PNL si ALDE isi vaneaza reciproc vedetele. Conducerea centrala a PNL a recomandat liderilor judeteni sa "destructureze" partidul lui Tariceanu, in timp ce ALDE pregateste transferul unui numar insemnat de parlamentari liberali, a aflat "Evenimentul zilei". Totodata, la usa PMP se pregatesc sa bata fosti pedelisti Liderii nationali ai PNL si ai ALDE exclud la nivel declarativ o colaborare. La adapostul acestor declaratii publice menite sa "gadile" electoratul propriu, cele doua partide negociaza in permanenta, pe sub masa, cu cealalta tabara. Surse PNL au relatat EVZ ca liberalii au fost sfatuiti sa nu se alieze cu ALDE ci sa incerce sa recupereze pana la parlamentare cat mai multi liberali de valoare trecuti in barca lui Tariceanu. Potrivit surselorEVZ, tactica liberalilor este negocierea "la bucata" cu oameni- cheie din ALDE in locul unui transfer in grup care ar face negocierea mai grea pentru PNL. Una dintre suprizele care se vehiculeaza in PNL este, de exemplu, o posibila revenire in partid a fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, in prezent membru ALDE.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Triumviratul Basescu-Ponta-Tariceanu. Ce interese comune ii unesc pe fostii inamici aparent ireductibili. In cautare de aliati, cei mai mari rivali politici ai ultimilor ani - Traian Basescu, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu - incep sa se reevalueze reciproc. Fostul premier accepta sfaturi de la fostul presedinte, iar Tariceanu a tinut sa-i scoata in evidenta calitatile lui Basescu. Specialistii nu exclud o alianta anti-Iohannis formata din PSD-ALDE-PMP. Interesele politice pe termen lung si adversarii de moment ii aduc pe fostul presedinte Traian Basescu, pe fostul premier Victor Ponta si pe presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu in situatia de a-si transmite mesaje de tatonare. Astfel, Traian Basescu a lasat deoparte apelativele de "pisicut", "dottore" sau "mitoman", folosite ani la randul la adresa lui Victor Ponta, caruia ii prevesteste acum chiar un viitor politic, si a trecut la unele mai blande precum "naiv", anuntaAdevarul.

PNL cere Guvernului mai multe sectii de votare in diaspora. Biroul Politic National al PNL a aprobat, luni, o rezolutie prin care solicita Guvernului sa adopte o ordonanta astfel incat, pe langa sectiile de votare din ambasade si consulate, MAE sa constituie un numar de sectii cel putin egal cu cel din al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2014, iar procedura de inregistrare a celor care voteaza in afara tarii sa poata fi transmisa prin posta electronica, informeaza Agerpres. Liberalii cer prin aceasta rezolutie modificarea Legii 208/2015 privind alegerile parlamentare, dar si a Legii 288 din 2015 privind votul prin corespondenta. "Reglementarile cu privire la sectiile de votare din strainatate, in situatia sectiilor constituite la solicitarea a cel putin 100 de alegatori, sa prevada dreptul de vot la sectia respectiva a tuturor cetatenilor romani cu domiciliul in localitatea sau grupul de localitati arondate acelei sectii, indiferent daca au semnat sau nu solicitarea de constituire a sectiei", se mai arata in rezolutie, informeazaRomania Libera.

Tariceanu: E posibil ca la toamna sa redeschidem discutia despre o motiune de cenzura. Cailn Popescu Tariceanu, copresedintele ALDE, a declarat ca ia in calcul ca din toamna sa fie readusa in discutie posibilitatea unei motiuni de cenzura si ca ALDE va merge singur la alegerile parlamentare, informeaza agerpres.ro. "Da. (...) Nu putem sa stam indiferenti la situatia pe care o vedem si care este o situatie de continua degradare a vietii economice, sociale, a statului de drept", a afirmat Tariceanu, intr-o conferinta de presa. De asemenea, copresedintele ALDE, a specificat ca partidul pe care il conduce nu va face nicio alianta politica la alegerile parlamentare. "Daca situatia politica se modifica, daca evolutia pe care o vedem azi se va schimba intr-o maniera dramatica, putem sa luam in discutie si alte variante, (...) nimic nu ne obliga sa ramanem inchistati intr-un anumit proiect, dar asa cum vad evolutia in momentul de fata cele mai mari sanse sunt cum am facut si la locale de altfel, sa mergem pe liste separat", a completat Tariceanu, scrieEVZ.

Udrea, despre greselile lui Basescu ca presedinte: A avut un discurs pro-Justitie exagerat si nu a intuit scopul unor oameni pe care i-a numit. Deputata Elena Udrea crede ca fostul presedinte Traian Basescu a gresit atunci cand a sustinut Justitia permanent, dar si ca nu a anticipat scopul unor oameni pe care i-a numit in functii-cheie. "As vrea sa spun ca fostul presedinte Traian Basescu confirma acum unele lucruri care s-au petrecut in mandatele dansului, faptul ca a avut un discurs pro-justitie permanent, uneori exagerat, arata care a fost obiectivul sau principal: o justitie independenta si puternica. Oamenii pe care i-a pus in functii - unii dintre ei, nu toti - cu scopul de a face institutii puternice si independente, au deviat insa si au preluat puterea, pe care trebuiau sa o aiba institutiile, in propriile miini, punind in executare planurile lor personale. Daca trebuie sa-i gasim o vina e ca nu a intuit exact scopul acestor oameni" a spus Elena Udrea, la Romania TV, anuntaAdevarul.