PNL tergiverseaza numirile la Bucuresti. Liberalii au amanat pentru inca o saptamana numirile la conducerea PNL Bucuresti si la sectoare, in conditiile in care, de patru saptamani, cea mai mare organizatie din tara este condusa interimar de Cristian Busoi. De altfel, europarlamentarul liberal ar putea prelua conducerea PNL Bucuresti, dar momentan, acesta nu a ajuns la un compromis cu vechii democrat-liberali, in frunte cu Vasile Blaga, privind numirile de la sectoare. Mai exact, Busoi ar vrea ca la nivelul organizatiilor din Bucuresti sa fie organizate alegeri, in timp ce Blaga ar dori ca acestia sa fie numiti de Centru in functii. De asemenea, democrat-liberalii vor sa obtina sefia a trei sectoare din Bucuresti, la egalitate cu vechii liberali, fara a tine cont de persoanele care ar putea fi numite in organizatile respective, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Geoana si Fenechiu, readusi in prim plan de PNL: Vom colabora cu ei. Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, ca PNL va avea colaborari punctuale, la nivel parlamentar, in sesiunea din toamna, cu partidul lui Mircea Geoana, PSRO, si cu cel condus de Daniel Fenechiu, PND, insa, liberalii nu vor face nicio alianta cu aceste formatiuni pentru parlamentare. "(...)Nu ii spunem nu, ba ne-o dorim. Ne dorim sa functionam pe aceeasi lungime de unda pe cat mai multe proeicte de lege sau subiecte care se vor discuta in sesiunea din toamna. Asta nu inseamna ca vom face vreo alianta cu vreunul dintre partidele mentionate (PSRO si PND-n.r.). Vom avea colaborari punctuale, la nivel parlamentar, in sesiunea din toamna, dar in alegeri vom merge singuri", a raspuns copresedintele PNL Alina Gorghiu, intrebata daca PNL va incheia protocoale de colaborare parlamentara cu PSRO si PND, anuntaGandul.

Cum a ajuns Ponta sa-si inventeze atacuri din partea lui Dragnea. Fostul premier si presedinte al PSD, Victor Ponta, arunca pe surse stiri false pentru a se rafui cu Liviu Dragnea, rivalul sau din PSD. Izolat in partid, fostul presedinte al PSD Victor Ponta a incercat sa-l puna pe Liviu Dragnea intr-o lumina proasta in fata partidului si a electoratului PSD, folosindu-se de informatii false aparute in presa. Dupa ultima sedinta a PSD, care a avut loc la Targovise, site-ul stiripesurse.ro a publicat o stire, chipurile obtinuta pe surse, conform careia, Liviu Dragnea le-ar fi transmis social-democratilor ca Victor Ponta si liderul ALDE Daniel Constantin sunt "dusmanii partidului". Aceasta stire, in care nu exista nicio declaratie a unui social-democrat, nici macar sub forma anonimatului, a fost distribuita imediat de Victor Ponta pe pagina sa de Facebook, incercand sa arate ca Dragnea se lupta cu colegii de partid si cu aliatii PSD, in avantajul PNL si al presedintelui Klaus Iohannis, informeazaAdevarul.

Analiza: De ce dispar dinozaurii politici. Mai multi parlamentari sau alesi locali si-au anuntat retragerea din politica in cursul acestui an. Unii s-au retras in urma anchetelor DNA, altii au facut un pas inapoi sperand sa revina. Presedintele fondator al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Gabriel Oprea, a anuntat vineri ca isi da demisia din partid si ca va activa ca senator independent pana la finalul acestui mandat, dupa care se va retrage din politica. Retragerea vine in conditiile in care formatiunea negociaza o fuziune sau alianta cu PNL. La discutii, liberalii au propus o fuziune, dar au afirmat ca nu il vor primi in randurile lor pe Gabriel Oprea, care este acuzat in doua dosare penale si nu corespunde criteriilor de integritate ale liberalilor. Ulterior, generalul ar fi incercat sa tatoneze terenul pentru a fi primit de PSD, dar nu a avut castig de cauza, Liviu Dragnea considerandu-l prea apropiat de fostul premier Victor Ponta. Pe de alta parte, presedintele social-democratilor a declarat joi ca i se pare foarte grav ca presedintele Iohannis s-a intalnit cu lideri ai UNPR - printre care si Gabriel Oprea - pentru a discuta despre fuziunea acestei formatiuni cu PNL. Acuzatiile lui Dragnea au fost dezmintite atat de Administratia Prezidentiala, cat si de liderul uneperist Valeriu Steriu, scrieRomania Libera.

Presedintele Asociatiei Comunelor din Romania a cerut ca viceprimarii sa fie numiti direct de catre primari. Presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, Emil Draghici, a cerut azi, la Forumul Administratiei Publice Locale, ca viceprimarii sa fie numiti de catre primari, nu prin votul consilierilor locali. "Viceprimarul sau viceprimarii sa fie numiti in aceasta functie prin dispozitia primarului. Nici nu va inchipuiti cate frecusuri sunt la ora asta, ajunge sa fie viceprimar contracandidatul primarului, iar acolo numai administratie publica locala nu mai este, se fac numai sapaturi", a spus Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, anuntaEVZ.