Dragnea: Victor Ponta e cel mai recomandat pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, la Romania TV, ca Victor Ponta este "cel mai recomandat" pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, precizand ca urmeaza sa aiba o intalnire cu acesta, dupa Paste, pentru a stabili un plan, scrie news.ro. "Am stabilit cu Victor Ponta sa ne vedem, dupa Paste, si functia de presedinte de la Camera Deputatilor, dar si multe altele. O sa convenim si o sa anuntam si partidul. Eu nu fac astfel de anunturi la televizor. Victor Ponta e cel mai recomandat pentru aceasta functie. Victor Ponta era un presedinte mai bun decat actualul presedinte al Romaniei", a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea, luni seara, la Romania TV. Dragnea a precizat ca nu vor vorbi despre acceptare sau neacceptare, ci despre "o maximizare a planului la alegerile locale", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Steriu, la sase ani de la infiintarea UNPR: Vremurile ne-au fortat sa ne ne maturizam. Valeriu Steriu, noul presedinte al UNPR dupa demisia lui Gabriel Oprea, a adresat un mesaj pentru activul de partid cu ocazia implinirii a sase ani de cand a luat nastere formatiunea. In mesajul sau, seful UNPR puncteaza ca "vremurile" au fortat acest partid sa se maturizeze, mai ales in contextul in care tot mai multi parlamentari se indreapta spre alte formatiuni politice. Cu ocazia implinirii a sase ani de existenta, Valeriu Steriu, noul presedinte al UNPR dupa demisia lui Gabriel Oprea, reitereaza obiectivele formatiunii politice. Steriu spune ca in ciuda faptului ca UNPR e un partid relativ nou, progresistii sunt, totusi, maturi in plan politica din cauza vremurilor, anuntaAdevarul.

Surprizele din declaratiile de avere ale candidatilor la Primaria Capitalei. Candidatul PMP la Primaria Capitalei, Robert Turcescu conduce in topul averilor declarate la inscrierea in cursa, cu aproape 500.000 de euro in cele 18 conturi pe care le detine, numeroase proprietati si actiuni. Gabriela Firea(PSD) detine tablouri si gravuri de 80.000 euro, Catalin Predoiu(PNL) are mare parte din proprietati pe numele sotiei, iar Daniel Barbu(ALDE) are mobila din secolele XVII - XIX. Dintre toti candidatii, Nicusor Dan(USB) are cele mai mari datorii. Candidatul PMP la Primaria Capitalei, Robert Turcescu, detine terenuri intravilane si agricole care insumate au o suprafata de peste 11.000 mp in Stefanesti, Mogosoia, Sulina, Golesti, sectorul 6 si un loc de parcare in sectorul 4, dobandite prin contracte de vanzare-cumparare, potrivit declaratie de avere din dosarul de candidatura depus la Biroul Electoral Municipal. Robert Turcescu are o casa in sectorul 2, de 168 de mp, pentru care a facut un credit ipotecar, patru apartamente in Bucuresti si unul in Pitesti, informeazaGandul.

Europarlamentarul PNL, Traian Ungureanu, ataca DNA-ul si serviciile secrete. Traian Ungureanu a publicat pe blogul sau de la adevarul.ro, un articol in care ataca virulent DNA si serviciile secrete. Europarlamentarul PNL declara ca un "spectacol sub-sud-american poate fi negat doar din naivitate sau disperare civica". "Cum se apropie ziua de ales liber primari sau parlamentari, coincidentele incep antrenamente tari. Conditiile fiind intrunite, balul se dezlantuie cu frenezii de calusari. Deodata, parlamentul si partidele dau pe afara de ofiteri acoperiti. Denuntatorii se scoala in zori, se pun pe scris si isi aduc aminte, cu precizie de lunetist, cand si pe cine au mituit. Primari in functie si candidati de succes potential sunt arestati de DNA.Recomandarea comuna a serviciilor secrete si a DNA e sa credem cu fanatism in coincidente repetate si nelimitate. Adica sa fim tampiti. Nu, multumesc!", scrie pe blogul sau de la Adevarul Traian Ungureanu, conformEVZ.

Ministrul Culturii pleaca denuntand intimidari din partea colegilor. Vlad Alexandrescu a dezvaluit intr-o scrisoare deschisa ca asupra sa au fost facute presiuni din partea colegilor de Guvern deoarece ar fi cerut retragerea titlurilor de doctor in cazul plagiatorilor, precum si din cauza ca s-ar fi opus unor demersuri neintemeiate sprijinite de alti membri din echipa Ciolos. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, si-a anuntat, miercuri, demisia din functia pe care o detinea, din cauza scandalului de la Opera, si anunta ca reformele incepute de el sunt amenintate de ￯forte retrograde￯. Sambata, la trei zile dupa demisie, in presa a aparut o scrisoare deschisa trimisa Grupului pentru Dialog Social (GDS) in care acesta sustinea ca asupra sa au fost exercitate actiuni directe de intimidare, chiar din partea unui coleg din Guvern. "Prin multe decizii si actiuni ale mele am deranjat grupuri de interese foarte variate. Unele au fost foarte vizibile, cum ar fi interesele de la Rosia Montana sau de la Cathedral Plaza din Bucuresti. Ele mi-au adus incercari directe de intimidare, am fost chemat in Parlament sa dau socoteala, sunat de oameni politici", a precizat fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, intr-o scrisoare adresata Grupului pentru Dialog Social, nedestinata publicului larg, anuntaAdevarul.