Cine este noul purtator de cuvant al Guvernului.Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca Liviu Iolu este noul purtator de cuvant al Executivului, fostul titular Dan Suciu urmand sa se intoarca la Banca Nationala a Romaniei. Dacian Ciolos a explicat ca intelegerea cu Dan Suciu a fost sa vina in functia de purtator de cuvant pentru cateva luni, iar mandatul sau a fost prelungit pana dupa alegerile locale, scrieEVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Liviu Dragnea, despre motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ciolos. Discutam sa vedem daca merita.PSD, UNPR si ALDE o sa discute in cursul zilei de joi, daca se impune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ciolos. Liviu Dragnea a declarat, inainte de sedinta, ca se vor discuta toate aspectele si se va lua o decizie politica in acest sens. ''Discutam sa vedem daca merita o astfel de solutie'', a dclarat Liviu Dragnea.El spune ca este posibil sa apara o instabilitate politica si economica daca vor decide ca aceasta motiune sa aiba loc, avand in vedere alegerile din noiembrie. Seful PSD a mai spus ca se exclude o alta alianta cu PNL pentru alegerile din toamna, deoarece nuau incredere in liberali, informeazaRomania Libera.

Paleologu si Bodea au fost exclusi din PNL. ''Este un semn al derivei totale".Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, ca BPN a votat excluderea din partid a deputatului Theodor Paleologu si a senatorului Cristian Bodea, afirmand ca validarea deciziei se va face in Consiliul National de Coordonare in momentul in care va fi convocat. In replica, Paleologu a comentat ca eliminarea sa din partid este un semn al derivei totale in care se afla PNL, aratand ca este trist ca ''niste FSN-isti dau afara oameni cu traditie liberala" doar pentru ca vor sa-si pastreze functiile, relateazaGandul.

PSD blocheaza anchetarea votului din diaspora.Senatorii din Comisia Juridica au respins solicitarea DNA privind ridicarea imunitatii senatorului PSD Titus Corlatean, acuzat de abuz in serviciu in Dosarul alegerilor prezidentiale din diaspora. Daca PSD isi va mentine pozitia si in plen, acolo unde are majoritate, procurorii DNA vor fi nevoiti sa inchida dosarul. Parlamentarii din Comisia juridica a Senatului au intocmit un raport negativ fata de solicitarea prin care procurorii DNA cer inceperea urmaririi penale a senatorului PSD Titus Corlatean, acuzat de abuz in serviciu in Dosarul alegerilor in diaspora din 2014. Cinci senatori au votat ''impotriva'', trei parlamentari ''contra'', iar unul s-a abtinut. Cei trei senatori liberali de la sedinta, Catalin Boboc, Vasilica Miron si Catalin Radulescu, au votat ''impotriva'', in timp ce reprezentantul UDMR, Pataki Csaba, s-a abtinut, noteazaAdevarul.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna: Salut decizia Curtii Constitutional, nu necesita schimbare legislativa.Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, azi, ca saluta decizia Curtii Constitutionale privind abuzul in serviciu si considera ca este una de interpretare care nu necesita nicio schimbare legislativa. "Decizia de ieri a Curtii e o decizie de interpretare care nu necesita niciun fel de schimbare legislativa. Personal, salut aceasta decizie care clarfica, in sensul de a prelua exact ceea ce exista in Conventia Natiunilor Unite, Conventia de la Merida pe care Romania a semnat-o si a ratificat-o", a declarat ministrul Justitiei, Raluca Pruna, prezenta la receptia organizata de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, de Ziua Reginei, citata de Mediafax, anuntaEVZ.

Cum vrea PSD sa legifereze statutul Casei Regale.Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca UNPR si ALDE sunt de acord cu legiferarea de urgenta a statutului Casei Regale, un proiect de act normativ urmand sa fie elaborat pana saptamana viitoare, dar ca ar putea cere Guvernului "chiar si o ordonanta de urgenta". ''Casa Regala este un simbol al Romaniei de care trebuie sa avem grija (...) Toti am fost de acord ca saptamana viitoare vom avea un proiect de lege. Daca vom considera ca este totusi bine sa se intample repede, vom avea o discutie si cu primul-ministru si atunci intr-adevar pentru asta putem discuta chiar si de o ordonanta de urgenta. Sigur, daca si Guvernul este interesat'', a declarat Dragnea, citat deGandul.