Iohannis s-a decis: unde va pune stampila la locale.Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca si-a mutat resedinta in Bucuresti si ca va vota la alegerile locale din Capitala. Presedintele a renuntat astfel la resedinta din Sibiu, unde a locuit inainte de a fi ales sef al statului, fiind chiar primar al orasului, pentru patru mandate. "Cred ca este bine sa se stie ca mi-am facut viza de resedinta pe Bucuresti. Adica voi vota la alegerile locale aici, pentru primar general, pentru primar de sector si consiliul general si pentru consiliul de sector. Mi s-a parut ca este corect", a declarat, joi, Klaus Iohannis in timpul unei conferinte de presa, potrivitGandul.

PoliticFoto: Colaj foto

Traian Basescu: Robert Turcescu va ajunge in turul al doilea. Este cel mai valoros candidat.Fostul presedinte Traian Basescu a declarat joi, in cadrul emisiunii "XPress", ca cel mai valoros candidat pentru fotoliul de primar general al capitalei este Robert Turcescu, inscris in cursa electorala din partea PMP. Fostul sef al statului sustine ca jurnalistul va ajunge in turul doi al alegerilor, daca acesta va fi organizat. "Cel mai valoros candidat aflat in competitie este Robert Turcescu. Problema este daca va reusi sa valorifice capacitatea lui administrativa sa o materializeze in explicarea proiectelor. Daca o luam dupa marimea partidelor, candidatul PSD are cele mai mari sanse", a declarat Basescu. De asemenea, liderul PMP apreciaza ca este un castig faptul ca in cursa electorala de la Capitala s-au inscris patru jurnalisti, scrieEVZ.

Urzeala tronului de la Camera Deputatilor: Cum se fac jocurile in PSD pentru a pune mana pe a treia functie in stat.Mai multi deputati PSD apropiati de Victor Ponta au avansat numele sau ca principala varianta pentru sefia Camerei Deputatilor pentru a-l presa pe Liviu Dragnea, care doreste sa-l impuna pe Florin Iordache, omul sau de incredere. Nici nu a fost demarata inca procedura de revocare a lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor ca locul sau a inceput sa fie disputat de catre deputatii PSD. Inca dinainte ca Valeriu Zgonea sa fie exclus din PSD, deputatul Catalin Radulescu, condamnat la un an si sase luni cu suspendare, a lansat numele fostului premier Victor Ponta ca cea mai buna solutie cu care ar putea sa vina PSD la sefia Camerei Deputatilor. Imediat dupa eliminarea lui Zgonea din PSD si dupa anuntul oficial ca va fi demis si de la conducerea Camerei Deputatilor, putinii social-democrati care i-au ramas fideli lui Victor Ponta, fosti membri ai Guvernului condus de el, au spus ca "este singura varianta discutata" pana acum in partid, scrieAdevarul.

De ce nu este lasat Piedone sa candideze la Primaria Sectorului 4.Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au motivat decizia prin care au respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4, precizand ca propunerea de candidatura trebuia sa fie semnata si sa provina de la conducerea organizatiei municipiului Bucuresti a partidului, transmite Mediafax. "Intrucat intimatul a candidat la functia de primar al sectorului 4 din municipiul Bucuresti, municipiu care nu face parte din niciun judet, neexistand o organizatie judeteana a partidului, instanta retine ca propunerea de candidatura trebuia sa fie semnata si sa provina de la conducerea organizatiei municipiului Bucuresti, cum de altfel este reglementat si in Statutul Partidului Puterii Umaniste. Analizand dosarul de candidatura depus de intimat reiese ca propunerea de candidatura a fost formulata de Presedintele Filialei Sector 4 Bucuresti al partidului Puterii Umaniste si nu de catre Filiala Municipiului Bucuresti", au explicat magistratii, informeazaRomania Libera.

Primarul ARESTAT de la Baia Mare, Catalin CHERECHES, poate candida din nou.Deputatul Nutu Fonta, presedintele UNPR Maramures, a declarat ca Biroul Electoral Municipal Baia Mare a admis, joi, candidatura primarului arestat Catalin Chereches pentru un nou mandat de edil la alegerile care vor avea loc la inceputul verii. "Biroul Electoral Municipal Baia Mare a acceptat candidatura luiCatalin Chereches pentru functia de primar al municipiului Baia Mare si, dupa ce am primit rezultatul, am decis sa anuntam si public acest lucru. Deci s-a admis candidatura la Primaria Baia Mare a lui Catalin Chereches din partea UNPR. Avem acceptul si pentru lista pentru Consiliul Local Baia Mare si pentru Consiliul Judetean Maramures", a declarat Fonta, potrivit Mediafax, citat deEVZ.

Ambasadorului Romaniei in SUA, George Maior, s-a intalnit cu Lucian Bute inaintea partidei acestuia pentru titlul mondial.Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, s-a intalnit, miercuri, cu pugilistul roman Lucian Bute, care va lupta pentru titlul mondial la categoria super-mijlocie, versiunea WBC, impotriva boxerului suedez Badou Jack, in cadrul unei gale care va avea loc in Washington DC pe 30 aprilie. Ambasadorul George Cristian Maior i-a daruit sportivului roman un drapel al tarii noastre si l-a asigurat de sustinerea comunitatii romanesti din SUA, care este pregatita sa asiste la o evolutie pe masura talentului, profesionalismului si demnitatii pe care Lucian Bute le-a demonstrat pe parcursul carierei. In mesajul inmanat cu ocazia intrevederii, seful misiunii diplomatice a Romaniei in SUA i-a urat succes boxerului roman si a subliniat ca a urmarit si a trait cu multa pasiune meciurile pe care acesta le-a disputat pana acum, anuntaAdevarul.