Lider PSD a trecut la PMP. Presedintele executiv al filialei PSD Neamt, deputatul Liviu Harbuz, a trecut la PMP via UNPR. Acesta si-a depus adeziune la UNPR, inainte cu doua zile de congresul PMP de la Bucuresti, cand se va oficia topirea UNPR-ului, in PMP. Plecarea neasteptata a liderului PSD pe o functie de vicepresedEVZinte la UNPR vine ca urmare a supararii acestuia pe fondul lipsei unui sprijin din partea organizatiei PSD Neamt de a-l propulsa viceprimar al municipiului Piatra-Neamt. Surse neoficiale spun ca lipsa sprijinului in campanie pentru postul de viceprimar ar veni pe filiera lui Liviu Dragnea, via Ionel Arsene presedintele PSD Neamt si actualul presedinte al CJ Neamt. Harbuz a candidat din partea PSD la Primaria Piatra-Neamt. Tot ieri, Traian Basescu a precizat ca PMP nu negociaza nicio alianta sau fuziune cu PDS si cu PSRO. "In ultimele zile, anumite mijloace media transmit informatia falsa ca PMP negociaza si va face alianta sau fuziune cu partidele domnilor Marian Vanghelie (PDS) si Mircea Geoana (PSRO). Pentru corecta informare, va rugam sa luati nota ca PMP nu negociaza si nici nu va face niciun fel de alianta sau fuziune cu cele doua partide", a precizat Basescu, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Hotnews

Victor Ponta, pe o lista intocmita de CNN cu politicieni acuzati de plagiat, in contextul scandalului provocat de Melania Trump. Fostul premier roman Victor Ponta apare intr-o lista de zece politicieni, intocmita de CNN, acuzati de plagiat, in contextul in care Melania Trump a fost acuzata ca a plagiat luni seara discursul Primei Doamne Michelle Obama din 2008, un scandal care marcheaza lansarea conventiei de investire a candidatului republican Donald Trump la presedintia Statelor Unite. Lista incepe cu vicepresedintele american Joe Biden, acuzat ca a imitat in 1987, pe cand candida la presedinte, un discurs pe care laburistul britanic Neil Kinnock il sustinuse cu doar patru luni inainte. Presedintele rus Vladimir Putin este al doilea din lista. Brookings Institute l-a acuzat ca a plagiat in 2006, cand ar fi luat 16 dintre cele 20 de pagini ale dizertatiei sale in economie dintr-un material publicat de Universitatea din Pittsburgh cu 20 de ani mai inainte, anuntaAdevarul.

Proiectul USR, la rascruce: Socoteala lui Nicusor Dan nu se potriveste cu legea electorala. Planul de a strange partidele noi in proiectul Uniunea Salvati Romania (USR) se loveste de primele obstacole. O alianta risca sa nu treaca pragul electoral, dar formatiunile mai mici, majoritatea infiintate in orase din provincie, nu sunt incantate de perspectiva unei fuziuni. Imediat dupa alegerile locale, liderul Uniunii Salvati Bucurestiul (USB), Nicusor Dan a anuntat ca partidul sau se va extinde la nivel national si se va transforma in Uniunea Salvati Romania (USR), prin ralierea tuturor formatiunilor similare din provincie. Incurajat de succesul din Capitala, unde USB a iesit pe locul doi, inaintea PNL, Nicusor Dan configurase deja profilul viitorilor sai aliati: partide noi, formate din oameni noi. Planul a parut ca merge ca uns, dupa ce, la sfarsitul lunii iunie, mai multe partide au decis sa infiinteze o platforma politica comuna pentru participarea la alegerile parlamentare, urmand sa decida, ulterior, "detaliile tehnice" ale colaborarii. Pe langa USB, la eveniment au participat Dan Masca si Partidul Oamenilor Liberi (POL), Andrei Postolache si Pentru Iasi, Platforma Actiunea Civica a Tinerilor (PACT), Erwin Albu si Uniunea pentru Codlea (UPC), Vlad Alexandrescu - fost ministru al Culturii, candidatii independenti la alegerile locale Tica Darie si Cristian Ghinghes si grupul civic "Miscarea Uniti Realizam", informeazaRomania Libera.

Lider unui partid din Romania, erou intr-o salvare uimitoare in urma unui accident rutier grav. Daniel Constantin, copresedintele ALDE a fost implicat intr-o misiune de salvare in urma unui accident rutier grav pe soselele din Romania. Accidentul a avut loc pe DN 22 Constanta - Tulcea, iar din investigatiile autoritatilor reiese faptul ca soferul a pierdut controlul volanului din cauza fumului produs de un incendiu de vegetatie, scrie DC News. Ceilalti participanti la trafic au oprit imediat pentru a-i acorda un prim ajutor soferului ghinionist, iar printre acestia se afla si tanarul deputat roman, Daniel Constantin. Acesta era in drum spre Bucuresti, cand a vazut accidentul si a decis sa opreasca pentru a acorda ajutor victimelor pana la sosirea ambulantei, scrieEVZ.

Bilantul tacerii: cei mai scumpi la vorba parlamentari. Lucreaza trei zile pe saptamana, si-au votat pensii speciale si au incercat sa-si majoreze salariile, insa multi parlamentari nu au luat cuvantul nici macar o data de-a lungul celor aproape patru ani de cand au fost alesi Din cei 358 de alesi ramasi in Camera Deputatilor, cinci deputati au urcat la tribuna Parlamentului doar pentru a jura credinta fata de tara si popor, intr-o sedinta solemna organizata special la fiecare inceput de Legislatura, fara de care nu le puteau fi validate mandatele de parlamentar. Practic, cei cinci alesi nu au avut nimic de spus aproape patru patru ani in Parlament, "campioni" la mutenie fiind parlamentarii PSD, anuntaAdevarul.