Scenariul revenirii lui Victor Ponta la sefia PSD, exclus de Liviu Dragnea. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu se teme de o eventuala revenire a lui Victor Ponta la sefia partidului, acesta spunand ca fostul premier nu ar fi "interesat" sa preia conducerea PSD. Dragnea si Ponta au discutat despre implicarea fostului premier in viata interna a PSD. Dragnea a declarat duminica seara, la Romania TV, ca il vede pe Victor Ponta, dupa alegerile parlamentare, "in primul rand deputat de Gorj". Intrebat daca se teme ca Victor Ponta va reveni in functia de presedinte al PSD, Dragnea a raspuns: "Nu, doamna eu nu-s un om fricos, atunci cand nu voi mai fi presedintele partidului, vor fi alegeri, vor candida mai multi... Victor a zis ca nu este interesat". Dragnea a mai declarat recent intr-o conferinta de presa comuna cu Victor Ponta ca "in PSD functia de presedinte nu se lasa, nu se da, nu se face cadou" si ca momentan se bucura de sustinerea partidului, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Un candidat independent la Primaria Ploiestiului intra in greva foamei. Candidatul independent la Primaria Ploiesti Marius Fenichiu a anuntat ca de luni intra in greva foamei, acuzand ca i se incalca dreptul la libera exprimare prin faptul ca legea electorala il impiedica sa-si produca singur materiale de campanie cum ar fi filmulete facute cu telefonul pe care sa le posteze pe Facebook. Marius Fenichiu, candidat independent la Primaria municipiului Ploiesti, a anuntat pe Facebook si pe blogul sau personal ca, incepand de luni, intra in greva foamei "pentru a protesta fata de sistemul creat de partide, care ingroapa sansele candidatilor independenti". "Nu este normal ca partidele, cele mai bine organizate structuri mafiote din Romania, sa fie favorizate de Legea Electorala. Refuz sa mananc pana cand Autoritatea Electorala Permanenta va inceta aceasta sfidare la adresa mea", a scris Fenichiu pe pagina sa de socializare, anuntaAdevarul.

Fostul primar al orasului Cluj-Napoca a fost pus in libertate. Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost pus in libertate, luni, de judecatorii Tribunalului Bistrita-Nasaud si eliberat din Penitenciarul Bistrita in cursul aceleiasi zile, transmite corespondentul Mediafax. Sorin Apostu a fost eliberat conditionat dupa ce a executat doua treimi din pedeapsa primita pentru fapte de coruptie. "Judecatorii Tribunalului Bistrita-Nasaud au respins, luni, contestatia depusa de DNA Cluj in cazul lui Sorin Apostu, prin care a fost pus in libertate conditionat, de Judecatoria Bistrita. Decizia in cazul lui Sorin Apostu este definitiva" a declarat, corespondentului Mediafax, purtatorul de cuvant al Tribunalului Bistrita-Nasaud, Dana Ceuca. In consecinta, Apostu a fost eliberat din Penitenciarul Bistrita in cursul dupa-amiezii de luni, la iesirea din penitenciar refuzand sa dea declaratii presei, informeazaGandul.

Iohannis, campion la impartirea decoratiilor. Presedintele a semnat nu mai putin de 40 de liste pentru acordarea unor decoratii. In momente in care s-a aflat sub tirul criticilor, seful statului a incercat sa-si recupereze popularitatea decorand actori Klaus Iohannis a conferit, ieri, Ordinul "Meritul Cultural" Muzeului Satului "Dimitrie Gusti", cu ocazia implinirii a 80 de ani de la infiintare, intr-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni. De cand a fost ales prese dinte, Iohannis a semnat 40 de liste de decorare, scrieEVZ.

PSD da semne ca-l salveaza pe Corlatean. PSD si ALDE privesc cu circumspectie solicitarea DNA privind ridicarea imunitatii lui Titus Corlatean, acestia pregatind in tacere salvarea fostului ministru de Externe. Pe de alta parte, liberalii anunta cu voce tare ca vor vota "pentru" incuviintarea solicitarii DNA. Social-democratii nu au primit bine vestea ca DNA cere incuviintarea ridicarii imunitatii pentru colegul lor Titus Corlatean. Daca in alte asemnea cazui liderul PSD Liviu Dragnea preciza ca partidul pe care-l va conduce nu se va opune cererilor venite din partea Justiiei, in acest caz, presedintele PSD a avut o declaratie mult mai nuantata, semn ca exista sanse mari sa vedem cum PSD isi asuma salvarea lui Corlatean. "Informatia e foarte proaspata si o sa discutam cu colegii nostri. Recunosc ca nu ma asteptam la asta, dar ne intalnim in partid si stabilim ce facem", a afirmat Dragnea, anuntaAdevarul.