Liviu Iolu: Premierul a vorbit cu toti liderii politici despre remaniere. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a precizat ca premierul Dacian Ciolos a vorbit cu toti liderii partidelor despre remanierile din Guvern care au avut loc marti. "Premierul are dialog cu domnul Dragnea, asa cum are cu toti liderii partidelor. A avut o convorbire aseara cu dumnealui, dar nu stiu alte detalii", a spus Iolu la Palatul Victoria, potrivit Agerpres. Purtatorul de cuvant a precizat ca Ciolos a discutat pe tema remanierii "cu toti liderii partidelor". Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus astazi ca, in urma cu o zi, a fost sunat de premierul Dacian Ciolos, cu aproximativ un sfert de ora inainte ca acesta sa apara in presa, pe tema remanierii, spunand ca l-a intrebat pe prim-ministru de ce nu sunt pe lista Raluca Pruna si Achim Irimescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

De ce primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul, dar parlamentarii, nu. Curtea Constitutionala a decis ca alesii locali condamnati la inchisoare cu suspendare nu mai pot ramane in functie, asa cum cerea un proiect de lege votat de PSD. In schimb, decizia Curtii nu li se aplica si parlamentarilor, care s-au plasat din nou deasupra oamenilor de rand. Curtea Constitutionala a decis ca alesii locali condamnati la inchisoare cu suspendare nu mai pot ramane in functie, asa cum cerea un proiect de lege initiat de parlamentari de la PSD, PNL, ALDE si UDMR. Decizia Curtii vine in urma unei sesizari a presedintelui Klaus Iohannis, care a refuzat sa promulge legea adoptata de majoritatea parlamentara dirijata de PSD. Concret, proiectul de lege modifica Statutul alesilor locali, in sensul in care completa articolul referitor la incetarea mandatului unui ales local, fie ca vorbim de primar, consilier local, presedinte de Consiliu Judetean sau consilier judetean, anuntaAdevarul.

Micul secret al lui Ciolos. Ce le-a spus ministrilor in ultima sedinta de guvern. Premierul Dacian Ciolos i-a informat pe ministri ca nu isi va lua concediu in aceasta vara avand in vedere ca mandatul Guvernul este unul scurt si le-a recomandat sa incerce sa lipseasca cat mai putin, au declarat surse guvernamentale. "Premierul Dacian Ciolos i-a anuntat pe ministri ca el nu isi va lua concediu de odihna si le-a cerut ca in cazul in care ei o fac sa nu lipseasca 2-3 saptamani deodata si sa incerce sa fie in tara sau pe aproape", au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale, miercuri, la finalul sedintei Guvernului. Marti premierul le-a transmis primarilor ca le-a cerut ministrilor sa fie mai prezenti in teritoriu in iulie-august, informeazaGandul.

Liviu Dragnea, liderul PSD: Nu cad in capcana intinsa de unii sau de altii de a nominaliza un prim-ministru. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca nu va cadea in capcana unora sau altora de a nominaliza un premier care sa fie distrus pana la alegerile parlamentare, afirmand ca obiectivul PSD este sa formeze o majoritate parlamentara cu ALDE dupa alegerile din toamna. "In legatura cu posibilitatea ca eu sa fi premier, sunt onorat de propunerea sau gandurile unora sau altora, numai ca PSD va face aceasta propunere dupa alegerile parlmentare. Nu avem alegeri de prim-ministru, nici nu cad in capcana intinsa de unii sau de altii de a nominaliza un prim-ministru care sa fie distrus pana la alegerile parlamentare", a declarat Liviu Dragnea, cu privire la posibilitatea de a fi premier dupa alegeri. Liviu Dragnea a afirmat ca obiectivul social-democratilor este de a avea un program de guvernare "sanatos, romanesc, national" care sa le permita, ca impreuna cu ALDE, sa formeze o majoritate parlamentara si sa-i faca presedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru functia de premier, dupa alegerile parlamentare, scrieMediafax.

PSD ia in calcul schimbarea cotei unice. Subiectul relaxarii fiscale ar putea fi discutat in partid la inceputul lunii august. Micsorarea cotei unice actuale de 16% sau impozitarea in trepte, de 12-14-16 la suta in functie de venit, sunt variante vehiculate in PSD, spun surse din partid pentru EVZ. Pe de-o parte, reducerea cotei unice risca sa creasca deficitul bugetar asumat de Romania, de 3% din PIB, in conditiile in care, de la 1 ianuarie 2017, TVA-ul se va micsora la 19%, taxa pe stalp o sa dispara si va fi eliminata si supraacciza de 7 eurocenti. Micsorarea cotei de impozitare ar putea, pe de alta parte, sa devina un ￯magnet￯ pentru investitorii straini si sa genereze crestere economica. PSD a sustinut in guvernarea trecuta reducerea cotei unice. In varianta lansata de ￯parintele￯ Codului Fiscal, fostul ministru de finante Darius Valcov, PSD propunea reducerea impozitului pe profit si pe venit de la 16% la 14% incepand cu 1 ianuarie 2019, in conditiile in care prognozele economice dadeau Romania pe un trend crescator, anuntaEVZ.