merita sa ia 99% din voturi". Ponta spune ca Iohannis nu a fost ales de romani. Fostul premier Victor Ponta ia apararea tuturor primarilor cercetati de DNA in ultimul timp: Robert Negoita, Cristian Piedone si Olguta Vasilescu, care merita sa fie alesi cu 99% din voturi, potrivit lui Ponta. In contextul alegerilor locale, fostul premier spune ca presedintele Romaniei nu mai poate fi ales si de romani. "Ca sa fie foarte clar ce am spus si ieri despre Piedone - nu locuiesc in Sectorul 3 si nu pot astfel sa-l votez pe Robert Negoita, dar daca se voteaza pentru Primar pe 5 iunie acesta ar trebui sa fie ales cu 99%! Ca si Olguta Vasilescu la Craiova, ca si altii! La fel sunt convins ca daca se voteaza pentru Primar la Bucuresti (si nu pentru varianta romaneasca a lui Rasputin) Marian Munteanu ar trebui in mod firesc sa aiba cel mult 1%!", a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook, anuntaAdevarul.

Cat costa Casa Poporului? Guvernul a facut o estimare. Valoarea de inventar a Casei Poporului este de aproximativ 10 miliarde de lei, respectiv peste 4 miliarde de lei reprezinta valoarea de inventar a terenului si peste 5 miliarde de lei, constructia, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu. "E o valoare de inventar a Casei Poporului, e procedura standard de trecere in revista a patrimoniului public, valoarea de inventar este atat a terenului, cat si a Casei Poporului. Valoarea de inventar a terenului este de peste 4 miliarde de lei si a Casei Poporului, cu toate elementele care constituie Casa Poporului, elementele de constructie, undeva la peste 5 miliarde de lei. Este o raportare a valorii de inventar, o procedura administrativa, nu sunt alte elemente care o circumscriu", a spus Dan Suciu la finalul sedintei in care Guvernul a aprobat hotararea, informeazaGandul.

Firea ar vrea ca Tariceanu sa o sustina la Capitala. Presedintele interimar al social-democratilor bucuresteni, Gabriela Firea, a declarat astazi ca si-ar dori o alianta electorala a PSD cu ALDE pentru Consiliul Judetean Ilfov si asteapta o decizie pentru Capitala. "Cu siguranta, ALDE va decide daca va avea sau nu candidat propriu pentru Primaria Generala a Capitalei. Avem o colaborare foarte buna in judetul Ilfov si suntem acum in interiorul unor negocieri. Mi-as dori foarte mult ca, impreuna cu toti ceilalti colegi ai mei de la PSD, sa putem sa parafam aceasta alianta pentru Consiliul Judetean Ilfov intre PSD si ALDE. Pentru Primaria Generala a Capitalei, asteptam decizia colegilor de la ALDE", a afirmat Gabriela Firea. Ea a participat joi, in Parcul Bazilescu, la semnarea protocolului de alianta electorala, intre PSD si UNPR, pentru alegerile locale din Bucuresti, scrieEVZ.

Alegeri locale: UNPR s-a lasat inghitit de PSD. In urma protocolului semnat de liderii Valeriu Steriu si Gabriela Firea, UNPR nu va avea niciun candidat la cele sapte Primarii ale Bucurestiului, ci va sustine candidatii desemnati de PSD. PSD si UNPR si-au reinnoit protocolul incheiat pentru alegerile locale din Bucuresti, intr-o forma care convine social-democratilor, dar care ii dezavantajeaza pe progresisti. Acordul prevede sustinerea de catre UNPR a candidatilor PSD la primariile de sector si la Primaria Capitalei, precum si liste comune ale celor doua formatiuni pentru celelalte functii, respectiv cele de consilieri. "Iata ca stanga se uneste pentru ca Bucurestiul sa aiba proiecte. Sunt convins ca impreuna putem obtine cele sase sectoare si Capitala. UNPR va contribui semnificativ in acest proiect pentru a avea un rezultat foarte bun in alegerile locale", a dat asigurari Valeriu Steriu, anuntaAdevarul.