UNPR a pierdut 15 parlamentari in 24 de ore. PSD a inceput sa racoleze pe banda rulanta senatori si deputati UNPR, 15 parlamentari progresisti plecand din partid in decurs de mai putin de 24 de ore. Miscarile de trupe au loc in contextul in care UNPR se pregateste de o fuziune cu PNL, iar PSD nu vrea sa lase PNL-ul sa faca majoritate in Parlament. Unul dintre demisionari, senatorul Lucian Iliescu, a explicat ieri ca a plecat la PSD in urma unei "discutii pozitive" cu presedintele partidului Liviu Dragnea. "Am fost accidental in grupul in care am fost si am fost tratata cum am fost. Opt ani am votat alaturi de PSD", a spus si senatoarea Florentina Jipa. In acest timp, UNPR a contestat in Senat votul din sedinta de luni, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ghita, un nou atac la adresa lui Ghinea: Daca o tine tot asa, maine o sa-l vedem ca merge la vrajitoare, sa-l apere de parlamentari. Deputatul Sebastian Ghita a lansat noi atacuri la adresa ministrului fondurilor europene, Cristian Ghinea, despre care a spus ca pare a fi desprins din povestea "Prostia omeneasca" a lui Ion Creanga si ca in curand o sa mearga la vrajitoare pentru a cere sa fie aparat de parlamentari. "Ma surprinde, in continuare, acest pseudo-tehnocrat numit Ghinea, a declarat Sebastian Ghita. Ieri a avut loc o audiere la una dintre comisiile din Parlamentul Romaniei, in care prezenta lui Ghinea a fost identica celei pe care a avut-o alta tehnocrata celebra, numita Cristina Guseth. Asta a fost impresia mea: ca stam de vorba cu fratele Cristinei Guseth", a declarat la inceput deputatul Sebastian Ghita, facand aluzie la faptul la audierea Cristinei Guseth din toamna, propunerea pentru ministerul Justitiei ar fi avut o prestatie slaba, anuntaAdevarul.

Oprea se apara: "Masina achizitionata de DIPI nu este a mea". Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, marti, la iesirea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde a avut loc primul termen in dosarul "Limuzina", ca masina achizitionata de DIPI in timpul mandatului sau la MAI se afla in garajul ministerului si ca ea a fost achizitionata legal, noteaza Mediafax. Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, s-a prezentat, marti, la sediul Inaltei Curti de casatie si Justitie, fiind primul termen in dosarul in care acesta este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu achizitionarea unei masini din bugetul DIPI, cauza fiind trimisa, pe 11 mai, judecatorilor de la instanta suprema. "M-am prezentat la instanta ca orice cetatean normal, trebuie sa respectam legea. Este vorba despre dosarul DIPI, vreau sa spun ca in timpul mandatului meu de la MAI, s-au achizitionat legal peste 5.000 de masini, informeazaGandul.

Cine sunt perdantii si castigatorii negocierilor de dupa locale. Desi PNL a obtinut un scor cu 28 de procente mai mare decat PMP in alegerile locale, liberalii au esuat in negocierile politice. "Cel mai bun scor politic al PNL dupa 1990", spuneau copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, dupa rezultatul obtinut de liberali la alegerile locale de pe 5 iunie. "Este un scor foarte bun, raportat la absolut orice scor pe care PNL l-a obtinut", adauga Alina Gorghiu pe 6 iunie, scrieEVZ.

Miron Mitrea, despre planurile sale dupa eliberare: O sa ma duc in Africa sa fac consultanta politica. Mi-a ajuns politica. Fostul strateg al PSD, Miron Mitrea, si-a vizitat, astazi, fostii colegi din Parlament, aratand ca nu intentioneaza sa se reintoarca in politica, ci va merge in Africa pentru a oferi consultanta politica. Miron Mitrea a venit, astazi, la Parlament pentru a preda si ultimele lucruri care i-au mai ramas de pe vremea cand era parlamentar. "Ce a mai ramas, un computer de dat, o chestie de genul asta. Mi-am facut lichidarea, dar au mai ramas niste amanunte", a explicat fostul deputat PSD Miron Mitrea. Fostul strateg al PSD a spus ca se simte exceptional in libertate si ca nu il mai intereseaza politica pentru ca i-a ajuns. Intrebat despre perioada din detentie, Miron Mitrea a lasat sa se inteleaga ca nu l-a marcat foarte mult. "Nu a fost o mare bucurie. Nu este cea mai fericita perioada, dar fiecare si-o face si o simte cum poate. I-am auzit pe unii plangandu-se foarte tare. Asta este, ajungi in puscarie, faci puscarie, dupa aia esti liber, iti vezi de viata", a mai spus Mitrea, anuntaAdevarul.