Traian Basescu despre transportul gratuit propus de Gabriela Firea: Este o solutie irationala. Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la Romania Tv, ca propunerea primarului ales al Capitalei, Gabriela Firea, de a asigura gratuitate pe toate mijloacele de transport in comun pentru toate categoriile de persoane este o solutie "irationala". Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a declarat ca Primaria Capitalei ar ramane fara bani de investitii daca ar fi nevoita sa acopere toate cheltuielile de functionare ale RATB. "Este o solutie irationala. RATB consuma cam 1.500 de milioane de lei pe an. Cu ce mai faci alte investitii necesare prin capitala? Pai, sa dea si incalzire gratis la tot poporul si am rezolvat problema. (...) Poate se mai gandeste", a afirmat Basescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Crin Antonescu: Blaga e performant, Gorghiu s-a straduit; la PNL nu sunt de vina cantaretii, ci melodia e problema. Fostul presedinte PNL Crin Antonescu a comentat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca liderii liberali Alina Gorghiu si Vasile Blaga si-au facut treaba in fruntea PNL, iar problema nu este la "cantareti", ci la "melodie", nefiind de acord ca acestia ar trebui sa isi dea demisia din fruntea partidului in urma scrutinului de duminica. Crin Antonescu a spus ca nu vrea sa discute despre demisiile altor lideri politici, insa a dat ca exemplu demisia sa de la sefia PNL, care a venit intr-un moment in care liberalii nu si-au indeplinit obiectivele electorale, la alegerile europarlamentare din 2014. "(Demisia - n.r.) mi se pare un gest atat de simplu, atat de normal. (...) Nimeni nu a salutat in aceeasi presa avida de demisii normalitatea unui asemenea gest. Nu pe mine, ca persoana. Au inceput speculatii: dar de ce, dar ce a facut, dar cine l-a constrans, dar ce interese are? Avand aceasta experienta, eu astazi va spun ca nu mi se pare anormal ca liderii actuali ai partidului sa nu demisioneze. Asa e Romania", a comentat fostul lider PNL, anuntaAdevarul.

PSD tureaza motoarele pentru razboiul anti-justitie. Social-democratii au declansat ofensiva parlamentara. Partidul Social Democrat a repus pe tapet revocarea presedintelui Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, devenit principalul obstacol in calea modificarii codurilor penale si a legislatiei privind integritatea. Deputatii au adoptat, ieri, modificarile la regulamentul Camerei cu 204 voturi "pentru", un vot i"mpotriva" si 88 de abtineri, introducand doua noi modalitati de revocare a presedintelui acestui for- prin vot sau prin retragerea sprijinului politic. Valeriu Zgonea a refuzat sa conduca sedinta de vot final a Camerei Deputatilor in care a fost votata modificarea regulamentului, motivand ca actiunea este una nelegala. Sedinta a fost condusa de vicepresedintele Florin Iordache, deputat PSD. Proiectul de hotarare modifica procedura de revocare a Presedintelui Camerei Deputatilor. Potrivit proiectului, calitatea de Presedinte al Camerei Deputatilor inceteaza in momentul cand acestea isi pierde sprijinul politic sau daca deputatii voteaza revocarea acestuia din functie "la propunerea liderului grupului parlamentar care l-a propus", informeazaRomania Libera.

Sapte "baroni locali" stau la mana partidelor mici. Negocierile politice din teritoriu sunt in toi, dupa ce UDMR, PMP, ALDE si UNPR au obtinut "voturile de aur" in sapte judete. Fara ajutorul partidelor mici, nici PNL si nici PSD nu pot realiza majoritatile pentru desemnarea presedintilor de Consilii Judetene UDMR va decide presedintii Consililiilor Judetene din Bihor, Cluj si Salaj. In Bihor, PNL mai are nevoie de un singur vot sa faca majoritate, in timp ce PSD ar putea sa faca alianta cu UDMR si cu ALDE. La Cluj, Alin Tise (PNL) si Cornel Itu (PSD) au nevoie de cele 7 voturi UDMR ca sa ajunga presedinti de Consilii Judetene. Situatia este similara in judetul Salaj, acolo unde Tiberiu Marc (PSD) si Lucian Bode (PNL) nu pot atinge statutul de "baroni locali" fara voturile maghiarilor, scrieEVZ.

Ponta, despre Zgonea: Mihai Viteazul a ramas fara cal. Fostul premier Victor Ponta a spus, ironic, ca "Mihai Viteazul a ramas azi fara cal", facand referire la Valeriu Zgonea care va fi schimbat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, precizand ca despre o posibila numire a sa in aceasta functie va discuta cu presedintele PSD, Liviu Dragnea. "In primul rand, vreau sa-l citez pe un coleg de-al meu care a avut simtul umorului mult mai dezvoltat decat mine si a zis despre domnul Zgonea, Mihai Viteazul, ca tocmai i-am luat calul astazi si a ramas fara cal. Mi s-a parut foarte simpatic si, acuma, fiind un nimeni, cum zice doamna Gorghiu, imi permit sa spun si lucruri simpatice. Doi, despre functii, discut cu domnul Dragnea, cu conducerea partidului, cu ceilalti, si o sa anuntam cand va fi momentul", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, intrebat daca va fi numit in locul lui Zgonea la sefia Camerei. Fostul premier a mai spus, tot ironic, ca spera ca Alina Gorghiu sa nu il dezamageasca si sa ramana in fruntea PNL, anuntaAdevarul.