Dupa ce au fost flituiti de fiica presedintelui, oficialii Scolii Europene Ovidiu Sincai declanseaza un atac furibund la adresa presei. Acestia acuza presa ca prin “atacuri josnice” au determinat-o pe Elena Basescu sa se retraga de la cursurile promotiei 2007-2008.

Institutia cere, totodata, Clubului Roman de Presa sa se sesizeze in acest caz si “sa afirme public ca hartuiala rauvoitoare careia i-a fost obiect domnisoara Elena Basescu, pentru simplul fapt ca a dorit sa se perfectioneze in cadrul unei scoli europene organizata de o fundatie apropiata altui partid decit cel din care face parte, nu a fost conforma cu deontologia profesiei de jurnalist”.

Cotidianul a publicat in editia din 30 noiembrie ca fata cea mica a presedintelui Basescu este unul dintre cei 40 de cursanti inscrisi la editia 2007-2008 a Scolii Europene “Ovidiu Sincai”. Scoala a fost fondata de Institutul “Ovidiu Sincai”, care este o ONG afiliata PSD si condusa de Adrian Nastase in calitate de presedinte al Consiliului Director.

Anne Juganaru, director executiv in cadrul Institutlui “Ovidiu Sincai”, a refuzat sa precizeze care sint ziarele sau ziaristii care au hartuit-o pe fiica cea mica a presedintelui si a aruncat toata responsabilitatea pe umerii Elenei Basescu.

Integral in Cotidianul