Cum au sarbatorit liberalii 141 de ani de la infiintarea PNL. Cu mai putin de doua saptamani inainte de alegerile locale de pe 5 iunie, liberalii s-au reunit la Hanul Gabroveni pentru a sarbatori 141 de ani de la infiintarea PNL. Reuniunea a fost fara fast si a reunit circa 100 de liberali si simpatizanti. Printre cei invitati s-a numarat si Valeriu Stoica, fost presedinte al partidului, absent in ultima vreme din spatiul public. Marele absent a fost presedintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus, dar au fost prezenti si au tinut discursuri Nicolae Manolescu, Dinu Zamfirescu si Stelian Tanase. In scurta sa interventie, Tanase a si lansat critici la adresa PNL, el spunand ca liberalii "nu se conecteaza mai bine cu uriasa mostenire". Printre cei prezenti s-au numarat candidatii PNL la primariile de sectoare, precum si parte a conducerii partidului. Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a lansat o idee care a mai fost vehiculata in spatiul public si anume aceea ca PSD pregateste suspendarea din functie a lui Klaus Iohannis inainte de alegerile prezidentiale, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce sanse mai sunt ca Nicusor Dan si Catalin Predoiu sa se uneasca impotriva Gabrielei Firea. Radu Magdin, specialist in comunicare politica, a explicat, pentru "Adevarul", de ce Catalin Predoiu si Nicusor Dan nu pot face pasul in spate in lupta pentru Primaria Capitalei. Catalin Predoiu le-a propus lui Nicusor Dan (USB) si Daniel Barbu (ALDE) sustinerea unei candidaturi unice a dreptei in Bucuresti, pe baza unui sondaj facut cu o saptamana inainte de finalul campaniei, dupa care cel mai bine clasat sa primeasca sprijinul celorlalti doi inainte de scrutin. "Domnilor, stim ca atunci cand dreapta este unita, PSD pierde. Cumva, din aceleasi motive, toti ne opunem PSD: nu si-a rezolvat problemele de coruptie, are restante din guvernarile anterioare", a spus Predoiu, anuntaAdevarul.

Gorghiu, atac furibund: "Ticalosia are nume: Dragnea, Ponta, Tariceanu". Copresedintele PNL Alina Gorghiu a sustinut marti ca triada Dragnea-Ponta-Tariceanu va transforma Romania intr-un "Hexi Pharma la nivel national" daca va reusi sa isi duca la indeplinire planurile-demiterea Guvernului, suspendarea presedintelui Klaus Iohannis si ''diluarea'' luptei anticoruptie. Ea a afirmat in fata liberalilor prezenti la evenimentul de sarbatorire a 141 de ani de la infiitarea PNL ca miza electorala a lui 2016 este lupta intre integritate si "abuz, coruptie, ticalosie". "Ticalosia are nume: Dragnea, Ponta, Tariceanu", a acuzat Gorghiu, adaugand ca ii pare rau sa includa un fost presedinte PNL pe aceasta lista la un moment aniversar, informeazaGandul.

Blaga: Tariceanu ar trebui sa demisioneze de la sefia Senatului, pentru ca lezeaza interesele tarii. Cel mai bun lucru pe care ar putea sa il faca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, ar fi sa isi dea demisia din functie, considera copresedintele PNL Vasile Blaga, citat de Agerpres. "Nu m-am pronuntat niciodata asupra unui dosar aflat in instrumentarea magistratilor. Nu o sa o fac nici acum, dar in ceea ce il priveste pe presedintele Senatului, de data aceasta, eu cred ca cel mai bun lucru pe care ar putea sa il faca domnia sa este sa isi dea demisia din functia de presedinte al Senatului, pentru ca, pana la urma, lezeaza interesele tarii. Nu a mai fost niciodata o astfel de situatie", a declarat marti Vasile Blaga, la sediul PNL. Procurorii DNA Brasov au dispus efectuarea urmaririi penale fata de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, pentru comiterea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, scrieRomania Libera.

Candidatul cu patru case, doua terenuri, dar si... ajutor social! Cristina Pocora locuieste intr-o casa ANL a carei dobandire ridica mari semne de intrebare Locuintele sociale au fost intotdeauna o problema in Romania, numarul lor fiind mult sub nivelul necesar. Asa putine cum sunt, aceste case au mai fost date preferential persoanelor importante, cu bani, care nu aveau nicidecum nevoie de ele pentru ca si-ar fi permis cu siguranta o alta locuinta. Din lacomie, insa, politicieni sau directori bugetari au preferat sa priveze de un acoperis deasupra capului pe cineva care ar fi avut cu adevarat nevoie. Acum, unele dintre aceste persoane vin si promit electoratului marea cu sarea din postura de candidati la primariile din Bucuresti, anuntaEVZ.