UNPR vrea sa darame ministrul Energiei. Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochitoiu, va depune saptamana viitoare in Senat o motiune simpla impotriva ministrului Energiei, Victor Grigorescu, scopul fiind acela de a forta o schimbare a acestuia din functie. "Scriu textul unei motiuni simple pentru a-l demite pe domnul ministru Grigorescu din cauza incapacitatii acestuia de a gestiona Complexul Energetic Hunedoara. Am tot insistat, iar ieri am ajuns pana la Cotroceni. Daca pana saptamana viitoare nu se gaseste solutia normala de aducere pe linia de plutire a Complexului Energetic Hunedoara, vom depune aceasta motiune simpla impotriva ministrului Energiei, Victor Grigorescu. L-am votat ministru ca sa gestioneze averea acestei tari, nu sa o distruga, sa o falimenteze. Am avut o discutie cu presedintele U.N.P.R, domnul Valeriu Steriu, iar in urma acesteia am decis sa avem o ultima discutie cu Prim- ministrul Dacian Ciolos", spune Vochitoiu, potrivit Evenimentul Zilei.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Robert Negoita in campanie: Parcul IOR, cu cateva etaje mai sus decat Central Park din New York

Parcul IOR este cu cateva etaje mai sus decat Central Park din New York, iar cine vrea sa vada diferenta dintre administratia PSD si cea PNL sa viziteze sectoarele 3 si 6, a spus Robert Negoita la lansarea candidaturii sale pentru un nou mandat de edil al sectorului 3 din partea social-democratilor. Cuminti, asezati la mese, cu un suc si-o apa in fata, dar si cu tacamuri, peste 500 de social-democrati din sectorul 3 i-au primit in aplauze pe liderii partidului, in frunte cu Liviu Dragnea, Robert Negoita si Gabriela Firea, desi trecuse mai bine de jumatate de ora de la ora anuntata pentru debutul evenimentului, scrie Mediafax.

Ponta, dupa ce UB a trimis spre reanalizare lucrarea de doctorat: Pana la urma o sa reuseasca si am scapat de-o grija. Fostul premier Victor Ponta a declarat, marti seara, dupa ce Universitatea Bucuresti a trimis Ministerului Educatiei copia tezei de doctorat a acestuia, pentru a fi analizata de CNATDCU, in contextul suspiciunilor de plagiat, ca ¬gradul de succes tine de numarul de incercari"."Foarte bine. Gradul de succes tine de numarul de incercari. Sa incerce ca pana la urma o sa reuseasca si am scapat de-o grija", a spus Ponta, intrebat daca are emotii pentru ca lucrarea sa de doctorat va fi reverificata. Universitatea din Bucuresti a trimis, marti, Ministerului Educatiei copia tezei de doctorat a fostului premier Victor Ponta, pentru a fi analizata de CNATDCU, in contextul suspiciunilor de plagiat, relateaza Adevarul.

Legea care i-ar scapa de puscarie pe coruptii cu "regret efectiv". Initiator: "Sa nu-i tinem in penitenciar la prima abatere". Alfred-Laurentiu-Antonio Mihai, fost consilier al primarului Cristian Popescu Piedone, a devenit, la 33 de ani, senator al Romaniei din partea PC, in 2014, preluand locul lasat liber de Victor Ciorbea, plecat sa fie Avocat al Poporului. Doi ani mai tarziu, el se remarca propunand in Senat introducerea in Codul Penal a "regretului efectiv". Senatorul Mihai s-a gandit ca "regretul efectiv" al unui corupt, de exemplu, ar trebui sa inlature raspunderea penala si sa il scape pe om de dosar. Exista si niste conditii: coruptul sa isi recunoasca fapta si sa vina de bunavoie la procurori sa se autodenunte, sa fie la prima abatere infractionala si sa plateasca prejudiciul. Motivatia legii sale: Romania are si asa prea multe procese si dosare penale, iar puscariile nu mai fac fata, timp in care prejudiciile raman nerecuperate. Partidul din care face parte tanarul senator acum este PPU-sl, condus de Maria Grapini, in care se afla mai multi fosti membri PC, partid fondat de omul de afaceri Dan Voiculescu, scrie Gandul.

Dragnea: Vreau sa-mi dau demisia inainte de finalizarea mandatului de deputat; nu vreau sa beneficiez de pensie speciala. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a reiterat, marti, ca vrea sa-si dea demisia din Parlament inainte de finalizarea mandatului pentru a nu beneficia de pensie speciala. "Am spus initial atunci cand s-a adoptat legea pensiilor pentru parlamentari. (...) Eu vreau sa-mi dau demisia inainte de finalizarea mandatului, pentru ca am spus ca nu vreau sa beneficiez de prevederile acelor pensii speciale, pentru ca nu cred ca e corect, normal ca, pana in momentul in care pensiile mici nu sunt ridicate, un parlamentar sa beneficieze de pensie speciala", a declarat Dragnea, potrivit Agerpres.

S-a facu Zorro si tot a pierdut sefia Camerei. Pesedistii au gasit solutia pentru a-l da jos pe Valeriu Zgonea, care se lipise de scaunul de presedinte al Camerei Deputatilor, desi fusese exclus din PSD. Bogdan Niculescu Duvaz a anuntat, ieri, ca Statutul parlamentarilor permite revocarea automata a lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei. Prin urmare, nu mai e nevoie de modificarea Regulamentului. Birourile Permanente urmeaza sa ia act de faptul ca Zgonea nu mai are sprijin politic, iar revocarea va fi anuntata in plen, fara vot. "La articolul 32, alineatul 3, figureaza in mod clar, la retragerea sprijinului politic pierderea automata a postului pe care l-a obtinut prin sprijin politic", a declarat Duvaz. Tot ieri, Zgonea a publicat pe Facebook o fotografie editata in care acesta apare cu masca lui Zorro. "E important sa facem in viata ce consideram necesar pentru victoria binelui, deci.... reforma rezista! Cele bune, al vostru, Valeriu Z", a scris Zgonea, potrivit Evenimentul Zilei.