Basescu face o comparatie socanta. Ce au in comun Recep Erdogan si Victor Ponta. Traian Basescu a apreciat joi seara (la B1 TV) ca presedintele Turciei - Recep Erdogan - si ex-premierul Victor Ponta au in comun acelasi tip de "impulsivitate". "Erdogan va merge pana la capat cu reformarea pana la capat in viziunea lui, dar nu cu islamizarea Turciei. E la fel de impulsiv ca si Victor Ponta. Occidentul este relativ tolerant cu ce face Erdogan in Turcia. Dimensiunea reactiei fata de cei care au organizat puciul este foarte mare", a spus fostul presedinte pentru B1TV. De asemenea, presedintele PMP a facut si o gluma: "Si daca m-ar pune cineva gratis presedintele Turciei, in situatia asta as spune clar "Nu!", a spus Traian Basescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Kovacs Peter: UDMR este pregatita sa intre la guvernare, dar nu in orice conditii. Presedintele executiv al UDMR, Kovcs Peter, spune ca UDMR este pregatit sa intre la guvernare, fiind deschis catre negocieri atat cu PSD, cat si cu PNL, cu conditia ca "doleantele" lor fie incluse in programul de guvernare. "Eu cred ca fiecare partid sau organizatie politica se infiinteaza ca sa intre la guvernare. Deci, noi, da, suntem pregatiti sa intram la guvernare, dar nu in orice conditii. Prima data sa vedem cum decurg alegerile, ce rezultate vom avea. Noi, traditional, atingem 5-6-7 la suta, nu putem sa crestem pana la 50 la suta sau o data 50 si o data 15. Deci, cu ambii poli, de dreapta si de stanga, traditional lasam o usa deschisa", a declarat presei Kovacs Peter, la finalul prelegerii sustinute la tabara de vara a UDMR, din comuna Zetea, potrivit Agerpres. Liderul UDMR a mai spus ca unul dintre cele doua partide pot forma majoritate si fara UDMR, anuntaAdevarul.

Cine vrea sa fie viceprimar in locul lui "Tudy" Ionescu. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi ca presedintele executiv al PMP Valeriu Steriu a solicitat in numele PMP functia de viceprimar ramasa libera prin demisia lui Tudor Ionescu (ALDE). Ea a comentat ca situatia juridica celor doi consilieri UNPR alesi pe listele PSD-UNPR este problematica. "Este un eveniment pe care nu l-am anticipat fuziunea, practic disparitia UNPR. Noi avem 22 de consilieri generali PSD, 2 UNPR, 4 ALDE. Impreuna eram 28, deci majoritatea din cei 55 de consilieri generali. Acum practic sunt in discutie cei doi consilieri de la UNPR, care au castigat aceste locuri pe lista aliantei PSD-UNPR, fiind membri UNPR. Aici intervine un aspect juridic - in ce masura ei acum isi pierd calitatea pe care au avut-o initial, la data alegerilor, si daca nu cumva aceasta fuziune, mie asa mi-au spus juristii, actioneaza inainte si nu retroactiv. Practic, de acum inainte cei ce vor candida pentru anumite pozitii vor avea pana la urma reprezentarea PMP, a noului partid, dar nu functioneaza retroactiv'', a explicat social-democrata, informeazaGandul.

Diana Tusa: E momentul ca Blaga si Gorghiu sa plece. Dupa scorul obtinut la alegerile locale, in interiorul PNL au aparut multe nemultumiri fata de conducerea partidului. Multi liberali considera ca, dupa locale, PNL ar fi trebuit sa treaca printr-o restructurare masiva, de la varf in jos. Acestia cred ca aceasta ar fi solutia care sa ridice PNL la alegerile parlamentare din toamna. Printre ei se numara si deputata Diana Tusa, care a declarat pentru EVZ, ca PNL se indreapta intr- o directie gresita: in primul rand pentru ca nu si-a asumat esecul de la Bucuresti, in al doilea rand pentru ca partidul continua in acelasi stil, cu combinatiile politice si cu limbajul dublu. Tusa considera si ca "Alina Gorghiu si Vasile Blaga trebuie sa-si angajeze raspunderea si nu doar declarativ" si ca liderii partidului "si-au demonstrat pana acum capacitatile de conducere - 13% pe Bucuresti. E momentul sa plece. Nu trebuie sa ingroape PNL doar pentru a-si pastra functia." Totodata, deputata PNL se intreaba de ce "Blaga si Gorghiu nu candideaza la Congres, daca sunt asa populari si iubiti in partid". Tusa a explicat ca multi colegi de partid ii dau dreptate, dar ca nu vorbesc public de teama ca nu vor nu fi pusi pe lista pentru parlamentare.EVZa incercat sa-i contacteze si pe Blaga si Gorghiu pentru a-si exprima punctele de vedere, dar pana la inchiderea editiei acestia nu au raspuns.

Ponta: Exista un pericol mai mare pentru PSD decat izolarea, anume sa intre la guvernare cu PNL, ca in 2008. Fostul premier Victor Ponta a declarat joi seara, in cadrul unei emisiuni la postul Romania TV, ca un pericol mai mare decat izolarea PSD in urma alegerilor parlamentare ar fi intrarea la guvernare alaturi de PNL, dand ca exemplu alianta facuta cu PDL in urma alegerilor din 2008. Ponta a aratat ca, atunci cand conducea PSD, a avut aceasta strategie ca partidul sa nu fie izolat, in conditiile in care niciun partid nu a luat 50% la alegeri, acest lucru fiind imposibil, si cealalta varianta ar fi sa devina cel mai mare partid in opozitie. "Pericolul izolarii PSD a fost si va ramane intotdeauna, insa exista si alt pericol foarte mare. Se poate intampa si mai rau", a spus Victor Ponta, dand exemplu deciziei PSD de a intra la guvernare cu PDL, in 2008. El a mentionat ca atunci PSD a intrat in alianta "pe o pozitie de mana a doua, cu premier de la ceilalti, pe ideea de a primi cateva oscioare, cateva posturi de ministru", anuntaAdevarul.