Vanghelie muta cu Severin la Capitala. Fostul europarlamentar si ministru PSD Adrian Severin - condamnat in prima instanta, la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, pentru luare de mita si trafic de influenta - ia in calcul o candidatura la Primaria Capitalei. Acesta ar intra in cursa din partea Partidului Dreptatii Sociale, grupare coordonata de Marian Vanghelie, cercetat sub control judiciar. Contactat de EVZ, Adrian Severin a confirmat ca e posibil sa candideze: "Va confirm ca sunt anumite personalitati si persoane care mi-au propus si m-au rugat sa candidez pentru Primaria Capitalei. Acum analizez oportunitatea. Daca m-ati fi intrebat in urma cu 25 de ani, v-as fi raspuns imediat, fara sa mai zabovesc pe ganduri. Acum am imbatranit si dureaza mai mult sa ma hotarasc. M-am lenevit. In scurt timp - cateva zile - voi lua o decizie." Potrivit surselor EVZ, tandemul Severin- Vanghelie intentioneaza sa prejudicieze PSD, in perspectiva apropiatelor alegeri locale. Se mizeaza pe faptul ca o candidatura a lui Severin - cunoscut si inca respectat prin mediile pesediste - ar rupe din voturile Gabrielei Firea, favorizandu-i pe Nicusor Dan si Marian Munteanu. La randu-i, Vanghelie vrea sa intre oficial in cursa pentru Sectorul 5, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Targul partidelor noi. Formatiunile politice mici strang semnaturi pentru candidaturile la Capitala. Initiativa Romania si Grupul pentru Dialog Social organizeaza "Targul partidelor noi", un eveniment la care bcuurestenii sunt asteptati sa vina pentru a semna pentru sustinerea inscrierii in cursa electorala a noilor partide politice. "Miscarea civica Initiativa Romania, Grupul pentru Dialog Social si Green Hours jazz-cafe organizeaza Targul partidelor noi, un eveniment pentru alegatorii bucuresteni interesati de posibilitatea unei alternative la sistemul politic actual - corupt, osificat si tot mai penal", anunta Miscarea Initiativa Romania intr-un comunicat remis "Adevarul". Timp de trei zile, de marti marti pana joi, bucurestenii se pot intalni pe Terasa Green Hours cu reprezentanti ai partidelor noi care vor sa candideze la alegerile locale din 5 iunie si pot semna pentru a da posibilitatea unor noi partide de a se inscrie in cursa electorala la Bucuresti, anuntaAdevarul.

Programul lui Nicusor Dan, plagiat "copy-paste" de candidatul PNL Galati. publica si printre sugestiile primate au fost si cele preluate din programul lui Nicusor Dan. Un scandal fara precedent marcheaza campania electorala pentru Primaria Galati, dupa ce echipa candidatului PNL la Primaria Galati, Nicusor Ciumacenco, a postat pe Facebook un program electoral care cuprinde pasaje intregi copiate cuvant cu cuvant din programul electoral al candidatului independent la Primaria Municipiului Bucuresti, Nicusor Dan. Dezvaluirea a fost facuta de jurnalistul Sorin Rugina, in emisiunea "Deschide Lumea" de la Realitatea TV Galati-Braila. Spre exemplu, in programul lui Nicusor Dan se spune "ridicarea de pe strada a tuturor cainilor vagabonzi; oferirea de catre Primarie de tarcuri pentru asociatiile de proprietari care isi asuma ingrijirea (inclusiv curatenia spatiului) cainilor din vecinatate; adaposturi ale Primariei pentru ceilalti caini vagabonzi", in timp ce in cel al lui Ciumacenco obiectivul este identic, scrieRomania Libera.

Razvan Mironescu: Retragerea lui Munteanu ar afecta imaginea PNL. Predoiu, candidat redutabil. Candidatul PNL la Primaria Sectorului 6 Razvan Mironescu a declarat, marti, ca retragerea lui Marian Munteanu ar prejudicia imaginea partidului, dar a precizat ca liderul PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, ar fi un candidat redutabil. "Nu am nicio informatie, mai multe decat aveti dumneavoastra. Acum am venit, la ora opt, asa cum am fost convocati, s-a mutat sedinta din Aviatorilor si voi afla si eu noutatile orei. (...) Personal, nu cred ca ar fi oportuna (retragerea lui Marian Munteanu-n.r.). In primul rand, din cauza unei eventuale probleme de imagine care ar fi creata Partidului National Liberal, in Bucuresti", a declarat RaRazvan Mironescuintrebat daca este posibila retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Primaria Capitalei. Pe de alta parte, Mironescu a reafirmat ca are rezerve cu privire la "capacitatea lui Marian Munteanu, in acest moment, inainte de a-si fi definitivat programul pe Bucuresti, sa faca fata unor intrebari, pe strada", scrieMediafax.

Declaratia transanta a lui Mircea Ionescu Quintus cu privire decizia liberalilor in cazul lui Marian Munteanu. Presedintele de onoare PNL, Mircea Ionescu Quintus a spus intr-o interventie telefonica la Realiattea TV ca la momentul de fata nu poate face declaratii cu privire la decizia luata de liberali in ceea ce priveste candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei. "Pentru mine a fost o surpriza aceasta candidatura. E vorba de hotarari importante si pentru domnul Munteanu si pentru PNL. PNL nu are niciun motiv sa retraga candidatura domnului Munteanu. (...) Parerea mea este ca s-a gresit enorm si de aceea nu am dat votul in momentul acela pentru ca ne-am orientat asupra unei persoane care nu era membru. Am aratat ca nu suntem in stare sa gasim un candidat in interiorul partidului. Pot sa va spun ca am avut ieri o discutie telefonica cu dl Munteanu, am vorbit mai mult de un sfert de ora, si s-a consultat cu mine asupra a ceea ce este de facut. Hotararile luate in aceasta seara, de perfect comun acord, nu vor fi defavorabile nimanui. Evident ca a fost prezent si domnul Munteanu", a declarat seniorul PNL, anuntaEVZ.