Dragnea crede ca Marian Munteanu "a lucrat" pentru Firea. Liviu Dragnea si liderii PSD jublileaza pentru ca liberalii si-au dat cu stangul in dreptul si s-au incapatanat sa-l mentina pe controversatul Marian Munteanu in cursa pentru Primaria Capitalei timp de o saptamana Potrivit surselor EVZ, in spatele usilor inchise ale Kiseleffului, liderul PSD Liviu Dragnea a subliniat in repetate randuri ca este pentru prima oara cand rivalul liberal al unui candidat PSD se confrunta cu un veritabil tsunami starnit atat de oprobiul societatii civile, cat si de acuzatiile etalate de presa centrala. De altfel, in ultima saptamana, pesedistii nici macar nu s-au mai ostenit sa-l critice pe Marian Munteanu. ocial-democratii sunt convinsi ca luptele fratricide din sanul PNL - coroborate cu gafa nominalizarii lui Marian Munteanu si cu previzibila faramitare a bazinului electoral de dreapta - sporesc nesperat sansele Gabrielei Firea de a castiga fotoliul lasat vacant de Sorin Oprescu. Totodata, acuzarea fostului lider al Pietei Universitatii de "neolegionarism", "neofascism" si "ultranationalism" - Marian Munteanu fiind suspectat, de asemenea, si de legaturi cu fosta Securitate, - au directionat intreaga atentie publica spre PNL, social-democratii reusind (momentan) sa acopere nemultumirile interene, starnite atat de problemele cu DNA pe care le are Liviu Dragnea si multi alti lideri ai partidului, cat si de razboiul de uzura Dragnea-Zgonea, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

M10 nu-l mai sustine pe Ciprian Ciucu la Primaria Capitala. Ciucu: Am avut discutii cu Predoiu inainte de nominalizarea lui Marian Munteanu. M10 Bucuresti, partidul condus de Monica Macovei, nu-l mai sustine pe Ciprian Ciucu la Primaria Capitalei, din cauza negocierilor pe care acesta le poarta cu PNL, se arata intr-un comunicat remis azi de M10. Potrivit unor surse politice, Ciprian Ciucu s-a inteles cu Catalin Predoiu sa intre in PNL, chiar daca liberalii nu-l vor desemna candidat la Primaria Capitalei. "Fidel principiilor sale, M10 incurajeaza si sustine candidaturile independente, dar nu poate fi de acord sa sustina un membru PNL pentru nicio functie publica in Bucuresti sau un candidat care nu are nicio problema sa devina membru PNL. M10 ar fi putut intelege ca dl. Ciucu sa fie sustinut si de alte formatiuni politice ca independent, dar nu poate fi acord cu negocieri pentru a deveni membru PNL", informeaza M10. "M10 considera cu tarie ca indepartarea partidelor vechi de la putere si inlocuirea acestora, in timp, cu partide politice noi si curate reprezinta singura sansa de a imbunatati viata romanilor", arata partidul Monicai Macovei, precizand ca va continua strangerea de semnaturi pentru Consiliul General al Primariei Municipiului Bucuresti, anuntaAdevarul.

Ponta: Batalia la Capitala se da intre Gabriela Firea si Nicusor Dan. PSD are o sansa foarte mare si realista de a castiga din nou Primaria Generala a Capitalei, dupa 2012, a afirmat miercuri fostul premier Victor Ponta. "Acum macar e destul de clar - batalia la Capitala se da intre Gabriela Firea si Nicusor Dan. Nu este deloc asa usor cum pare, dar cred ca PSD are o sansa foarte mare si realista de a castiga din nou la Primaria Generala, dupa 2012! Ceea ce cred ca e corect (tinand cont de oferta celorlalti) si e si foarte bine!", a scris Ponta pe Facebook. El i-a ironizat pe liberali pentru schimbarea candidatilor la PMB, spunand ca "situatia deja este exact ca in filmuletul celebru - Stan si Bran de la PNL". "Gorghiu si Blaga s-au tot caznit sa duca pianul ('candidatul') pe scari! Nu a iesit cu Busoi, nu a iesit cu Orban, nu iese cu Munteanu... O sa mai incerce pana se termina filmul! Dupa ce au tipat ca vor guvernarea si l-au pus pe Ciolos tehnocratul, au tipat ca vor castiga Bucurestiul si au terminat prin a arata exact gradul de penibil si degringolada la care nici macar PNTCD nu ajunsese", a afirmat fostul presedinte al PSD, informeazaRomania Libera.

Catalin Predoiu: Nimic din activitatea mea nu a iesit din campul legii. Noul candidat PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu a declarat miercuri ca nu s-a abatut niciodata de la lege in activitatea sa din barou, nici in calitate de ministru sau politician si a afirmat ca nu are nicio ingrijorare legata de eventuale probleme pe care le-ar putea intampina cu justitia in cursa electorala. "Nimic din activitatea mea nu a iesit din campul legii, nici ca avocat, nici ca ministru, nici ca politician. Dau orice explicatie oricui. Orice fapta a mea este probabila cu orice document. Nu am niciun fel de preocupare in acest sens, nu consider ca a sta de vorba cu justitia este o rusine sau un stigmat", a raspuns candidatul PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, intrebat daca ar putea avea probleme cu justitia. Catalin Predoiu este de parere ca toti cetatenii au datoria de a da explicatii in fata justitiei daca magistratii le solicita sa o faca, afirmand ca nu considera ca asta ar insemna "un stigmat sau o vulnerabilitate". "Orice cetatean este dator sa dea explicatii daca este intrebat, numai cei care se simt vinovati considera ca acest lucru este un stigmat sau o vulnerabilitate. Eu pot sa stau de vorba cu oricine in aceasta tara cu fruntea sus", a adaugat Catalin Predoiu, scrieEVZ.

Adrian Nastase, ironic cu "girafele" din PNL. Fostul premier Adrian Nastase rade, intr-o postare pe blog, de situatia tulbure din PNL, partid care incearca sa-si stabileasca un candidat pentru Primaria Capitalei. "M-au fascinat dintotdeauna girafele lui Dali. Mai ales cele de la Avignon. Am cautat in picturile sau desenele respective simboluri, semnificatii, ironii, mituri, istorie. Poate insa era vorba doar de animale care noua ni se par ciudate pentru ca au gatul disproportionat de lung. Cu intelegerea acestui lucru, ma uit la ce se intampla in PNL", a scris Adrian Nastase pe blog. Marian Munteanu, candidatul PNL pentru Capitala, va fi verificat de CNSAS daca a avut sau nu dosar de colaborare cu Securitatea dupa ce Societatea Academica Romana, Romania Curata si chiar PNL au depus o cerere in acest sens, a declarat Dinu Zamfirescu, membru al CNSAS, anuntaAdevarul.